COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 310
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 780
  • Немция
Много неприятно, 132 случая.

Повторното заразяване на иранката и фаталният й изход след втория ковид ме впечатлиха.
Иран открай време е заподозрян, че прикрива случаи.
Още при първата вълна имаше противоречиви официални данни, които бяха в противовес с неофициалните.

# 3 781
Скрит текст:
Не можело всеки със симптоми да си седи вкъщи? А можеше всеки влизащ в страната да стои 2 седмици под карантина? Въпреки че този със симптоми е много по-вероятно да е заразен с корона, отколкото този без симптоми, който просто влиза в страната.

Малко е. Ако бяха ви накарали по един бърз тест на летището да си пуснете, или да лизате с направен там откъдето идвате, и като е положителен резултата да се намери за PCR,  нямаше де затварят никой тука и щяхме да сме забравили. Той вируса се внесе, не се е появил в България.

Да ни накарат да правим бърз тест за антитела ли? За активна инфекция? Ми да бяха, ама все тая. Твърде ненадеждни са. Внесен, да, отдавна е внесем, вече го отглеждаме успешно на местна почва. Може и да сме почнали износа даже.
И не се правете, че не разбирате: няма никакъв смисъл да слагаш здрави хора под карантина, а такива със симптоми (които може да не са ковид, да, но може и да са), да си щъкат навсякъде. В това няма абсолютно никакъв смисъл.

Някой беше писал, че Великобритания сега са въвели карантина за влизащи. Ами браво на тях, но предполагам, че и там всеки със симптоми остава вкъщи или поне се свързва с лекар. Както и в така недолюбваната тук Швеция.
Най-малко надеждните да бяха, 60 % да хващат, все нещо щеше да се хване. И точно го казахте и вноса и износа процъфтяват. Карантините се свалят по нареждане от командващите от ЕК, да покажем колко сме отворени и да сме на един хал. Дали са здрави или не влизащите през граница не може да се твърди от никой без да се изследва. При първите 20 болни в страната 8 бяха медицински лица -пътували, не бяха заразени на работа. Щъкащи всякакви.

# 3 782
Уф, много кофти. Двуцифрен брой случаи:
Кюстендил (сигурно махалата), Пазарджик (къде сега пламва или пък има нови натръшкани в Сърница), Софийска област е с цели 26 (дали е само самоковската махала) и в София 30, което вече започва да ме плаши, защото е дифузно и не е ясно как ще е след някоя и друга седмица.

# 3 783
  • При семейството си
И то само от 2104 теста:
https://coronavirus.bg/
Починалите са 6.
Поне няма рязък скок в приетите за болнично лечение и интензивно.

# 3 784
Пуу, да му се не види и "докторката"! Още 3 в Кърджали. Черноочене и къде що е минала през болницата продължават да цъфтят... http://www.novjivot.info/2020/06/18/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0% … B5-%D0%B8-%D0%BC/
132... Хич не е добре работата... Ония от Щаба кво спят!?

# 3 785
Ох...132. Много, бе. Докога това нещо? Започвам много да се притеснявам и за София.

# 3 786
За четвърти път отбелязваме антирекорд в последните дни.  Имаме и 6 починали което става много рядко.

Аз се надявам че в някои глави от които зависи какво става в България ще им узрее че пътя по който са поели има повече минуси отколкото плюсове. Разбира се не съм вътре в държавата за да знам каква е истинската икономическа ситуация но явно е много тежка за да са поели по тоя път с отварянето на стадиони и дискотеки и изграждането на имунният вал в активното и младо население. Вчера в стат. най голямата бройка заразени беше в рисковата възрастова група. За съжаление с оглед на стратегията на държавата тепърва имат да се чупят много антирекорди.

А очевидно от щаба не съгласни с тази стратегия и затова всички се покриха: кой по учения, кой в Гърция.

# 3 787
  • Bulgaria
Нещата не вървят на добре.
132 нови случая от 2104 теста.
4 нова случая мед. персонал.
6 починали.
61 излекувани.
София град - 30, София област - 26, Пазарджик - 17, Кюстендил - 11, Сливен - 9, Пловдив - 8, Видин - 7, Плевен - 5, Смолян - 5, Благоевград - 4, останалите области:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 01:10 от MK_

# 3 788
  • София
Много неприятно. Изпускаме му края и след седмици до месец ще се усети.
Но се вижда поне, че вирулентността на вируса е намаляла. Сбъдват се някои прогнози, че няма вирус, който дълго време да е активно силен. Март, Април, когато имахме по 20/30 макс случая на ден и се чудехме кога ще дойде пика имахме много хора по болниците и особено в интензивните отделения, докато сега почти нямаме. Или се разболяват млади хора или просто вирусът не е толкова опасен. Понеже това е световна тенденция аз по-скоро залагам на последното. Вече трета седмица сме в световен пик, но бройката на смъртните случаи глобално са наполовина по-малко от Март/Април.

# 3 789
Тесла, а “левият подход” защо мълчи?  Журналистите млъкнаха, опозицията не пита. Наистина не го разбирам. И как гласуваха единодушно за ИП, сега всички се държат все едно говорим за НЛО.

# 3 790
  • При семейството си
Тесла, харесах ти мнението без последното изречение: НОЩ, ако са били някога много загрижени, да намерят начин да оповестят несъгласието си.

# 3 791
Споко бе хора, след седмица ще са 200. Единствено ни вълнува болничния прием и реанимацията като натоварване. От БАН математикът каза 300 заразени е границата.

# 3 792
Цитат
Тесла, харесах ти мнението без последното изречение: НОЩ, ако са били някога много загрижени, да намерят начин да оповестят несъгласието си.
Съгласен съм, вместо да се покриват да си изразят несъгласието гласно. Ама как да скочат срещу шефа който ги е назначил. Тука шефа решава какво става, те са само едни изпълнители.

Каса дел сол, идея си нямам защо левият подход мълчи. Може би защото не е ляв. Точно политическите сили от този спектър в момента трябва да подскачат като полудели че пътя по който сме поели е много опасен и може да струва много животи сред възрастните и хронично болните.

# 3 793
Ужас...Нов антирекорд не само по отношение на новозаразени, но и починали. Вървим по един много тънък лед, който всеки момент ще се пропука! А на фона на всичко това дискотеките са фул, футболните мачове и те,  а младите се мислят за безсмъртни, понеже почти еждневно на един загубил разсъдъка си човек му се дава трибуна, за да бръщолеви абсолютни глупости от рода на това, че само "сухите съчки" ще изгорят. Без думи съм от случващото се в държавата ни...

# 3 794
  • Bulgaria
Споко бе хора, след седмица ще са 200. Единствено ни вълнува болничния прием и реанимацията като натоварване. От БАН математикът каза 300 заразени е границата.
300 заразени за какво? Ние и с по 100 на ден ще си претоварим болниците в един момент. Задържаме по 13-15 в интензивното, но много хора починаха последната седмица, което значи, че постъпват нови.

Общи условия

Активация на акаунт