COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 666
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 855
  • София
Ако бяха направили 2700 теста, положителните сигурно щяха да преминат 150. Миналата седмица тестовете бяха много повече. Много е жалко, че когато имаме толкова много положителни, тестовете не са на максимум капацитет.
Според мен, миналата седмица няколко поредни дни тестовете бяха ок. 2700, защото някои частни работодатели тестваха цели фабрики/заводи - там, в Стара Загора, Доспат и пр.
Според мен, дебело подчертавам, за да не ме баннат - според мен, Държавата няма капацитет за повече от тези 2- 2 и малко хиляди теста на ден. Просто няма. Тестове ли няма, лаборанти ли няма, микробиолози ли няма, пари ли няма - според мен - нищо няма. Сега очаквам събота - неделя да се върне старата бройка тестове от по 300-400 в неделя, особено.
Не знам как сме единствената държава в Европа, и една от малкото в света, които нямат и не могат да си позволят да тестват по-ударно. По-ударно не значи от 1500 да качиш на 2000.
Сега - има ли смисъл, няма ли смисъл, не съм аз човекът, който ще отговаря на това.

# 3 856
  • София
Едно интервю от 12.06. с Ангел Кунчев пред в. "Капитал" - мънкане и усукване. Очаквал, че топлото време щяло да спре вируса, ама се бил излъгал. Изтърси:
"Видяхме, че е по-добре да действаме локално и по-ефективно, отколкото с налагане на по-твърди мерки за цялата страна. Не че ги изключвам. Ако утре започнат да боледуват 400-500 души дневно, ние пак ще вземем мерки."
и на въпроса това ли е бройката, при която ще бъдат върнати някои мерки, моментално даде заден ход - сакън да не стресира народа, който се е настроил за весело летуване.

# 3 857
Кунчев отпраши за Гърция, ние тук да му мислим, какво да го чета. Няколко пъти го гледах, мрънка и нищо не казва.

# 3 858
Врабчо, никакви връзки не ти трябват за санитар в КОВИД отделение.

# 3 859
Аааа, сега пък на 400-500 случая ще въвеждат мерки. Евентуално. Тия се подиграват с хората, както им дойде на ума. Или на чадъра и хавлията. Офф.

# 3 860
  • Bulgaria
Доц. Кунчев като се върне от Гърция все повече проблеми го чакат. Представям си, че там му е гръмнал телефона, не вярвам да има пълноценна и спокойна почивка. За съжаление и Кантарджиев и Кунчев само замазват решенията на Борисов. Ген. Мутафчийски ясно показа, че няма да участва в този цирк и се изпари тотално. Подозирам, че останалите от НОЩ нямат избор, представяте ли си и останалите да се покрият и никой да не дава интервюта, да не посещава огнищата, да не дават никаква информация? Щяхме да си останем само с Мангъров и ко.

# 3 861
Мхм, нали след няколко последователни дни по над 100 бройки щяха да затварят всичко. Така затвориха, че и границите отвориха за по-безпроблемно пръскане на зараза. Утре ще кажат над 1000.

# 3 862
Смятам ,че на никой не му дреме за здравето на хората.
Пазете се сами -само това можем да направим.
Единия в Гърциика се пече,другия скандали го тресат, 3тия не сме го виждали от както имахме 20 случая и нямахме чували.
Ебати управлението ......

# 3 863
Ако бяха направили 2700 теста, положителните сигурно щяха да преминат 150. Миналата седмица тестовете бяха много повече. Много е жалко, че когато имаме толкова много положителни, тестовете не са на максимум капацитет.
Според мен, миналата седмица няколко поредни дни тестовете бяха ок. 2700, защото някои частни работодатели тестваха цели фабрики/заводи - там, в Стара Загора, Доспат и пр.
Според мен, дебело подчертавам, за да не ме баннат - според мен, Държавата няма капацитет за повече от тези 2- 2 и малко хиляди теста на ден. Просто няма. Тестове ли няма, лаборанти ли няма, микробиолози ли няма, пари ли няма - според мен - нищо няма. Сега очаквам събота - неделя да се върне старата бройка тестове от по 300-400 в неделя, особено.
Не знам как сме единствената държава в Европа, и една от малкото в света, които нямат и не могат да си позволят да тестват по-ударно. По-ударно не значи от 1500 да качиш на 2000.
Сега - има ли смисъл, няма ли смисъл, не съм аз човекът, който ще отговаря на това.

Не тестват, защото ги е шубе, че ще откриват повече заразени, а тогава трябват действия, няма да мине номерът само с подхилкване и забавляване на плебса по ТВ.
Със сигурност не е липса на пари, кесията така и не я развързаха, всички подпомагания, свързани с епидемията, са пренебрежимо малки.
Онези милион теста, които чакахме и няма да дойдат, те струват пари, които НЕ са дадени.
Всичко е само едно ляляне.

# 3 864
Откакто обявиха първите случаи на 08.03 досега винаги съм приемала спокойно ситуацията.Когато свалиха брифингите,бях леко смутена.Но тази сутрин като станах и видях новите бройки,направо се отчаях.Не виждам смисъл и изход от ситуацията,в която сме в момента.Не мисля,че си моделират броя на случаите,тъй като нашият така дълбоко уважаван и тачен премиер,най-изнервено каза,че при каквато и да е ситуация,мерки няма да се връщат.За какво тогава да спорим дали си разпределят случаите така,че да няма три последователни дни с +100?Принцесата на туризма пък,която освен всекидневно да се появява със скъпи тоалети,да се позамисли малко,че никой разумен човек няма да избере България за дестинация.С това покачване на случаите е напълно естествено даже българските граждани да предпочетат чужди дестинации.А за Мутафчийски сте прави.Всеки от щаба си каза,че той е най-върлият фен на строгите мерки и не е съгласен с безумието,което се случва в момента.Така е,надали да го видим повече на екран.Но на фона на всичко това,двамата най-висшестоящи мъже в България,не спряха да се нападат и да си вадят кирливите ризи.Онзи ден имаше извънредно включване,чрез което нашата гордост обясняваше как спи и как го следят дроновете на президента.А ситуацията с Ковид явно не е сред приоритетите му. И стига сте казвали,че който иска,може да се пази.Хората сме социални животни.При една битка трябва за има сплотеност,себеотдаване,жертвеност.Като общество лозунгът "Всеки за себе си" няма да сработи.Е,излях си чувствата.Който разбрал,разбрал.
П.п.До 5мин ще е изтрито.

# 3 865
Пускам сега ТВ, очаквам да се коментира нарастването на бройките,  никъде нищо, гледам Мария Габриел бодро рапортува за  Европа след пандемията как се възстановява...тя може и да се възстановява, ама ние...затъваме.

# 3 866
Врабчо, никакви връзки не ти трябват за санитар в КОВИД отделение.

То и това дори не е нужно.
Човек, ако има желание, намира и начин.
Със същия успех би била и една почивка в Сърница или Доспат. Хората там са услужливи, обичат да помагат.

# 3 867
  • София
Информация за област Смолян:
На 18 юни т.г. пет са новите случаи на позитивни за Covid-19 в областта.  Трима са хоспитализирани с диагноза пневмония: жена на 78г. от с. Мугла и мъж на 82г. от гр. Доспат са в инфекциозно отделение на областната болница  и мъж на 57г. от с. Барутин е в МБАЛ в гр. Гоце Делчев.   Две жени на 77г. и 37г. от гр. Смолян с леки оплаквания се лекуват от личния им лекар в дома.
http://www.rzi-smolyan.com/r.osy/cutenews/news.php

# 3 868
Доц. Кунчев като се върне от Гърция все повече проблеми го чакат. Представям си, че там му е гръмнал телефона, не вярвам да има пълноценна и спокойна почивка. За съжаление и Кантарджиев и Кунчев само замазват решенията на Борисов. Ген. Мутафчийски ясно показа, че няма да участва в този цирк и се изпари тотално. Подозирам, че останалите от НОЩ нямат избор, представяте ли си и останалите да се покрият и никой да не дава интервюта, да не посещава огнищата, да не дават никаква информация? Щяхме да си останем само с Мангъров и ко.

Или го изпариха, не съм сигурна. Друго искам да кажа, с уговорката, че може вече да сте го коментирали: сайта на РЗИ Сливен например е актуален към 8,00 ч. на 17.06, т. е няма данни за последното денонощие. Не ми се струва сериозно да не могат да въведат данните по-експедитивно...

# 3 869
Аааа, сега пък на 400-500 случая ще въвеждат мерки. Евентуално. Тия се подиграват с хората, както им дойде на ума. Или на чадъра и хавлията. Офф.
Говорят някакви неща, за да изглежда че се прави нещо за контрол на ситуацията. Реално ако стигнем 400-500 това значи, че сме стигнали Италия, когато бяха в разгара на кризата. Но съдейки по данни от Швеция и Армения може и над 1000 да стигнем с нашето население. Определено ще сме отдавна изолирани отвън при тези цифри. Голямо постижение за свободолюбивите.

Общи условия

Активация на акаунт