COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 233
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 410
За съжаление едно друго социологическо проучване от предните дни беше показало че много голям процент не вярват във вируса, нещо по спомени бяха огромни цифри май 20% което е страшно много вярваха че вируса не съществува. Бяха посочени различни конспирации и подобни високи проценти вярваха че това е конспирация за нов световен ред или Бил Гейтс да ни чипира. Grinning Аз се изумих какви огромни групи от о-вото изобщо не вярват във вируса. А колко ли пък го неглижират след като има толкова вярващи в конспирациите. Защото от останалите които все пак вярват че той е истински една част го неглижират и са на вълната its just a flu bro. Всичките тия хора посочени в тия примери които давате и ти и предните потребители са представители на тези части от о-вото.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 04:39 от Анонимен

# 4 411
  • София
В лабораторията на Кантарджиев. Той го каза днес в Панорама, че само от Смолян имат 30 положителни.
Според мен - само според мен, казвам, събота и неделя вече не тества, а добавят натрупаните бройки от предните дни. "Разхвърлят" ги, един вид. Какво мислите?

# 4 412
Едно клипче от Корея, от обикновен човек: слагам го, защото ми направи впечатление как всички хора по улиците и в ГТ носят маски

# 4 413
  • Бургас
Искам да успокоя тези, които имат заразени колеги, че вирусът не винаги е много заразен, мой роднина е болен, с доста тежки симптоми, а учудващо неговото семейство и колеги, с които е бил в близък контактт, всички са отрицателни

# 4 414
Искам да успокоя тези, които имат заразени колеги, че вирусът не винаги е много заразен, мой роднина е болен, с доста тежки симптоми, а учудващо неговото семейство и колеги, с които е бил в близък контактт, всички са отрицателни
Освен това не всеки човек се заразява, не всеки организъм се поддава на заразяване... има много "ако" и фактори... които не ги знаем и не ги подозираме, ..

# 4 415
В статистиката за вчера не виждам дванадесетте от МВР Пазарджик и тези от лабораторията на Кантарджиев. Или греша?
Излъчван ли е вчерашният брифинг? Моля за линк.

# 4 416
Рязък спад с 51 случая на коронавирус при изследвани 267 проби повече
25 са новоприетите в болници, четирима от тях са в интензивни отделения

Както се очакваше? Joy

# 4 417
  • София
Убедена съм, че след вчерашната пресконференции вече няма да имаме над 100. 70-80 може, но толкоз. И народът масово си мисли, че нещата са минали. И на мен ми се е случвало няколко пъти да ме питат защо нося маска. Явно това е бил най-големият проблем на тази пандемия.
Вчера баща ми по спешност го приеха в болница за друго заболяване и само тръпна да не се случи нещо. Ъой има сърдечна недостатъчност и много тежки сраствания на белия дроб, та само корона му трябва.

# 4 418
  • София
Поредната новина за лекарство против коронавируса, дано се оправдаят надеждите. Става въпрос за лечение при леки случаи - би било чудесно да могат те да се лекуват и да се избегнат усложненията, защото, макар и сравнително редки, именно те правят заразяването толкова опасно.
Финансираният от ЕС консорциум Exscalate4CoV обяви, че вече регистриран генеричен лекарствен продукт, използван за лечение на остеопороза - Ралоксифен, би могъл да се окаже ефикасно лекарство при леки или асимптоматични случаи на доказана инфекция с COVID-19.
Консорциумът вече е провел виртуално изследване по отношение на 400 000 молекули посредством суперкомпютри. 7 000 молекули са били преселектирани и подложени на по-нататъшни изпитвания in vitro. Сред тях като обещаваща се е откроила Raloxifene: съгласно констатациите на проекта веществото би могло да блокира успешно вирусната репликация в клетките и така да задържи развитието на болестта.
Сред предимствата на продукта изследователите посочват високата степен на поносимост от страна на пациентите, както и неговата безопасност и установен токсикологичен профил.
Като следваща стъпка консорциумът ще обсъди с Европейската агенция по лекарствата начини за постигане на напредък в клиничните изпитвания за оценка на новата потенциална употреба за Raloxifene. В случай на положителен резултат лекарството може бързо да бъде пуснато на пазара в големи количества и при ниски разходи.

от ТУК

# 4 419
В статистиката за вчера не виждам дванадесетте от МВР Пазарджик и тези от лабораторията на Кантарджиев. Или греша?
Излъчван ли е вчерашният брифинг? Моля за линк.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-njama-da-zatjagame-merki … che-zaboleli.html

# 4 420
  • София
Доколкото разбрах от новините снощи, в паспортното полицай е бил заразен и явно от него е тръгнало всичко. Обичайната картинка - всички в почивките са навън, свалят маските, ако носят изобщо такива на работа, и пушат дружно, пият кафе, приказват си. Не е задължително да са половината група - по двама, по трима.

Аз вече отдавам всичко, което част от населението мисли на някакви безкрайно големи дефицити зад челото. Изумява ме как е възможно възрастни хора да са толкова заслепени. Обаче и тръпки ме побиват от това как всичко си имаме, сега е моментът. Може в тази тема да ни смятат за параноици, обаче мен ме бройте в отбора на параноиците - гледам да се пазя, нося маска навсякъде извън къщи. Гледат ме все по-учудено, но в момента играта е всеки за себе си. Обаче става все по-трудно с контактите, хората масово не носят, а в ГТ се бутат и пак започнаха хора да си свалят маските под брадата, за да си говорят по телефона. И си представих как хвърчат коронки със слюнката. Извинявайте, може да звучи твърде натуралистично последното изречение.
Брифинга не съм го гледала, само това видях, което дадоха в едни от новините. Докторите на голямата маса нещо не ми вдъхват доверие вече, повече съзирам едни други работи.

# 4 421
  • София
Тоди абсурд да се сваля маската като говорят по телефона забелязвам най-вече в градския транспорт.

Доколкото разбрах от новините снощи, в паспортното полицай е бил заразен и явно от него е тръгнало всичко. Обичайната картинка - всички в почивките са навън, свалят маските, ако носят изобщо такива на работа, и пушат дружно, пият кафе, приказват си. Не е задължително да са половината група - по двама, по трима.

Аз вече отдавам всичко, което част от населението мисли на някакви безкрайно големи дефицити зад челото. Изумява ме как е възможно възрастни хора да са толкова заслепени. Обаче и тръпки ме побиват от това как всичко си имаме, сега е моментът. Може в тази тема да ни смятат за параноици, обаче мен ме бройте в отбора на параноиците - гледам да се пазя, нося маска навсякъде извън къщи. Гледат ме все по-учудено, но в момента играта е всеки за себе си. Обаче става все по-трудно с контактите, хората масово не носят, а в ГТ се бутат и пак започнаха хора да си свалят маските под брадата, за да си говорят по телефона. И си представих как хвърчат коронки със слюнката. Извинявайте, може да звучи твърде натуралистично последното изречение.
Брифинга не съм го гледала, само това видях, което дадоха в едни от новините. Докторите на голямата маса нещо не ми вдъхват доверие вече, повече съзирам едни други работи.

# 4 422
  • София
На мен сега само някои колеги ме изумяват  на моменти направо с малоумните си изказвания. Като има от едната до другата крайност. Например:
1) Какъв е проблемът като си под карантина да идват хора при теб, ако са с маски и екипирани.
2) Над 36.2 вече било висока Т и не било нормално.
 Те елементарни познания за света около тях нямат, какво да говорим за нещо по-сериозно.

# 4 423
Втори пастор от прословутата сбирка в Перущица е починал. 45-годишен от ямболско. Първият починал пастор е от Варна. На сбирката е имало общо 50 човека.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/edin-ot-past.html

Паведението на хората е и от сигналите, излъчвани от страна на властта.

# 4 424
Що дума Симидчиев?
Сичко 6?
Аз за първи път го слушам, но каза, че трябва отговорно поведение и особено внимание към рисковите групи-малцинства(естествено каза го по-завоалирано) и тези, които посещават нощните заведения. Т.е. трябва да се съобразяваме с вируса и да се пазим.
На мен ми хареса какво говори

Общи условия

Активация на акаунт