COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 909
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 290
Обаче как е стигнало от бащата до другия колега. Това показва, че евентуално колежката е заразна. Дано да не е така де, искрено желая всички тестове да са отрицателни.

Ето затова мразя като кажат "всеки сам да се пази". Ами ето пазиш се, но когато болниците са заразени, каква вина имаш. И човека от Белоградчик, отишъл за стент, върнал се с корона. Той каква вина има? Доста е подло да пуснеш вирус да плъзне навсякъде и после да  кажеш "пазете се". Imp

# 4 291
В болница заради хематологичен проблем. Последно се видяхме преди 10 дни. След това тя замина и от 5 дни е с лека температура.

# 4 292
Обаче как е стигнало от бащата до другия колега. Това показва, че евентуално колежката е заразна. Дано да не е така де, искрено желая всички тестове да са отрицателни.
Другият колега е отделен случай. Просто се откриха в един и същи ден.

# 4 293
В София е да! Родителите не. РЗИ ще отидели най- рано понеделник. Фирмата ни тества като подадени лица от нея.
Вероятно е от болницата. Не знам дали е коректно да питам за болницата и отделението, в което е лежал, но предполагам там се е заразил човекът.

Не е добре, че това е първото и най-логично предположение. Sad
Не знам има ли статистика как е в другите държави в Европа, но по мои данни от "една жена каза",  у нас повечето от заразените лекари не са от ковид отделенията.

# 4 294
В хематологията има заразена сестра, в новините го пише, и дезинфекцрат до понеделник

# 4 295
Това което казваш е още по-притеснително. Какъв е шанса да имаш двама колеги от различни източници? Освен ако не работите някаква високорискова работа.

# 4 296
  • Bulgaria
А колегата има ли представа къде се е заразил? Бащата ако са го изписали и той пръв е проявил симптоми, вероятно е от болницата. Ако тя е проявила симптоми първа, вероятно не е от бащата. Дано всичко е наред, да го изкарат леко, а вие да сте отрицателни!

# 4 297
Притеснява ме нарастващия брой заразени. И то при не толкова голям тествани. Влезе ли България в ''черния списък'', отиде туристическия сезон или поне частите, които са останали от него. Аз не знам изобщо отворени ли са хотелите по Черноморието? Чакат ли се туристи от чужбина? Или хората избраха традиционно почивка в Гърция?

Чета сега, че в Норвегия тази седмица са отворили фитнес центровете, но и чета коментари, че мерките са проформа и изобщо несериозна работа. Да не стане сега фитнес центровете да допринесат за увеличение на заразата там ... Те ще са първите затворили наесен.

# 4 298
С риск да бъде изтрито мнението... Ще кажа , че живеем в една абсолютна пародия и цирк. Единия висш кадър снимал другия с дрона, някакви записи и снимки хвърчат, а държавата гори, но нищо няма. Всеки ден се казват някакви бройки, които дали са такива или не, вече не е ясно. Тестове я се правят, я не, вирус нямало и т.н. Вече не разбирам какво е това невежество и безхаберие от властта. И някакви измислени ПР и журналистки, изобщо тотален хаос. Като пламнем качествено, ще докараме генерал-губернатор ли? То вече изобщо не е ясно какво се случва в тая държава на автопилот!

# 4 299
  • в страната на чудесата
Само Христо Мутафчиев ще е на черно море Wink

# 4 300
Това което казваш е още по-притеснително. Какъв е шанса да имаш двама колеги от различни източници? Освен ако не работите някаква високорискова работа.
Шанса е голям. Фирмата е голяма. Хората имат различни контакти все пак...

# 4 301
В хематологията има заразена сестра, в новините го пише, и дезинфекцрат до понеделник
Четох, но не бил в софийската хематология приет

# 4 302
При 20-30 съобщени случая на ден шансът е много малък. Освен ако разпространението в София не е много, много по-голямо.

# 4 303
  • софия
Tъй като в офиса вече само аз съм с маска днес поне 5 клиента ме питаха Толкова ли те е страх,че я носиш? Един ми обясни и как вирус нямало,а всичко било измислица с цел сриване на икономиката, а друг-как маската вреди,а не пази. Интересното е, че те са обикновени хора като мен,които нямат нищо общо с медицина и вируси. А идват и доста лекари, които обаче до един са с маска и ръкавици и като ги попитам страх ли ги е и тях като мен от вируса казват Да, пази се много. Но обикновения човек е спокоен - разбира повече и знае, че вирус няма и на него няма как да се случи. И си ме гледат с тази маска  сякаш съм някое полезно изкопаемо , някои и с лека насмешка, но мен си ме е страх и гледам да се пазя, доколкото зависи от мен.

# 4 304
При 20-30 съобщени случая на ден шансът е много малък. Освен ако разпространението в София не е много, много по-голямо.
Това е ясно и логично.
Тук трудно може да се проследи веригата.
Всеки се меша, ако не в магазина или ГТ , то в банка, аминистрация, все се застоява някъде.
В София тепърва ще се трупат бройки без произход.
Но първо трябва да стигнат до болниците.

Така ще е в този огромен град, както и потребителката описва.
Всеки се движи, комуникира , пие кафе, хапва, пипа се .

Дариела, на мен ветеринар ми го каза изключително загрижено. А е безразсъден като типаж.
Правилно са ти казали.

Общи условия

Активация на акаунт