COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 805
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 875
Професор Иво Петров по бнт.

# 4 876
Скрит текст:
Все повече хора ще проявят самосъзнание при тези бройки, така си мисля.
tays, винаги ти се радвам на оптимизма. За жалост, обаче, тези, от които чакаш да проявят самосъзнание, въобще не следят бройките и за тях всичко това е отдавна приключило или просто никога не го имало наистина. Това не е болшинството от хората, даже не е и половината, но са напълно достатъчни, за да "подхранват" епидемията и разнасят заразата. Точно за тях трябват забрани и всичко, което следва от тях, защото няма как да се разчита на това, което го няма - самосъзнанието им.
Ами сутринта си разсъждавах  и си мислех следното - превантивните приказки за чувалите не трогнаха никого, защото тогава шестваха теориите на конспирацията , съпротива срещу хлабави мерки, липса на болни, които виждаме.
Сега има пострадали по всички региони, туристически дестинации, трудови колективи. Заразата стана реална. Вече  едва ли някой вярва, че се плащат по 2000 лева да те запишат с Ковид.
Тръгнаха лаборанти по страната, с тампоните.
Особено при онези, дето им викате бразилци в темата / много готино , аз бих ги нарекла мангъроиди/, започнаха да умират пасторите им. Те ще повярват само при жертви, но са плашливи.
Та така си мисля аз, че настоящата информация ще подейства предупредително възпиращо. Tired Face

# 4 877
Според мен с петиция в някакъв измислен сайт нищо няма да стане. Може би tays е по-наясно как "официално" се събира подписка и как и къде се внася. Навремето Слави Трифонов като събираше не го прави в петиция.ком.

# 4 878
Абе, те хубаво ми говорят за "втори пик на първа вълна", ама дават ли си сметка, че БЕЗ мерки тоя пик няма току-така да изчезне? Къде пиковете са изчезнали от самосебе си - в Беларус, в Швеция? МИ не...
Говори за маски на закрито и ограничение на сбирщайна, преди да ме нападнете, че искам локдаун.
Поне нещо да правим, а не да се разпускаме, сякаш нямаме жесток проблем.
Изненадата ми от адекватните начални мерки беше заменена от още по-голяма изненада от напълно никаквите, които имаме баш сега при изпусната навсякъде зараза.

Най-чудно е неподновяването на извънредната ситуация, която сама по себе си вече нищо не изисква, с нищо не пречи на никого. До какво ще доведе това?!?! Най-малкото ще отпадне забраната за свиждане по болниците и ще се увеличат случаите, подобни на онези с обикалялата лекарка. А и знаем, че има групи, които ходят с целия род на свиждане.

По новините има по 1 минута информация за растящата зараза и всеки ден последната седмица по един изровен стар случай за убийство, точно сега минал в съда.

# 4 879
Според мен с петиция в някакъв измислен сайт нищо няма да стане. Може би tays е по-наясно как "официално" се събира подписка и как и къде се внася. Навремето Слави Трифонов като събираше не го прави в петиция.ком.
Той Москов е направил правилното, но ето, че отговори няма.

Юридическият способ е по линия на парламентарния контрол, въпроси към правителството.
По организациите на масови протести хич ме няма ,  но смятам, че ще има такива във ФБ, все някой опозиционер на властта ще яхне недоволството на хората.
Само че аз пък не ща политиканстване.
Очаквам да се организират някъде и да се включа в протести.
С противогаз и гумени ботуши Confounded

# 4 880
Той Москов е направил правилното, но ето, че отговори няма.

Юридическият способ е по линия на парламентарния контрол, въпроси към правителството.
По организациите на масови протести хич ме няма ,  но смятам, че ще има такива във ФБ, все някой опозиционер на властта ще яхне недоволството на хората.
Само че аз пък не ща политиканстване.
Очаквам да се организират някъде и да се включа в протести.
С противогаз и гумени ботуши Confounded
И да допълня - обжалване на последните Заповеди на МЗ за разпускане на мерките ,  пред Адм. съд.
Ама то докато се произнесе съдът, кой знае какво ще стане.

# 4 881
На 1-ви юни сме имали 2519 случая.
На 21-ви юни вече имаме 3872 случая.

Това е увеличение от 53% за последните 20 дни.

# 4 882
  • София
По Нова, говори шведската посланичка, оказа се,че имат повече мерки от нас, особено за събирания на много хора на обществени места.

