COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 419
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 480
Аз пък сутринта пуснах новините,само за да чуя нещо,за което не бях сигурна дали съм чула правилно.Значи,онзи ден обявяват заразена служителка от НОИ.На другият ден работят с граждани до 15ч и след това затварят за дезинфекция.Аз ли нещо съм наобратно или не ловя логиката.Не е ли по-логично първо да дезинфекцират и тогава да отворят за граждани,отколкото обратното?Нещо ми се получава след дъжд качулка.

В кол-центъра е работила, без контакт с хора на място.

# 3 481
Аз пък сутринта пуснах новините,само за да чуя нещо,за което не бях сигурна дали съм чула правилно.Значи,онзи ден обявяват заразена служителка от НОИ.На другият ден работят с граждани до 15ч и след това затварят за дезинфекция.Аз ли нещо съм наобратно или не ловя логиката.Не е ли по-логично първо да дезинфекцират и тогава да отворят за граждани,отколкото обратното?Нещо ми се получава след дъжд качулка.

За нея четох статия, че не работи с хора, а отговаря на телефонна линия.

# 3 482
В Германия  остава препоръката за носене на маски в затворени помещения, градски транспорт и други обществени места. Поддържане на дистанция като хигиенна мярка срещу ковид също остава.
Вчера, на 17.06. се взе това решение.

https://www.idowa.de/inhalt.corona-regeln-mindestabstand-und-hyg … 2e99338d870b.html

Не е препоръка, а остават задължителни маските на определените по-рано места.

# 3 483
  • София
Аз друго не мога да разбера - как така има толкова случаи на починали хора на възраст под  45 години без придружаващи заболявания. Нали обяснението беше, че здрави хора на тази възраст оздравяват.
Като прочетеш какво казва науката по въпроса - ще ти се изясни: Smirk
"Няма как да си отидеш от COVID-19, без никакви други заболявания. Друг е въпросът, че много хора имат в себе си фактори, за които не подозират. В момента се доказва, че много патологични автоантитела, които ние имаме в организма си и които не участват в патология в момента, при наличие на вируса се включват в един механизъм, в който те стават изключително опасни и провокират възникването на много тежка патология, която води до смърт" - заяви още доц. Андрей Чорбанов.  от ТУК
Значи до сега знаехме, че някои щастливци си имат вътрешна защита от вируса и той не ги лови, а сега научаваме, че други пък си носели "патологични автоантитела", които при среща с вируса ще ги убият.
Нарочно профанизирам изявлението, защото точно така поднесено звучи наистина идиотски. И всичко това - с единствената цел да ни убеди, че всякакви мерки срещу коронавируса са безсмислени и да си живеем живота, пък на кого както му е писано.И народът вярва...  ooooh!

# 3 484
  • Пловдив
Аз друго не мога да разбера - как така има толкова случаи на починали хора на възраст под  45 години без придружаващи заболявания. Нали обяснението беше, че здрави хора на тази възраст оздравяват.

Никой никога не е казвал, че на 100% оздравяват. Както и никой не е казвал, че децата се заразяват трудно.
Заразяват се, но в по-голямата си част изкарват вируса леко. Е, има и не чак толкова големи късметлии.

# 3 485
  • Bulgaria
По-скоро децата се заразяват, но те от своя страна не могат да заразяват. Тук нещата за проследяване са малко сложни, защото децата имат ограничен самостоятелен контакт. Но имаме случая от детската градина и детето не е заразило нито други деца, нито учителки.

# 3 486
  • София
Подробности за новите 7 случая в Смолянско:
Седем  са новите случаи положителни  за  Covid-19 в областта.

По трима от гр. Доспат и с. Барутин, от които две са деца с температура и болки в гърлото и се лекуват от  личния им лекар.

Жена на 68 г. от гр.Смолян  с оплаквания от температура и кашлица е седмия случай. Тя се лекува в дома.   

Новооткритите  са контактни на позитивни за новия коронавирус  и  ще бъдат поставени под 14 дневна карантина.Ще бъдат  проучени  контактните им лица и карантинирани.

Отрицателни са  резултатите  от ПСР тестовете на  изследваните от персонала на неврологичното отделение на МБАЛ в Смолян.
http://www.rzi-smolyan.com/r.osy/cutenews/news.php

# 3 487
Пловдивски колега на ромския пастор баптист от Варна, също заразен.
https://www.google.com/amp/s/www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Osht … 976458%3famp=true

# 3 488
В събота ходих да ям череши из полето,  пълно с цигани, берат, весели, щастливи.
И от Перущица срещнах, те от цяла околия се събират.
Чисти домове имат, лична хигиена на ниво, не спазват карантина и физическа дистанция.
Много се завърнаха от сезонна работа в чужбина и си обикалят волно, други пак отпътуваха.
Явно вируса от дистанция не е лесно заразен,  свежия чист въздух навън помага,  те си се гъчкат като онези в дискотеката.
Новини спрях да гледам, ако не беше темата тук,  нямаше да знам как се движи статистиката.

