COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 423
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 810
Цитат
Тесла, ти нали беше от вярващите, че тоя нищо и никакъв вирус не е страшен и числата ти го говореха. Сега какво се притесни?
Аз вече казах от какво съм се притеснил в темата. Ама го изтриха. Които ме прочетоха го разбраха. Свързано е с неща които не можем да ги коментираме тук. Иначе аз никога не съм твърдял че вируса е безобиден но по едно време твърдях че смъртността му е в диапазона 0,15-0,30%. После направих изчисленията си за Исландия които показаха че смъртността там е 0,4% а това е държава с много младо население, видях и различни проучвания за антитела които показваха по висока смъртност и се отказах от този диапазон. Числата ми показаха че греша образно казано.
Е радвам се, че поне си от малкото хора, които си казват нещата и ако грешат си коригират гледната точка. Но имай предвид, че хората те четат, затова прави преценка за категоричността с която пишеш, когато не си сигурен. Защото сега много се промотира и това тотално да се отрича вируса като съществуващ (не визирам в случая Тесла) и забелязвам, че дори и хора които се пазеха са все по-разколебани, защото едва ли не ги третират като аутсайдери на работа и сред хора, когато са и ако си личи, че се пазят. И в семействата има разделения. Така че трябва да се внимава какво се твърди, защото още нищо реално не знаем със сигурност. А хората се хващат за различни тези, които ги устройват.

# 3 811
Вируса е точно толкова опасен, колкото и преди. За да се промени това или трябва вируса съществено да мутира/няма данни за това/, или гостоприемника/човека трябва да е изградил защита с/у него...
Говориш на изуст, у нас по разбираеми причини няма данни но в Италия има и Ню Йорк също. Казват отслабва и не е плацебо че са умрели старците и други уязвими.
Кое точно е "на изуст"? Моля дай данни от Италия и Ню Йорк в които е показана съществена мутация на вируса, водеща до намаляването на неговата вирулентност и патогенност.
Няма такива данни, но има такива за огромен спад на пациенти в интензивни отделения и болниците.  Разтуриха всички зали и стадиони, вече са спокойни  Ще има, просто се иска време.

# 3 812
Сега видях последната статистика на заразените,ужасно много са,
не знам вече с какво се справяме,но в момента като че ли с нищо..
прави ми и друго впечатление - миналата година много хора се оплакваха
че няма да пътуват и почиват на море или в чужбина,защото не могат да си го позволят
а сега ,по време на ИП и след него всички за това говорят и чакат да се оправи времето
за да тръгнат,няма ли безработица и икономическа криза..всичко е пълно!?

# 3 813
Кръстева у нас преценявам грубо линията е 40 човека в реанимация за да почнат нови брифинги.

# 3 814
  • Варна
Кръстева у нас преценявам грубо линията е 40 човека в реанимация за да почнат нови брифинги.
Аз мисля, че ще стискаме силно очите поне до септември. Няма начин да ни наложат мерки лятото.
Пък и след всички скандали около ББ, той няма да смее да "затвори" хората.

# 3 815
Вируса е точно толкова опасен, колкото и преди. За да се промени това или трябва вируса съществено да мутира/няма данни за това/, или гостоприемника/човека трябва да е изградил защита с/у него...
Говориш на изуст, у нас по разбираеми причини няма данни но в Италия има и Ню Йорк също. Казват отслабва и не е плацебо че са умрели старците и други уязвими.
Кое точно е "на изуст"? Моля дай данни от Италия и Ню Йорк в които е показана съществена мутация на вируса, водеща до намаляването на неговата вирулентност и патогенност.
Няма такива данни, но има такива за огромен спад на пациенти в интензивни отделения и болниците.  Разтуриха всички зали и стадиони, вече са спокойни  Ще има, просто се иска време.
Това показва, че лекарите натрупаха знания за вируса, организираха болниците, съставиха протоколи, увеличи се тестването и вече не се откриват само пациентите с тежки симптоми.
Това не показва, че вируса е с намален потенциал.

# 3 816
Брифинги няма да има повече,за да не се плашат хората, но утре /всъщност днес/
в 8* ч. МЗ ще съобщи подробности за ситуацията и предполагам по-късно
Мангъров пак ще каже че се забавлява от случващото се..
не знам,но сега ми се струва по-страшно от месец Март,какво като знаем повече
а се пазим по-малко или никак.

# 3 817
ladybird не е точно така, от лекарите в пандемия нищо не зависи. Имат си протоколи за лечение. Дали ще са натоварени или не нямат никаква заслуга.

# 3 818
  • София
А как да каже, нали помним каква беше реакцията, кагато Мангъров каза за младите да бъдели напред. Няма да я напомням, всички си го помним това буреносно изказване за избора.

нещата си ги изпускаме и то яко. Къде са сега тримата тенори? Картатата се нацъфка, само за София са 30 открити. Всеки ден имаме средно около 20 нови в София, това натрупване за седмица познайте колко ще стане. те хубаво броят само активни, но мен не ме интересува колко са активните, а тези средно 20 всеки ден още колко неоткрити имат покрай себе си.

тесла, извинявай, ще попитам в ефир - откъде тази енергия да правиш постоянно сметки, професинално ли е свързана тази любов към статистиката или си ентусиаст? Това в положителен смисъл го питам, всеки път ти се чудя колко време и енергия посвещаваш, аз не бих могла.

# 3 819
Днес 132 нови заразени.
Ужас, това е нов рекорд. Увеличават се бройките. Досега не сме имали толкова много.

# 3 820
  • София
И ще се увеличават, защото няма никакви причини да се задържат или да намалеят.

# 3 821
  • София
Интересно ми е в кой момент ще върнат мерките - част или всичките? Засега нямаме 3 поредни дни с над 100 случая, някак ги редуват - един ден над 100, на следващия под 100, после рекорд, после пак под 100....
И въпросът е: кои мерки ще се върнат? Ще Му устиска ли да затвори дискотеки и забрани публика по мачовете? Да забрани вътрешната част на ресторантите и да въведе ползване на маски навсякъде на закрито?

# 3 822
София град + София област 56, без коментар

Мисля, че нищо няма да върнат.
Който го е страх , да носи по две маски, такова ще е посланието.

# 3 823
  • София
Нищо няма да върнат убедена съм. Не може да направим 3 дни по 100 заради броя на тестовете или цялата стъкмистика. А и не помня койнот НОЩ каза, че 3 дни над 100 не било достатъчно. Трябвало поне седмица. Но събота и неделя като тестваме минимално това няма как да стане. Единственото, което може да стресне нашити управници са от Европа да им скръцнат със зъби

# 3 824
  • София
Нищо няма да върнат, защо да го правят?

Общи условия

Активация на акаунт