COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 596
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 335
  • Bulgaria
Всички спят и  сънуват.
Единствено разчитам на лекарите на терен, ако случаите се увеличават. Не вярвам да мълчат за 1000 лв. или за каквото и да е, пред здравето на хората, тяхното и на семействта им.
То пък едни лекари вярващи, страхуващи се. Нали и те са най-големите неверници.

# 4 336
Тесла, и след това ( 3Д поста)
шефът на Пирогов го сложиха под карантина заради антитела.

# 4 337
Цитат
Нали много го хвалели, ще видим след месец колко ще го хвалят.
Не просто хвалели,отличници сме били.Ние първи това,първи онова.....Да видим после какви ще ги плещи.Нас ще ни изкара виновни.Все пак аз виждам повече хора в магазините с маски.Персонала също.Много се дразня на бутоните по сфетофарите,пак ги пусна кметичката.Иначе питаше,защо трябвало да си разменяме вируси.
Пациентските организации не мълчат, напротив. Но не са атрактивни явно
И не дават някой лев за разлика от бизнеса,значи не заслужават внимание.Ясно.

# 4 338
# 4 339
https://dariknews.bg/regioni/yambol/zdravniiat-mediator-na-obsht … ronavirus-2230261

На 45 г. Колко хора в 30-те и 40-те си години починаха само за седмица...

СКРЪБНА ВЕСТ
днес ни напусна Иван Илиев Иванов,на 44 години.
Пастор Иванов ръководеше козаревската църква "Царски деца" десетки години, беше и един от 8-те здравни медиатори в община Тунджа.По време на пандемията полагаше грижи за населението в село Козарево, и бе с отрицателен тест.Преди дни здравословното му състояние се усложнява и теста показва положителен резултат.
Поклон пред делото му!
Съболезнования на семейството му!

https://www.facebook.com/eratv.bg/photos/a.121158701372383/15924 … ype=3&theater

Новината е от Сряда - Пастор е с коронавирус в ямболско

Пастор от село Козарево е сред доказаните 3 нови случая за денонощието на коронавирус в област Ямбол, научи 999 от свои източници. Той е поставен под карантина в домашни условия.

https://radio999bg.com/yambol/pastor-e-koronavirus-yambolsko?fbc … hQJ9t6GrQpp8Kc4Z0

# 4 340
  • Bulgaria
Сега ще започнем да връщаме „жеста” подобаващо. Но не ми се вярва другите държави безропотно да ги приемат, както правехме ние.

# 4 341
Скрит текст:
Цитат
С риск да бъде изтрито мнението... Ще кажа , че живеем в една абсолютна пародия и цирк. Единия висш кадър снимал другия с дрона, някакви записи и снимки хвърчат, а държавата гори, но нищо няма. Всеки ден се казват някакви бройки, които дали са такива или не, вече не е ясно. Тестове я се правят, я не, вирус нямало и т.н. Вече не разбирам какво е това невежество и безхаберие от властта. И някакви измислени ПР и журналистки, изобщо тотален хаос. Като пламнем качествено, ще докараме генерал-губернатор ли? То вече изобщо не е ясно какво се случва в тая държава на автопилот!

Аз мисля че онзи на когото не бива да се споменава името ще премисли относно пътя по който сме поели. Все си мисля че това че той нарушава един базов принцип, опазването на живота и здравето, които трябва да са най важни в едно социално ангажирано о-во, а той го нарушава в името, на изграждането на имунен вал, с който да противодействаме на вируса през есента и зимата когато ще е още по силен и отсега. Все си мисля че когато по голямата част от народа осъзнае какво става и каква стратегия има държавата ще се събуди силна обществена реакция във форуми и соц. мрежи с която шефа не може да не се съобрази. Така си мисля, може и да съм наивен. Днес Кантарджиев във прав текст го е казал че ситуацията ще става само по зле. Репродуктивното число на вируса е 1,4. И то ще остане такова ако държавате не предприеме друга стратегия. Това значи само едно, все повече заразени и все повече починали. Друг вариант просто няма с такова репродуктивно число. А шефа очевидно е предприел стратегия която освен за неправилна чисто рационално като плюсове и минуси, я намирам и като нехуманна което всъщност е по важно от всичко останало. Защо щаба обаче мълчи относно тази стратегия на държавата с която дефакто шефа ще разруши всички добри резултати по справяне с вируса които бе постигнал до този момент. Ще разруши и техният труд. Защо гласно не си кажат мнението от щаба и Мутафчийски, и Кунчев и Кантарджиев за нея, дори и с риск да бъдат сменени, защото дефакто за да го направят те трябва да нападнат шефа за пътя по който е повел държавата. Това е социално-отговорната позиция, и те трябва да го направят.