# 4 883
Ако се направи петиция за връщане на някои мерки, ще подпиша, защото го искам, но иначе изобщо не вярвам това да се случи.
Моите предвиждания: ЕС няма да въвежда тепърва никакви общи мерки, защото при тях има вече спад.
Тиквата няма да върне абосолютно нито една мярка, защото така е обещал на лумпенизираната част от населението, а един умен професор рече, че това са 80 процента от българите.
Все пак в един момент ще се върнат доста мерки и аз мисля, че това ще стане, защото същите тези лумпени ще реват с пълно гърло да ги връща.
Ще се случи, когато ЕС, където повечето държави бавно излизат от кризата, ни затворят.
И тогава сезонните работници няма да могат да работят лесно в ЕС, работодателите ще трябва да им намират място, където да ги държат по 2 седмици под карантина, за да не заразяват другите им работници и ще им бъде по-изгодно да си намерят други желаещи.
Охранените тарикати няма да могат да се разхождат из Европа, ще ги слагат под карантина, с което фактически ще им затворят пътя.
Дори студентите в чужбина след 2 месеца ще имат проблеми, сигурно ще им искат актуални тестове, за да ги допуснат в кампусите. Не знам какво ще стане с евентуалните положителни. Те сега не мислят и търчат по балове, после ще реват.
Туристическите фирми направо ще фалират този път.
ТуризЪмЪ вече го отписвам напълно както за лятото, така и за ски сезона.
Тиквата проста ще ни докара такава финансова криза, че няма да излезем изобщо от нея, не след години, ами никога.
Простаците изобщо не го разбират. Те ще са главните потърпевши.
Пп Ние лично освен до магазина за провизии и мъжа ми на работа няма да ходим никъде другаде. Говорих вчера с моя приятелка, която работи в бюрото по труда. Каза ,че досега са имали да обработват документите на най-много по 1000 безработни на месец, а последния месец са обработили документите на 10 000. Тя е стресната.

# 4 884
Хареса ми и заповедта на кмета на Сунгурларе. И какво пречи на кмета на Кюстендил да кажем, да издаде подобна заповед. Спира за целия град големи събирания на хора, маски, дистанция, други подобни, има си специалиста в техния щаб, които да му кажат, какво точно най- бързо ще им помогне.

# 4 885
  • София

Не съм се возила скоро в метрото, но чувам, че от почти седмица хората с маски са малцинство.
Аз използвам метрото за по две спирки в центъра, не във час пик и 95 % са с маски. Разбира се от тях 60% са с носа отвън. Забелязах, че охраната на метрото следи за маски. Поне прави забележки.

# 4 886
  • София
Хареса ми и заповедта на кмета на Сунгурларе. И какво пречи на кмета на Кюстендил да кажем, да издаде подобна заповед. Спира за целия град големи събирания на хора, маски, дистанция, други подобни, има си специалиста в техния щаб, които да му кажат, какво точно най- бързо ще им помогне.
Ако съдя по изнесеното в медиите, сега политиката в много европейски страни е точно такава - няма строги мерки за цялата държава, но се действа оперативно по места, ако се появи огнище. И при нас уж се опитаха нещо подобно, ама като писнаха "бразилците" - бързичко разчистиха КПП-тата и отмениха мерките за махалата. 
А според мен това е пътят - малко, но добре обмислени ограничения за всички, и бързи и строги мерки там, където има клъстър. В Доспат и Сърница май се справиха точно по този начин - дано да е наистина ликвидирано там огнището.

# 4 887
Не знам защо не забелязвате, че Москов е мотивиран да разнася мнението си изцяло с политическа цел. Наистина ли не ви прави впечатление?

# 4 888
  • София
Огромният проблем у нас не са дискотеките, а непрекъснатото събиране на хора - то не са купони, сватби, селски вечеринки, религиозни вечеринки, както и много големи работни колективи. Ако се загледаме в картата големите огнища не са в големите градове, а именно на такива места. Не знам остана ли цигански квартал без зараза. Но там не спряха да се събират и купонясват. Ама ако ги затворят - вой до небесата и айде махаме мерките.
Някаква съфорумка назад беше написала как в нейния квартал в София имало много с температура. Много ми се иска да я питам дали познава едно 40-50 000 човека, за да има подобно наблюдение. Хората в един блок не се познават, ама в целия квартал. Такова изказване ми идва малко в повече, бкъскайки ненужна паника.
Увеличението е огромно, но никой няма да направи нищо, защото огромен брой българи не вярват и ограничителните мерки удрят по имиджа на управленците. За наш най-голям ужас, ако нещата ескалират и се затворим отново, може и гладни бунтове да има.

# 4 889
Скрит текст:
Ако съдя по изнесеното в медиите, сега политиката в много европейски страни е точно такава - няма строги мерки за цялата държава, но се действа оперативно по места, ако се появи огнище. И при нас уж се опитаха нещо подобно, ама като писнаха "бразилците" - бързичко разчистиха КПП-тата и отмениха мерките за махалата. 

А според мен това е пътят - малко, но добре обмислени ограничения за всички, и бързи и строги мерки там, където има клъстър. В Доспат и Сърница май се справиха точно по този начин - дано да е наистина ликвидирано там огнището.
Това е много логично. Ако започнат за затварят/карантинират отделни места /села, квартали .../ при наличие на носители на вируса, може би хората ще започнат да спазват препоръчителните мерки по стриктно. С две думи ще има избор - спазваш мерки и се пазиш или рискуваш да попаднеш под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт