COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 147
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 900
Вече има много проучвания, които показват, че маските помагат. Дори самото носене на маски кара хората да се дистанцират физически, за това има проучвания.

# 3 901
На 9.06 имаме 152 хоспитализирани, днес 19.06 те са 289.
Броят на хоспитализираните е нараснал двойно за 10 дни. Броят на активните случаи е скочил с около 50% за същият период. Което значи, че или заразените са много повече отколкото са хващали преди или много повече хора се хоспитализират.
Между другото жената на фелдшера така и не се появи в починалите от ковид, фелдшера също не го виждам днес.

# 3 902
  • София
Слушах по радиото шефката на РЗИ-Пазарджик за 12-те случая на заразени служители на МВР. Доколкото разбрах, заразата тръгнала от  служителка от местното звено“ Български документи за самоличност“, а новите случаи са на хора, работили с клиенти и сега ги издирват контактните им и ги карантинират, дотук -  40 човека, продължават. Още случаи - лекар от болница и съпругата му - ОЛП, също с положителен тест, сега издирват пациентите й, с които е контактувала.
Не знам колко дълго ще издържи системата ни за проследяване на този бум на заразени с десетките им контактни.
Учудващо е, че упорито отказват да съобщят за клъстър в София, би било цяло чудо да няма такъв.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:37 от NumLock

# 3 903

Между другото жената на фелдшера така и не се появи в починалите от ковид, фелдшера също не го виждам днес.

Съобщената днес, починала 74г жена, най-вероятно е съпругата на фелдшера. Него утре.

# 3 904
Сигурна съм, че маските помагат.
Изгледах Ути по Нова. Значи много хора вече, при симптом си плащат и се изследват самоинициативно с PCR тест. Така е направил и той.

# 3 905
Аз се престраших да изляза вчера и познатите с които приказвахме не вярват във вируса. Не познавали никой болен значи вирус нямало. Световна конспирация е явно Grinning

# 3 906
Аз се престраших да изляза вчера и познатите с които приказвахме не вярват във вируса. Не познавали никой болен значи вирус нямало. Световна конспирация е явно Grinning
Съвсем скоро точно най- невярващите ще го усетят. Ние поне имаме психическа устойчивост вече.
Аз приемам новините без изненада, защото следим нещата тук.
Който не следи, който врещеше за ограничаване на свободи, сега пръв ще гракне срещу властта.
Врякащите са едни и същи, каквото и да се случва.

# 3 907
 Един сляп човек казал: "Няма слънце." Защото не вижда, че слънцето грее с пълна сила.
  Странни хора, не вярват, че има болест, а вярват в някакво си чипиране от Бил Гейтс.

# 3 908
  • София
Добре, и какво трябва да се направи, според вас? Да се затворят всички отново по къщите? Да се върнат КПП-та? Да се затворят всички граници? Да бъдат задължителни маски навсякъде, вкл. и на открито? Да се затворят отново театри, стадиони, кина, заведения? Какво предлагате вие, дето не спирате да се възмущавате от свободията? Любопитно ми е, какво предлагате? И като затворим отново, ама  да кажем този път по-сериозно, какво правим след като пак се отворим? Вирусът пак ще си е тук. Него топло време не го мори. Не създавал имунитет. Ваксина няма скоро да има, ако изобщо има. Наистина, какво предлагате? И това не го питам, защото държа да се проепидемчвам, но наистина ми е твърде любопитно какво очаквате, че трябва да се случи?

# 3 909
Аз държа да са задължителни маските и дистанцията, честа дезинфекция на обществени места, ГТ и др. Не ходя по заведения, така че който го влече - да си ги ползва. Вчера получих съобщение, че се организира йога ваканция за няколко дни от клуба, който посещавам, ще пропусна.

# 3 910
  • София
Добре, и какво трябва да се направи, според вас? Да се затворят всички отново по къщите? Да се върнат КПП-та? Да се затворят всички граници? Да бъдат задължителни маски навсякъде, вкл. и на открито? Да се затворят отново театри, стадиони, кина, заведения? Какво предлагате вие, дето не спирате да се възмущавате от свободията? Любопитно ми е, какво предлагате? И като затворим отново, ама  да кажем този път по-сериозно, какво правим след като пак се отворим? Вирусът пак ще си е тук. Него топло време не го мори. Не създавал имунитет. Ваксина няма скоро да има, ако изобщо има. Наистина, какво предлагате? И това не го питам, защото държа да се проепидемчвам, но наистина ми е твърде любопитно какво очаквате, че трябва да се случи?
E, няколко пъти написахме-маски само на закрито, но навсякъде на закрито, забрана за събиране над 10-20 човека, т.е.- без публика по мачовете и без дискотеки, без балове, маанета и пр.
Много ли е???

# 3 911
  • София
Ето една интересна статия от Капитал, която напълно отразява притесненията на повечето хора тук - мерки няма, рискът се повишава, населението си мисли, че всичко е наред

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/06/18/ … Fi2NZfi2DScMJm3Do

# 3 912
Не очаквайте тези хора нещо да ги стресне. Не сме януари месец и вирусът вече не е нов. Жертвите в Европа официално са над 185 хиляди, неофициално много повече и то за няколко месеца при зверски отпор срещу вируса с блокади и какво ли не. Те също така не са равномерно разпределени, а са само от няколко много тежко засегнати региона, останалите региони останаха почти незасегнати.
Тук дори и в трупове да започнем да газим по улиците и второ Бергамо да станем, пак ще има хора които да рационализират, да твърдят, че всичко е нормално или просто да не им пука, защото искат да пият кафе.

# 3 913
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вече има много проучвания, които показват, че маските помагат. Дори самото носене на маски кара хората да се дистанцират физически, за това има проучвания.

В Китай, където са стриктни с маските защо пак има заразени?
Линк за изследване, че маските не създават чувство за пазене и съответно неспазване на дистанция?

Не съм против маските, но има други правила, които много повече помагат.

# 3 914
Добре, и какво трябва да се направи, според вас? Да се затворят всички отново по къщите? Да се върнат КПП-та? Да се затворят всички граници? Да бъдат задължителни маски навсякъде, вкл. и на открито? Да се затворят отново театри, стадиони, кина, заведения? Какво предлагате вие, дето не спирате да се възмущавате от свободията? Любопитно ми е, какво предлагате? И като затворим отново, ама  да кажем този път по-сериозно, какво правим след като пак се отворим? Вирусът пак ще си е тук. Него топло време не го мори. Не създавал имунитет. Ваксина няма скоро да има, ако изобщо има. Наистина, какво предлагате? И това не го питам, защото държа да се проепидемчвам, но наистина ми е твърде любопитно какво очаквате, че трябва да се случи?
Аз лично съм без претенции и потенции да ръководя пандемия, но смятам, че с ограничаване на рисковите места и възможността за безконтролно разпространение на заразата, може да се владее положението, да се проследяват контактите и да се карантинират хора. Сега това е невъзможно. Ще има много " яко...." сещаш се, болни, в болнични, което ще доведе до натоварване на НОИ, ще се разбият производста и няма да знаем кой откъде те е коронясал. Всичко ще стане като стихийно бедствие, а все още имаме шанс с минимални усилия да овладеем нещата. Не със затваряне, КПП та , а със задължителни маски на закрито , затваряне на стадиони, дискотеки, клубове , ресторанти на закрито. Поне докато кривата не тръгне надолу, както е в Австрия, Нидерландия и други добри практики, които вече са налични. А ние вървим по шведски модел в момента и се правим, че нищо няма.

Общи условия

Активация на акаунт