COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 520
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 4 530
Кипър ще тества за коронавирус 10-15% от туристите

Кипър ще прави тестове за коронавирус на случаен принцип на пристигащите пътници на летищата си, съобщи в. "Катимерини".
Провеждането на тестове е избрано по съвет на здравни експерти, обясни говорител на правителството. Кипър успя да удържи разпространението на заразата, благодарение на почти тримесечни ограничения, започнали в средата на март. Сега страната се надява да възстанови туристическия сектор, на който дължи 13% от икономиката си, но в същото време да предотврати внос на заразата, който може да увреди имиджа ѝ.
Летищните власти целят да тестват 10-15% от 1500 пътници, които се очаква да пристигат всеки ден в идните няколко седмици, обясни здравният министър Константинос Йоану.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/06/20/4081207_kipur_shte_testva_ … -15_ot_turistite/

# 4 531
Само с диктатура би се постигнал синхрон.
Това ли искаме?
Хайде спрете да спекулирате с тази дума - диктатура. Явно не сте живели във времената на диктатура /и то много лек вариант/, за да подксачате от налагането на нещо необходимо. А ако трябва да бъде честни, опитайте да погледнете на света в макрорамка. Тогава ще ви стане тъжно, защото дали ще живееш в явна диктатура или лъжлива свобода е все едно.

# 4 532
  • София
Преди седмица Москов зададе няколко въпроса по официален път към Борисов. Дали имат отговор?
В момента извън това, че има опасност от заразяване за всеки, големите ми страхове са наесен да не започнат пак дистанционно децата. Възможно ли е според вас?
Да, знам че е далече.

# 4 533
  • София
Според мен, ако всичко се развива с тази тенденция, е много вероятно наесен пак да се окажем дистатционни. Обаче аз не вярвам да стане нещо с вълшебна пръчка и вирусът да се е извъртял до есента и с песен децата да влязат в училище.

# 4 534
  • BG
Преди седмица Москов зададе няколко въпроса по официален път към Борисов. Дали имат отговор?
В момента извън това, че има опасност от заразяване за всеки, големите ми страхове са наесен да не започнат пак дистанционно децата. Възможно ли е според вас?
Да, знам че е далече.
Ако ситуацията се запази, със сигурност ще стартира уч година с ДО. Може би най-малките-първи-втори клас, най-мнжго до четвърти  може да са присъствени. За мен лично е почти сигурно, че ще е ДО.

# 4 535
  • в страната на чудесата
Не намирам причина да са затворени училищата при отворени молове, кръчми, стадиони и пр.

# 4 536
Според мен, ако всичко се развива с тази тенденция, е много вероятно наесен пак да се окажем дистатционни. Обаче аз не вярвам да стане нещо с вълшебна пръчка и вирусът да се е извъртял до есента и с песен децата да влязат в училище.

Малките няма как дистанционно.
Поне първи клас/втори според мен, абсурд дистанционно.
За останалите (по-големите ученици) не виждам пречка.

# 4 537
  • София
До наесен може и моловете и кръчмите пак да са затворени.

# 4 538
  • София
Night_ShadowMOM, аз уважавам изразеното желание и готовност да пазите себе си и близките си, но без съдействието на всички останали просто това пазене няма да е достатъчно.
А когато живеем в държава и избираме държавници, които да я управляват ние се надяваме, че те ще работят в полза на държавата и в частност за благоденствието на народа в тази държава, а не да го оставят на самотек. Иначе за какво ни са, да ни се лендзят от екрана на тв и да ни се подиграват ли?!
Вижте разбирам безсилието което изпитвате и искате управляващите да са виновни за всичко,но нали ной вече човек сам трябва да се пази -има препоръки има интернет който иска вярва, който не иска не вярва.
Само с диктатура би се постигнал синхрон.
Това ли искаме?

Какво значи всеки сам да се пази? Това не е нещо, от което можеш да се предпазиш сам, освен ако буквално не се окопаеш вкъщи. Това е нещо, с което зависиш от хиляди други хора - съседи, продавачи и клиенти, колеги и т.н. Мерките са нещо, което с малки усилия ще предпази всички. А тези драматични сравнения с диктатура са ми много смешни. Правилата не са диктатура. Не е диктатура да ти е забранено да минеш на червено, нито е свобода да си изхвърлиш боклука на улицата, вместо в кошчето. Това са правила, които за сметка на някакво малко неудобство, ти спестяват много по-сериозни проблеми.

# 4 539
  • в страната на чудесата
Няма Анди, защо да са затворени?
Хората трябва да се пазят. Ако не могат - яко ще ....

# 4 540
Не мога да си обясня какъв е този синдром в бъргарите? Всяко правило, което не им се харесва, се нарича диктатура, заплашва "основните човешки права" и е причина за безпокойство и мрънкане.
Това прилича на някакъв комплекс, останал ни от предишни времена.
При диктатура нямаше да е разрешено друго мнение, освен одобреното.
При диктатура хора щяха да бъдат задържани и осъждани, заради несъгласието си с партийната линия, независимо каква е тя. При диктатура нямаше да имаме достъп до никакви алтернативни източници, камо ли да се позволи на някой в национален ефир да изказва различна гледна точка.
Въвеждането на ясни правила е първият признак на демократичното общество.
При диктатура правилото е едно " Каквото власта каже." Без обяснения, без обсъждане, без логика.
Искрено се забавлявам, макар че ме е страх.
Маските били диктатура, спазването на дистанция и то. Утре ще е диктатура изискването родителите да уважават децата си и да не го пребиват (и това чухме).
Хората не разбират основни понятия относно управление, политика и какво ли не друго. Но всички си имат МНЕНИЕ! Без да осъзнават, че при диктатура нямат право и да мислят различно, камо ли да изказват това мнение.

Моля се за чудо. Защото, ако наесен нещата са такива, каквито се очертава, ще са забранени посещенията в болница. Т.е. ще се наложи да намеря начин да накарам бебето да остане по дълго в мен, защото сама не искам да раждам.
Пс. Горното е бъзик. Да не се обърка някой!

# 4 541
  • София
Има ли някаква разпоредба или изобщо логика шофьорите на автобуси да са бвз маска?
Днес смених поне 6 автобуса и нямаше един с маска

# 4 542
Не успявам да прикача снимки, но ги има в нета, от днешната среща с активисти в Стара Загора. Пълна зала, нагъчкани един до друг, даже и отпред.
Къде отидоха Д-тата.

https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/bojko-borisov-kojto-sp … est-video-2230281

# 4 543
Casa, хората не ги е страх просто.Тях не ги “лови”.

# 4 544
  • София
Няма Анди, защо да са затворени?
Хората трябва да се пазят. Ако не могат - яко ще ....

За да се пазят, хората трябва да имат много сериозен мотив, който буквално да е страх за живота. За да се пазят трябва вече да е станало зле. Може да се мислим за много умни, но сме си леко тъпичък вид - много ни е трудно да предвидим нещо неприятно, а дори когато го предвидим, го отричаме, докато не ни връхлети, и тогава пак не вярваме. На всичко отгоре като се включи и мощно послание "всичко е наред", съвсем не може да се очаква хората сами да се пазят. А когато това стане групово поведение, съвсем не можеш да убедиш хората, че се задава опасност. Малко като при кадрите от цунами преди години - океанът се отдръпва, местните знаят, че това е на зле и идва цунами и тръгват да се спасяват, а туристите седят и гледат на брега, и дори когато идва водата, те пак седят и гледат, а когато се усетят, че нищо не е наред, вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт