COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 623
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 390
Много съм възмутена, че при новия случай на плъзнала зараза в кланицата в град Реда-Виденбрюк се прехвърля топката на националност, а не на нарушаване на конкретните мерки и правила в предприятието.
Няма място в Германия, където да работят само и единствено етнически немци. Поне аз не знам за такова. Нсвсякъде сме смесени. Някъде преобладат повече хора с мигрантски произход, някъде сме 50:50.... но навсякъде важат правила и разпоредби според работодателя. Подписва се договор и се играе по установените правила.
Недопустимо е да се прави намек за национална причина за плъзване на заразата в кланицата!

Пълно е с места, където работят само и единствено немци. Кланиците разбира се не са от тях.

# 3 391
https://novini.bg/zdrave/bolesti/604386
Доброволно напуснали болницата, мъжа отричал съществуването на вируса.За съжаление жената е починала

Дано сега хората от селото и тези наоколо се позамислят, има ли вирус, няма ли. Опасен ли е, не е ли. Сравнително възрастна е жената, сигурно и други заболявания има, дано не решат, че е от това.
ще се замислят... с корона, от корона, до корона, пък стари ли, болни ли... Ще се замислят утре по - рано.
Три дни вече работя извън къщи и досега ми до хора образовани, интелигентни ме разочарова. Мненията бяха от няма вирус до мрат болните и старите, какво толкова. А и някой раздава едни пари, да те изкарат заразен. Confused  То така, някой дава  пари по цял свят...

# 3 392
5 случая в кв. Запад в Перущица, от тях един хоспитализиран. Ще следят за влизането/излизането от квартала. Чакат още проби. Ромски ли е?
https://trafficnews.bg/obshtestvo/5-novi-sluchaia-covid-19-perus … riat-edin-181435/

# 3 393
  • Bulgaria
Започват изпитания на руска ваксина срещу коронавирус.

Ваксината е под 2 форми - течен разтвор и прах.

https://www.actualno.com/world/zapochvat-izpitanija-na-ruska-vak … news_1473109.html

# 3 394
Предпочитам лекар, който е честен и ще ме предупреди за опасност, макар и по малко по-груб начин, нещо, което реално може да ми спаси живота, отколкото такъв, който може да ме сметне за суха съчка или мухъл по земята и да реши да ми замазва очите, за да не се съпротивлявам срещу "неизбежното".

# 3 395
Скрит текст:
Защо да ги подбира? Точно те двамата Мутафчийски и Директорът на Александровска/ са много прави.
Етичната комисия да подбере тези, които пишат в мрежата коментари, че няма вирус, и на черното казват бяло.

Защото не се говори така. Защото казвайки го по медиите, всеки заразил се с ковид си мисли, че ще умре. Което не е вярно. И мислейки си, че ще умре, умира от ужас. Защото си представя чували за трупове. И ако се наложи да постъпи в болница, тепърва лекарите трябва да му обяснят как той всъщност с голяма вероятност няма да умре. Нищо, че е казано по тв-то вече. Нагласата е много важна,има доста хора с лабилна психика.

# 3 396
  • в страната на чудесата
Работа на лекарите е да обясняват конкретни неща за състоянието на конкретните си болни.
Българите са с изключително стабилна психика и нито балтовците нито Мутафчийски ги стресна.

# 3 397
Габи, а по-добре ли е да казват "няма да умреш, няма вирус, не е опасен" и след три дни да те няма на тоя свят? Как мислиш ще приемат това хората с лабилна психика? Визирам жената на възрастния фелдшер и сърфиста? Изписаните като здрави лекари, които си заминаха?

# 3 398
Аз се чудя при нужда дали въобще бърз тест да си правя, явно са супер неточни. Направо да стрелям с ПСР, да не се дават пари на вятъра за друго. Това ако имам симптоми. То аз иначе няма и да се тествам де....
Само PCR за диагностика, в краен случай тест за антигени. Най-добре в лаборатория, която знае какво прави, аз лично бих избягвала частните. И ако е възможно, с материал от гаргара, не с тампон.

# 3 399
Преди време четох мнението на един норвежец, който критикуваше шведската стратегия. Той каза следното:
Най трудно в едно общество е да изолираш тези, които зависят от другите.
Тези възрастни хора, които уж трябва да се изолират, нали някой трябва да се грижи за тях, да им носи храна и т.н. Когато позволиш заразата да плъзне навсякъде, тя неминуемо ще плъзне и при тях, както се случи и в Швеция и на много други места. Изобщо няма да коментирам идеята "хрониците" и те да се изолират и до какви икономически сътресения може да доведе това и дали Чорбанов и останалите "безсмъртни" могат сами да движат икономиката на държавата.
Но по същество това не е истинско предложение за някакво реално решение, това е само отказ за поемане на отговорност за идеи и практики, които уви, наивно смятах, че са останали някъде в миналото и не могат да бъдат разисквани в 21-ви век.
Прочети мерките за "екраниране" в UK - това е точно грижа за уязвимите в обществото - това са около 2,6млн, от тях 900 000 деца / не включва уязвимите по възраст/. Има как да се носи храна и лекарства. Тези хора се екранираха преди националния локдаун, като едва в началото на този месец им разрешиха да излязат за час от къщите си. Мерките за "екраниране" продължават.

# 3 400
  • Bulgaria
Габи, в България голяма част от заразените и някои починали вече за съжаление, изобщо не се трогват, че са заразени и могат да заразяват. Никой не може да ме убеди, че ромите „умират” от страх, че са с положителен тест или със симптоми на ковид-19. Нито рибарят, нито човекът тръгнал на море, нито жената, която продължила да си ходи на работа, нито фелдшерът са се стреснали и притеснили, че може да са болни от нещо смъртоносно.

# 3 401
  • При семейството си
Ето я въпросната заповед за карантината:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/06/17/zapove … 41-17062020_g.pdf

В сайта на Министерството, в “новини” има техническа грешка с датата 18 март.

П.С. Май и поста за заповедта е изтрит.

# 3 402
  • София
Аз се чудя при нужда дали въобще бърз тест да си правя, явно са супер неточни. Направо да стрелям с ПСР, да не се дават пари на вятъра за друго. Това ако имам симптоми. То аз иначе няма и да се тествам де....
Само PCR за диагностика, в краен случай тест за антигени. Най-добре в лаборатория, която знае какво прави, аз лично бих избягвала частните. И ако е възможно, с материал от гаргара, не с тампон.
В. България правят ли с материал от гаргара??
В Гърция, на границата, даваха че взимат само гърлен секрет, както и в САЩ на някои пунктове за тест по желание. У нас, чувал съм, освен от гърлото-задължително от носа, даже от двете ноздри, а шишовете се вкарват като че ли ще се прави айкю тест Simple Smile

# 3 403
Габи, в България голяма част от заразените и някои починали вече за съжаление, изобщо не се трогват, че са заразени и могат да заразяват. Никой не може да ме убеди, че ромите „умират” от страх, че са с положителен тест или със симптоми на ковид-19. Нито рибарят, нито човекът тръгнал на море, нито жената, която продължила да си ходи на работа, нито фелдшерът са се стреснали и притеснили, че може да са болни от нещо смъртоносно.

В понеделник имах съвещание, само нашия тийм, около десетина души. Само аз бях с маска. Никой друг не си сложи, а повечето са немци. Едната колежка, даже директно си каза: "не вярвай на всичко, което четеш и слушаш". Намеквайки ми, че такава страшна заплаха няма. Измислена е.

Все повече си мисля, че данните за броя заразени не отговарят на истината.

# 3 404
Скоро ще се сетят и ще започнат да изследват и не само секрет.

А пропо, Чорбанов ми е колега, тоест не е лекар.

Общи условия

Активация на акаунт