COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 306
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 795
Цитат
Тесла, харесах ти мнението без последното изречение: НОЩ, ако са били някога много загрижени, да намерят начин да оповестят несъгласието си.
Съгласен съм, вместо да се покриват да си изразят несъгласието гласно. Ама как да скочат срещу шефа който ги е назначил. Тука шефа решава какво става, те са само едни изпълнители.

Каса дел сол, идея си нямам защо левият подход мълчи. Може би защото не е ляв. Точно политическите сили от този спектър в момента трябва да подскачат като полудели че пътя по който сме поели е много опасен и може да струва много животи сред възрастните и хронично болните.
Именно, точно тези хора, които защитават.  Сега мълчат.

# 3 796
  • Там,където се събуждам щастлива.
. Няма държава без пик след отваряне, важният въпрос е доколко е опасен сега вируса.

Тук няма пик, но няма големи организирани събирания на хора. В ресторантите е мерки, мерки. Кината могат по 30 човека (зала със 100 стола). Клубовете за танци и пеене са затворени.

# 3 797
В Англия фризьорските салони работят от този понеделник.
Не. Не работят и няма да работят най-рано до 4-ти юли.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 01:02 от Не се сърди, човече

# 3 798
Експерт от Харвард: „Може да сме приключили с пандемията, но пандемията не е приключила с нас.“

https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-06- … 774a46a37a020cbd4

Думи, които точно описват положението в България.

# 3 799
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 12 души
20 - 29 - 17 души
30 - 39 - 19 души
40 - 49 - 24-ма души
50 - 59 - 31 души
60 - 69 - 15 души
70 - 79 - 11 души
80 - 89 - 3-ма души
90+ - няма

Новозаразен медицински персонал:
лекари - 1
мед. сестри - 1
санитари - 1
други - 1

# 3 800
Наистина е много голям броят на новооткритите заразени. И това на фона на липсата на всякакви мерки. Днес отидохме да пазаруваме в Lidl, като видимо 1 от 20 човека носеше маска. Още на входа засякохме един възрастен човек, който кашляше много брутално (дълбоко и задушаващо) и това направо ни върна. Не че в нашето квартално магазинче хората бяха с маски де, но поне бяха не повече от 4 човека по това време, а и напоследък вратата на магазина почти постоянно е отворена, за да се проветрява. Никак не ми е спокойно да пазарувам в голям магазин с много хора, всички без маски. Не мога спокойно да разгледам и да взема всичко, което ми е нужно. Затова ще продължавам да пазарувам често продукти онлайн. Не е същото, но поне мога спокойно да избера.

# 3 801
UK
тестове 136 516,  позитивни 1 218, починали 135, като 13 дневно бебе е най-младата жертва в UK.
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-information-for-the-public

# 3 802
Споко бе хора, след седмица ще са 200. Единствено ни вълнува болничния прием и реанимацията като натоварване. От БАН математикът каза 300 заразени е границата.
300 заразени за какво? Ние и с по 100 на ден ще си претоварим болниците в един момент. Задържаме по 13-15 в интензивното, но много хора починаха последната седмица, което значи, че постъпват нови.
Затова запитах колко е опасен вируса сега, ако малко хора влизат в болница и 1000 заразени на ден няма да е проблем...  и математикът ще си гледа поредния модел през крив макарон, т.е. опростяването на модела ще доведе до напълно погрешни внушения..

# 3 803
Вируса е точно толкова опасен, колкото и преди. За да се промени това или трябва вируса съществено да мутира/няма данни за това/, или гостоприемника/човека трябва да е изградил защита с/у него...