# 3 489
https://www.marica.bg/region/pazardjik/covid-19-novi-dvama-zaraz … oriha-i-restorant

За част от случаите в Пазарджишко. Има ресторант затворен, заради карантина на служителите му, бившата им хигиенистка е заразена.

# 3 490
Чудите се какви са феновете на футбола...същите като образованите родителки, които се напъват да организират кръчмарски партита по случай завършване на училище...Образование, възпитание, позиция в обществото са ала-бала...За българина егоист не важи нищо, камо ли съобразяване с околните...

Снощи хванах Антония Първанова да цитира данни какви количества хидроксихлорокин и азитомицин (простете, ако бъркам някоя буква) внася България на фона на световните новини, че те не помагат при лечението на ковид. Досега 4 г. лекарството не е било налично за болните от ревматоиден артрит, които у на са около 4000 души, сега изведнъж държавата внася над 171 000 опаковки.
Опозиционно настроените и подлагащи властта на съмнение могат да изгледат интервюто й в шоуто на Слави (колкото и противоречив да е и той самият).

# 3 491
Откъде е тази главоломна цифра за Пловдив - 12 нови, някой знае ли?
Пп Сега видях горния пост и да поясня за резохина: в България вече се произвежда за радост на болните от лупус. За скромната сума от 70 лв за кутийка. От Гърция или Турция си го купуват за 3 евро, но при карантина остават без него. Нашата държава се грижи за болните, не ще и дума. Ето, цяло лекарство вече им произвежда, само заради 4 хиляди болни.Joy

# 3 492
Причиних си Чорбанов при Ризова....ама той уж ваксина гласеше, сега запял песента, че нямало начин, вирусът щял да бъде спрян като мине през всички..... Нито дума за ваксината. И много грозно ми прозвуча това, че не можели хроници и възрастни да очакват от обществото да се съобразява с тях, те трябвало да се изолират, а другите да живеят както преди. Завидно самочувствие за безсмъртие и брилянтно здраве има този човек. Ми утре като го удари диабета и него той ще напусне ли работа да се скрие у дома си, че да не пречи на другите да си живеят живота? Събеседниците по медиите вече не са тези от ИП, а глашатаи на Мангъровото проепидемичване и тезата, че вирусът е опасен за много малко хора. Става ми страшно като го слушам, грам не му вярвам и ме е срам, че такива хора се наричат учени в БГ.
Ако е казал това, заслужава етична комисия......
За какво?
Че е казал една истина?
Не казват ли всяка година, при всяка грипна епидемия, същото?
Пускат децата в грипна ваканция, за да се заразят възможно най-малко, постоянно съветват възрастни и хронично болни да не ходят по доктори, ако не е спешно, да си стоят у дома, да не щъкат много-много, а младите, правите и здравите ходят на работа.
Кого от даващите тези съвети са изправили пред етична комисия?
И с какво положението е по-различно сега?
Мерките са аут от колко време, седмица-две-три?, а какво се случва?
Нито има бум от хиляди заразени на ден, нито има море от наплив към болниците...че то по време на грипни епидемии има в пъти повече хора пред лекарските кабинети от кихащи/кашлящи/подсмърчащи....
Та, на този фон, какво очаквате да ви казват?Какво да правят?
За хронично болните не знам, не им пише на челото, че са такива, ама пенсионерите са редовна гледка и по улиците, и по парковете, и по магазините, че и по кафетата.....Ами, като гледам, нито се заразяват поголовно, нито нищо.
Ако очаквате скоро да имаме редовно по 0 случая на ден, недейте.Далеч сме още от това.
Което не означава автоматично "Аууу, вече никой нищо не казва, със сигурност ще се мре!".

# 3 493
  • Пловдив

Перущица. Вчера бяха 5, чакаха да излязат още резултати. И някакъв ромски пастор, установен във Варна, но е с адрес в Пловдив.

# 3 494

Перущица. Вчера бяха 5, чакаха да излязат още резултати. И някакъв ромски пастор, установен във Варна, но е с адрес в Пловдив.

Мерси!
Не можех да повярвам ,че ще е от самия град, помислих пак за някое село и така се оказа. Също както и Брестовица. Могат да ги потушат бързо, ако ги затворят, но да видим какво ще решат....

Общи условия

Активация на акаунт