COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 281
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 495
Откъде е тази главоломна цифра за Пловдив - 12 нови, някой знае ли?

Перущица. Вчера бяха 5, чакаха да излязат още резултати. И някакъв ромски пастор, установен във Варна, но е с адрес в Пловдив.
Не е ли колега в Пловдив на този във Варна?

# 3 496
  • Там,където се събуждам щастлива.
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 10 души
20 - 29 - 4-ма души
30 - 39 - 15 души
40 - 49 - 15 души
50 - 59 - 14 души
60 - 69 - 24-ма души
70 - 79 - 6-ма души
80 - 89 - 1 човек
90+ - няма
Ако това е за България - прави ли ви впечатление, че всеки ден има по около 10 заразени под 18 г. ? На какво се дължи това, че децата не се заразяваха лесно или как....

Прави ми. В Нидерландия не е така процентно. Децата ходят на училище и не са се спряли да се виждат с други деца.
От днес до 6 години може да са на училище или в яслите ако са сополиви.  До вчера ги връщаха.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:02 от Kalinka

# 3 497
Франсоаз, София например удвоява случаите, без да е ясно откъде са и очевидно и дифузно, тоест може да се одесеторят от един ако се качи в метрото например или пазарува в Лидл. При никоя грипна епидемия това не се е случвало, както не се е случвало да ни обясняват, че някои хора няма да го преживеят грипа, но другите трябвало да си живеят както преди.....

# 3 498
  • Cobrs
Добре де, аз ако знам кой патогенни автотела да изследвам, ще си ги изследвам и ще си преценя риска за мен и за семейството. Някой може ли да сподели брой смъртни случаи по възраст?

# 3 499
Иван Манчев по Нова - огромен спад на оборотите в ресторантите, въпреки че са отворени. Каза че хората все още се притесняват.

Иначе като гледам какво се случва около правителството в момента ми се струва, че това разхлабване може и да има някаква друга причина, освен туристическия сезон. За съжаление, защото сме напът да пропилеем всичко, постигнато досега.

Другото, което прави впечатление е многото случаи на супер-разпространение във фабрики и цехове зе преработка на месо. Там въздухът е студен, което вероятно помага на вируса да се разпростравява по-ефективно.

# 3 500
Не знам кой все още се притеснява - около мен се готвят няколко сватби и се чудя как да откажа на хората, без да ми се казва колко съм луда и да си развалим приятелствата.

# 3 501
Milittana, и на мен не ми хареса Чорбанов, но все пак: коментирах преди дни и ме изтриха, жена на хемодиализа от Самоков отишла на евангелистка сбирка. Като резултат коронавирус. Мисля, че е отговорно и необходимо, както държавата се е погрижила за такива хора, подсигурила е безплатно лечение, и те да проявят отговорност към държавата и обществото. Като си знаеш положението, нищо няма да се случи, ако известно време се спреш от излишни контакти.

# 3 502
  • София
Иван Манчев по Нова - огромен спад на оборотите в ресторантите, въпреки че са отворени. Каза че хората все още се притесняват.

Иначе като гледам какво се случва около правителството в момента ми се струва, че това разхлабване може и да има някаква друга причина, освен туристическия сезон. За съжаление, защото сме напът да пропилеем всичко, постигнато досега.

Другото, което прави впечатление е многото случаи на супер-разпространение във фабрики и цехове зе преработка на месо. Там въздухът е студен, което вероятно помага на вируса да се разпростравява по-ефективно.

Какво сме постигнали досега? Един непълен локдаун с малко тестване. Може би СЕГА вирусът вече се разпространява по-интензивно в БГ, а не преди 3 месеца, когато за 10 случая затвориха паркове и планини.

# 3 503
  • София
Манчев ако гледа кръчмите от неговия ранг, където два резена домат с парченце сирене струват 18 лева, да, там със сигурност има спад в оборотите. Но в "средния клас" заведения е фрашкано, ама фрашкано. Където и да тръгнем, запазваме маса, защото е лудница. Та отлив... не знам.
Въпросът за хронично болните е много деликатен и за съжаление започва да се използва като "А вие защо биете негрите?". Не може безразсъдно да заявиш "Ами, хронично болните да се пазят там" и да махнеш с ръка. От друга страна - носим маски, спазваме дистанция, мием си ръцете. Как още да ги предпазим? Не можем да ги заключим като прокажени, не може и всички да се заключат и да чакаме да мине (не минава).

# 3 504
  • Bulgaria

Жена на 68 г. от гр.Смолян  с оплаквания от температура и кашлица е седмия случай. Тя се лекува в дома.   
Това ми направи впечатление. Дано жената успее да се излекува вкъщи и да не се влоши междувременно, но по-възрастните хора и особено тези с други заболявания според мен трябва да се лекуват в болница.

# 3 505
  • София
Скрит текст:
Манчев ако гледа кръчмите от неговия ранг, където два резена домат с парченце сирене струват 18 лева, да, там със сигурност има спад в оборотите. Но в "средния клас" заведения е фрашкано, ама фрашкано. Където и да тръгнем, запазваме маса, защото е лудница. Та отлив... не знам.
Въпросът за хронично болните е много деликатен и за съжаление започва да се използва като "А вие защо биете негрите?". Не може безразсъдно да заявиш "Ами, хронично болните да се пазят там" и да махнеш с ръка. От друга страна - носим маски, спазваме дистанция, мием си ръцете. Как още да ги предпазим? Не можем да ги заключим като прокажени, не може и всички да се заключат и да чакаме да мине (не минава).
Е, ти може да носиш маска, където трябва, и да спазваш дистанция, но въпросът е, че мнозина отказват да го правят и въобще да променят каквото и да е в поведението си, само защото някой друг бил в риск. Нали заради това са споровете какво точно значи да свикнем да живеем с вируса.

# 3 506
Затварянето на училищата по време на грипна епидемия в България се прави с цел да се ограничи самата епидемия, не се прави само с цел да се пазят децата. Детските заведения са най-големият усилвател на грипната епидемия, а децата са най-големите разпространители на грип (за разлика от ковид). В други държави нямат грипни ваканции, там ваксинират рисковите групи.

# 3 507
Ситуацията в Перущица днес сутринта. Затворили са тотално махалата и не пускат и за работа. Братята пищят, че имало само един заразен - пасторът, който е в болница в Пловдив. Явно за тях болен е само този, който е в болница...
Изгледайте клипа на края, заслужава си.
https://nova.bg/amp/news/view/2020/06/18/291258/квартал-в-перущи … и-на-коронавирус/

# 3 508
Ситуацията в Перущица днес сутринта. Затворили са тотално махалата и не пускат и за работа. Братята пищят, че имало само един заразен - пасторът, който е в болница в Пловдив. Явно за тях болен е само този, който е в болница...
Изгледайте клипа на края, заслужава си.
https://nova.bg/amp/news/view/2020/06/18/291258/квартал-в-перущи … и-на-коронавирус/

Ужас, имам комшия, на една ограда, ром и той пастор, евангелист. Като нищо да е бил там.

# 3 509
  • При семейството си

Е, ти може да носиш маска, където трябва, и да спазваш дистанция, но въпросът е, че мнозина отказват да го правят и въобще да променят каквото и да е в поведението си, само защото някой друг бил в риск. Нали заради това са споровете какво точно значи да свикнем да живеем с вируса.

Само на вчерашния брифинг като видиш как се спазваше дистанция и колко масово бяха с маски:

Общи условия

Активация на акаунт