# 3 804
Единственото положително е че като гледам новозаразените този път не са основно в най рисковите групи за разлика от други дни. Но дори и при това положение ако се облегна на изследването което беше публикуване по назад в темата от днешният ден починалите по нататък във времето от днешният ден може и да са между 4 и 6. Защото в изследването беше споменато че при хората над 65 смъртността е 5,6% при тези под 50 е хилядни от процента. Но хората които виждаме в тази стат. не са всички заразени. Ако приемем най оптимистичните виждания на щаба че откриваме 2 на 7, а аз смятам че това е възможно да е вярно но само за рисковите групи където най често заболяването протича тежко и следователно най лесно се откриват случаите това означава че ние виждаме повърхността и при абсолютна смъртност над 65 от 5,6%, то тази в стат. би трябвало да е някъде около 20% в тази възрастова група. Което значи че от само от днешната стат. ще починат около между 4 и 6. И това при положение че в групат под 65 в която е по голямата част от днешната стат. няма много хора с хронични заболявания при които смъртността също скача нагоре. И нататъка колкото повече нагоре вървим толкова повече хора в рисковите групи ще засягаме. И толкова повече починали ще има. Защото ние в последните 3 дни имаме един ден 5 и един ден с 6 починали. И стат. на починалите също тръгна нагоре. За съжаление само това можем да правим в темата да броим и да смятаме. Другите аспекти на пандемията не можем да ги коментираме.

# 3 805
Тесла, а “левият подход” защо мълчи?  Журналистите млъкнаха, опозицията не пита. Наистина не го разбирам. И как гласуваха единодушно за ИП, сега всички се държат все едно говорим за НЛО.
Последното за НЛО-то описва и моето впечатление за нещата и то много точно. Хората се държат все едно никога не се е случвало нищо подобно на ИП, чудят се за какъв вирус им говорят, имат амнезия и не искат изобщо и да знаят повече. А агресията като те видят с маска няма даже да я коментирам...
Тесла, ти нали беше от вярващите, че тоя нищо и никакъв вирус не е страшен и числата ти го говореха. Сега какво се притесни?

# 3 806
Вируса е точно толкова опасен, колкото и преди. За да се промени това или трябва вируса съществено да мутира/няма данни за това/, или гостоприемника/човека трябва да е изградил защита с/у него...
Говориш на изуст, у нас по разбираеми причини няма данни но в Италия има и Ню Йорк също. Казват отслабва и не е плацебо че са умрели старците и други уязвими. Още нещо в крайна фаза имам наблюдения засяга предимно по млади хора именно това смятам се наблюдава и у нас ... т.е. заразата не смятам че има някаква изключение и у нас и нещата отшумяват сигурно. Ще се върне със сигурност есента и ще зле положението, но ще сме подготвени ... У нас ще си пълзи бавно както прогнозирах април като един тумор без шанс за лечение. Ще се наложи да се съобразим.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 01:54 от pehoko

# 3 807
Говориш на изуст, у нас по разбираеми причини няма данни но в Италия има и Ню Йорк също. Казват отслабва и не е плацебо че са умрели старците и други уязвими.
Кое точно е "на изуст"? Моля дай данни от Италия и Ню Йорк в които е показана съществена мутация на вируса, водеща до намаляването на неговата вирулентност и патогенност.

# 3 808
Цитат
Тесла, ти нали беше от вярващите, че тоя нищо и никакъв вирус не е страшен и числата ти го говореха. Сега какво се притесни?
Аз вече казах от какво съм се притеснил в темата. Ама го изтриха. Които ме прочетоха го разбраха. Свързано е с неща които не можем да ги коментираме тук. Иначе аз никога не съм твърдял че вируса е безобиден но по едно време твърдях че смъртността му е в диапазона 0,15-0,30%. После направих изчисленията си за Исландия които показаха че смъртността там е 0,4% а това е държава с много младо население, видях и различни проучвания за антитела които показваха по висока смъртност и се отказах от този диапазон. Числата ми показаха че греша образно казано.

# 3 809
Няма да коментирам ситуацията у нас, защото съм доста скептична какво ни чака.
Но малко положително настроение - как може да се прави и гледа стойностно изкуство без риск от зараза:
Софийската опера ще има представления на открито сред декорите на киноцентъра. Изводите - когато човек е креативен, дори и в най-тежката ситуация може да измисли нещо добро и безопасно.

Общи условия

Активация на акаунт