COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 029
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 090
  • София
Не мисля, че е защото са задължителни. Маските бяха задължителни и преди месец, но поне една-четвърт бяха без маски или с набрадници. Сега картината е по-различна.

Реваха, че икономиката се срива за два месеца, а сега става по-лошо, защото гърмят цели села и фирми. И да, странно, как ужким всичко е зле, пък пари за почивки има.

# 3 091
Скокът е внушителен!
Искаме брифинг!
Защо! Той Мутафчийски  каза какво ни очаква, но го направиха на нищо. Вече с брифинги или без тях, топката се спусна по наклона.
Не вярвам да въведат/върнат по ограничителни мерки. Най-отчайващото е, че хората не искат, не разбират, не знаят, нехаят .... , че трябва да си наложат сами правила и ограничения.

# 3 092
Скокът е внушителен!
Искаме брифинг!
Защо! Той Мутафчийски  каза какво ни очаква, но го направиха на нищо. Вече с брифинги или без тях, топката се спусна по наклона.
Не вярвам да въведат/върнат по ограничителни мерки. Най-отчайващото е, че хората не искат, не разбират, не знаят, нехаят .... , че трябва да си наложат сами правила и ограничения.

Хората не вярват във вируса, или в сериозността му. Чета коментари сега във ФБ, искат си живота, да спрат да ги занимават и това е. Чудя се, дали ако имат близки в тежко състояние или, недай си Боже, да загубят близък, дали тогава ще повярват. Или ще кажат той е стар/болен или ако е млад, здрав, ще кажат късмет и пак ще продължат.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 08:23 от stasha_s

# 3 093
  • София
Пътувам много в ГТ, защото се налага. Основно ученици и цигани са без маски. Тук-там някой възрастен. Вчера едно момче на около14-15 крещеше из автобуса Кой ще ми каже на мене да нося маска, бе?
Иначе мисля, че най-най-засегнатите са туристическите агенции, но за тяхни дума не се казва и няма спасяване. Пуснаха хотелите, пуснаха ресторантите, пуснаха дискотеките. Но от тях някой си може да печели. Тези, които правят Истински туризъм ги оставиха. Ще си караме така ми се струва с по 2000 теста, 100 болни, не малко починали и ще се надяваме да няма скок, че много бързо ще се наложи да се обръща палачинката

# 3 094
https://dariknews.bg/novini/sviat/novo-ognishte-na-zarazeni-s-ko … ampaign=onesignal
Не виждам да сте го коментирали,затова го споделям.Отнокно ДГ в Плевен,не съм чула нищо още.Но това още повече затвърждава мнението ми,че имаме много заразени,но при тестването се получава мал шанс да се "уцелят".

# 3 095
Пътувам много в ГТ, защото се налага. Основно ученици и цигани са без маски. Тук-там някой възрастен.
Точно. Вчера за първи път от ИП насам пътувах с ГТ. Маските се слагат след като се качат /ровят из чанти, джобове, докато ги намерят/ и носовете са навън. Чист отбий номер.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 08:02 от Mama_Nana

# 3 096
  • София
Интересно, Благоевград липсва от статистиката. Нали главният архитект беше заразен. И предните дни не е отразен..

# 3 097
Ако е да пълнят хазната само, тогава това с маските, дискотеките и мачовете няма никаква логика. Според мен, освен клъстърно, има и дифузно разпространение в цялата страна. Иначе откъде непрекъснато гърмят нови клъстъри и изскачат единични случаи тук и там.

# 3 098
  • София
България и още 19 европейски държави няма да могат да закупят тестове за откриване на коронавирус по общата поръчка на ЕК за доставка на лабораторно оборудване. По позициите за доставка на тестове и голяма част от останалото оборудване в ЕК не са били получени никакви оферти. Водят се разговори за провеждане на евентуални нови общи търгове, но към момента доставки по този механизъм не са възможни. В края на март до средата на април България се надяваше да получи 1 милион теста по поръчката на ЕК. За тестовете България и занапред ще разчита на договорите си с Южна Корея,  става ясно още от отговора на МЗ. До момента България не е получила тестове от Израел, каквато възможност бе обсъждана в разговор между премиера Бойко Борисов и колегата му от Израел Бенямин Нетаняху.   от ТУК
То беше ясно, но поне да се знае точно, че е подадена командата "Спасявайте се поединично!".

Интересно, Благоевград липсва от статистиката. Нали главният архитект беше заразен. И предните дни не е отразен..
Имаше репортаж по TV, нямало други заразени.

# 3 099
  • При семейството си
Единствената “добра” новина е, че новопостъпилите за болнично лечение са сравнително малък брой.
Тук информация и за починалите:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/3453-sa-obsho-po … na-covid-19-u-na/

# 3 100
  • София
то беше очевидно, че от месец всеки се спасява поединично. Сега с тестовете съвсем ще започнат обясненията за ненужността и как ще тестват точково.

# 3 101
  • София
Какво като се затопли? Вижда се, че топлото време не му влияе на вируса. Ще работят климатични системи в затворените помещения, още по-лошо.
Според мен е редно да върнат част от мерките - маски в закрити помещения, да спрат публиката от футболните мачове, да затворят пак дискотеките, баровете и нощните заведения. Нещо и за ресторантите трябва да измислят, в затворената им част.
Макар че тези в Буковлък или Шуменско, например, едва ли посещават точно мачове.

Леле, те маските отпаднаха преди два дни, същото важи за баровете и дискотеките.Този път много бърз резултат имаше от тези мерки, дори не чакахте две седмици за да ги обвините.

# 3 102
  • София
Ако е да пълнят хазната само, тогава това с маските, дискотеките и мачовете няма никаква логика. Според мен, освен клъстърно, има и дифузно разпространение в цялата страна. Иначе откъде непрекъснато гърмят нови клъстъри и изскачат единични случаи тук и там.

Те не пълнят хазната тези бизнеси. Но са много печеливши за определени фигури. Всички знаем, че те са най-много в сивия сектор. В случая изобщо не се ръководехме от това кой пълни хазната, а откъде са потоците с пари към определена група хора.
Бизнеси, които не носят големи приходи и комисионни, кучета ги яли.

Не знам защо МЗ така и не пусна един клип как се носи маска, как се сваля. Непрекъснато виждам хора с безумно мръсни маски. Ами ако носиш 10 дни една маска не само бактериална пневмония, ама кой знае какво друго.
Мисля, че ще им реакция от държавата само, ако други страни ни бият шута, точно както Гърция

# 3 103
# 3 104
Както веднъж вече казах, изживените терзания по загубеното време за социално споделени удоволствия да не се превърнат в терзания за изгубеното здраве.

Казал бил...

Общи условия

Активация на акаунт