COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 877
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 065
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не, не сме - супер щастливи сме Grinning
Купон, танци, всенародни хора на мегдана.
Всичко си е много добре, защо да се притесняваме?

# 4 066
По-добре сега да боледуваме, отколкото есента и зимата. Все едно гледам Мангъров. Общо взето ни подканва индиректно към проепидемчване, без паника. Само пропускат да кажат и погребалните агенции дали са подготвени. Neutral Face

Аз също съм съгласна, че е по-добре сега да се преболедува, отколкото зимата, когато върлуват и други вируси и може би местата в болниците ще са кът.
Това не значи, че трябва съзнателно да се излагаме на опасност от зараза сега, а че ако случайно се заразим сега, когато няма такъв натиск в болниците, е по-добре.

Аз отдавна написах, че се притеснявам от втора и по-силна вълна наесен и зимата, когато ще е минало време, на хората ще им е писнало и ще се сбутаме пак в затворени пространства, защото времето няма да е за парк и излети. Възнамерявам лично да продължа с мерките поне до пролетта и вече след това ще видя как е положението. Социално дистанциране, често миене и дезинфекциране на ръце и избягване на струпвания на хора. Ако се влоши положението, и маска ще сложа.

# 4 067
  • София
Стана ми жал за Ананиев, който се опитваше по политически коректен начин да обясни кой носи заразата обратно в България и кои точно квартали си я развъждат.

# 4 068
  • Bulgaria
Заключителната реплика на Кантарджиев - в момента усилено изучавали клетъчния имунитет, защото това е, което ще ни спаси от коронвируса.
Що е, какво е това нещо - не се знае, ама вие се заразявайте кротко по план, пък ние ще изучаваме какво евентуално ще ви предпази.
Вярващите да се молят...
След като прочетох за починалата мед. сестра в Иран след повторно заразяване и за жената в Далас, която е в болница, на никакъв имунитет не вярвам. Но вярвам, че ако ти се размине 1 път, не се знае втория как ще е.

# 4 069
Те онези вярващите с евангелските пастори се видя докъде доведоха ситуацията с молитвите си...

# 4 070
Заключителната реплика на Кантарджиев - в момента усилено изучавали клетъчния имунитет, защото това е, което ще ни спаси от коронвируса.
Що е, какво е това нещо - не се знае, ама вие се заразявайте кротко по план, пък ние ще изучаваме какво евентуално ще ви предпази.
Вярващите да се молят...
След като прочетох за починалата мед. сестра в Иран след повторно заразяване и за жената в Далас, която е в болница, на никакъв имунитет не вярвам. Но вярвам, че ако ти се размине 1 път, не се знае втория как ще е.

Това бяха думите и на Кантарджиев, че много по-важен е клетъчния имунитет, а не наличието  антителата.

И да, преди време след един брифинг нали ги тестваха-2ма или 3ма от журналистите имаха антитела.

# 4 071

Рязко се разминава мнението на специалистите в световен план- едните разсъждавали като нас към днешна дата, другите като нас преди два месеца - били дълбоко карантинирани и ги било страх.
Ето това изречение ми направи силно впечатление "рязко се различава" и "като нас". Значи правителството си признава, че сега не мисли като преди два месеца....Остава да ни обяснят и защо? Кое се е променило, бройките заразени са по-малко ли? И като почне да разсъждава, че били зле и умирали, защото не търсели навреме помощ в болница......все болните виновни.

# 4 072
В същото време хематологията се затваря до понеделник, заради заразена сестра Sad
И все още твърдят, че е клъстерно

# 4 073
  • София

Иронията е неуместна. Но това с проепидемчването важи и за всички тях, нали? Управляващите, депутати и прочие.
ББ не спря да обикаля и ден по време на ИП, да се среща и ръкува с всякакви хора.
Президентът също обикаля общините, ръкува се с множество хора.
Журналисти ги следват и се завират в лицата им.  Защо ли не се страхуват? Или поне видимо не се страхуват? Защо не са си вкъщи като Мицотакис примерно?