Чета че шефа на Пирогов днес предупреждава че ако народа не се вземе в ръце и не спазва 3-те д, наистина яко ще се мре. И то е близко до акъла за всеки който може да осмисли какво значи репродуктивното число на вируса при нас да е 1,4. Пътят е само един, след няколко седмици по 200 заразени, след това по 300 и т.н. Което значи след това по 10 починали на ден, по 20, и т.н. няма горна граница. Вече беше обяснено ние как имаме 30 000 легла, вече ни подготвят затова. Аз съм ужасен че ние напрактика приемаме стратегия в която просто жертваме едни хора сега през лятото в името на някакво светло бъдеще напред във времето. Какво се правят всички на ударени, и никой не го казва от тия на които се дава трибуна. Какво точно се очаква да направи народа, той ли ръководи кризата, и определя дали да са задължителни маските на закрито, дали да има публика по стадионите, дали да са отворени дискотеки и барове.

Не знам как да ти го кажа, че да разбереш. Просто няма пари, едно ново частично или пълно затваряне на икономиката води до намаляване на постъпленията в държавната хазна. Безработицата води до намаляване на вноските за здравно осигуряване. Ти си говориш само за короната, обаче имай предвид, че освен нея има още минимум 1000 заболявания, които изискват незабавно лечение и това лечение струва много пари. Това също са човешки животи. И тези животи са много повече от потенциално починалите от корона. Дори и ако вземеш само онкоболните и сметнеш колко им струват химиотерапиите....

# 4 342
Ако е заради пари само, тогава маските и стадионите защо? Това ще напълни болниците, но не и хазната. Като ни сложат скоро карантината отвън, тогава какво става с туризма?
И не хората няма да хукнат да потребяват повече като скочи броя на заразените, а когато почувстват сигурност.  А пресконференциите като тази днес създават повече тревоги, несигурност и други неприятни чувства.

# 4 343
  • София
Сегашните починали са от зарязавеното преди седмица-две. Резултатите от днешните регистрирани заразени ще ги разберем след още седмица-две. Какво приказват, че имало легла, скоро може и да няма с това темпо на заразяване. Видяхме как при по-малко случаи какво стана по болниците. Вирусът отслабвал - да, бе, да!

# 4 344
Много бързо се е влошил и починал пастора. Май много бързо почнаха да се развиват смъртните случаи - преди отнемаха средно 18-19 дни от заразяване.

# 4 345
81 нови случая

# 4 346
114 854
НАПРАВЕНИ PCR ТЕСТОВЕ КЪМ 20 ЮНИ 2020 Г.

2 371
за последното денонощие

3 755
ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ
81 за последното денонощие

1 554
активни случая

314
ХОСПИТАЛИЗИРАНИ

17
в интензивно отделение

2 008
ИЗЛЕКУВАНИ

67
за последното денонощие

193
ПОЧИНАЛИ

3
за последното денонощие

# 4 347
  • При семейството си
Може ли някой да резюмира “информативните”  постове в темата, че днес е особено трудно да се отсеят. Предварително благодаря.

П.с. Аз днес правих тест, не е толкова страшно...във всеки един аспект.

# 4 348
Ами значи, както и предполагах, Боко си го каза директно - сега не било добре да се затваряме в къщи лятото, затова есента най-вероятно ще го направим...Думи нямам честно!

# 4 349
  • Bulgaria
81 нови случая от 2371 теста.
3 починали.
67 излекувани.
314 хоспитализирани, 17 в интензивно отделение.
8 нови случая мед. персонал.
София град - 28, София област - 12, Смолян - 8, Сливен - 7, Кюстендил - 6, Видин - 5, Благоевград - 5, останалите области:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

Общи условия

Активация на акаунт