# 4 074
Ананиев: "Ние не отваряме всички мерки едновременно. Ние изчакваме по 2 седмици да видим резултата първо".

Joy Joy JoyDisappointed Relieved
Ама и толкова уверено говорят (особено Бойко), че ако го слуша в момента някой, който не знае каква е ситуацията в България, ще му повярва.
Направи ми впечатление, че Ананиев сякаш едва се стърпяваше да каже колко неодобрява случващото се, ама нейсе - инструктирани са от "големия бос", че трябва да говорят одобрително за разпускането на всичко, иначе ще изхвърчат от постовете си:) Мутафчийски предвиди случващото се, но нямаше как да играе на това хоро и се оттегли..Не на всеки се отдава лъжливо да успокоява хората, когато реално вижда, че ситуацията не е на добре.

Защото при усвоени пари, от ЕС очакват да бъдат изхарчени по отношение на здравеопазването и ако тука се признае тоя провал...как я мислите?

# 4 075
Отново Мутафчийски липсва от брифинга. Ще се окаже вярно май това, че не е съгласен с мерките.

# 4 076
Малко перспектива за това къде се намираме ние в момента:

В България в момента има повече случаи, отколкото в Холандия, една от най-тежко засегнатите държави в Европа, където имаше хиляди жертви.

Холандия за вчера има 115 случая от направени 20981*‬ теста или 0,55% положителни.

България има 132 случая от 2104 теста или 6,27% положителни.

*Броя на тестовете за Холандия изчислих като превъртях Worldometer назад и извадих разликата между тестовете на 17.06 и 18.06

# 4 077
  • София
Научих от председателя на телк- София, че майките на деца с увреждания са предложили да се продължат телк на всички за срок от 2 месеца след отмяна на извънредната ситуация. Тъй като съм пряко засегната, защото ще ми излезе решението в началото на юли, ще следя дали ще го одобрят и най-важно кога. Ще информирам в темата. В момента телк си върви, което е пълно безобразие, обикаляме болници и лекари.

Това НЕ Е ВЯРНО!Горе не пише конкретно за деца с увреждания или за всички,но имам си в семейството човек,на когото телк изтече на 1юни.Искаха да си подаде документите мин.месец.Направи го.Разкарването е повече от преди.Взе си решението онзи ден.Казали са му след 1 месец,да отиде и да го подаде,където трябва.Преди срока беше след 14 дни.
За този месец,пенсия няма!Отказаха и да заредят картата за градски транспорт.Аз се намесих с разходка до ЦГМ и заредиха картата за 1м.Сега Кирил Ананиев ли да се обади в нои,за да пуснат пенсията?С всички срокове и дати,пак ще си отнеме 1месец,минимум.Аз лично с колко лъжи се сблъсках от ''мерките'' на правителството,а тук пишат как заведенията са пълни и рейтинга на ББ и компания се вдига.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/srokt-na-resheni … elk-she-bde-udlz/

Не трябва ли да важи за всички лица които са с ТЕЛК. Все пак  заповедта е от днес. Няма как да е  важала на 1 юни

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 14:22 от Алекс :)

# 4 078
  • София
Отново Мутафчийски липсва от брифинга. Ще се окаже вярно май това, че не е съгласен с мерките.

Как пък никой не предположи, че тоя човек може да има работа. Началник е на една от най-големите многопрофилни болници в страната, в която не се лекува кой да е, ако ме разбирате правилно, но нееее, липсата му е защото не е съгласен с Мерките!
Ако беше толкова ербап Мутафчийски - защо не потърси място, където ще му се чуе гласът? А той се съгласи да си хортува над час и кусур с Бенатова! Голям опозиционер, няма що...

# 4 079

Иронията е неуместна. Но това с проепидемчването важи и за всички тях, нали? Управляващите, депутати и прочие.
ББ не спря да обикаля и ден по време на ИП, да се среща и ръкува с всякакви хора.
Президентът също обикаля общините, ръкува се с множество хора.
Журналисти ги следват и се завират в лицата им.  Защо ли не се страхуват? Или поне видимо не се страхуват? Защо не са си вкъщи като Мицотакис примерно?

Досега не съм го казвала, но явно и никой друг не го е забелязал. Наскоро имаше по НОВА или БТВ репортаж за един ден в Ковид отделението, май във ВМА. На втората им оперативката в стаята ясно се видя едната лекарка как хубаво си намести очилата, но със загребване от вътрешната страна на стъклата. .. Просто го казвам, че хората несъзнателно правим грешки от този сорт..

Общи условия

Активация на акаунт