COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 743
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 905
Преди малко Кантарджиев говори по радио Хоризонт. Доста песимистично говори, разчитал на съзнанието на българите. И пак спомена за дозата на заразяване, ако бил с маска човек, поглъщал малка доза вирус и по-леко протичало.

Това Мангъров го нарече преди време пълна глупост.
Или се заразяваш, или не.
На кого вярваме?

# 4 906
Скрит текст:
Хора, давайте да правим нещо. Това ще ни затрие ако продължава така. Давайте да правим списък с искане какво да се върне. За мен кпп-та и локдауни няма смисъл, но да върнат маски на закрито, публика на стадиони, дискотеки и барове, ресторанти на закрито - трябва да бъдат спрени. И да се следи за спазваме на мерките. Ако трябва чрез доброволци. Полицията вместо да виси по кпп-та може да следи за мерките. И тестове за всички влизащи в страната. Трябва да се научим да живеем с вируса, не да се правим, че го няма.

Повечето хора си носят маските на закрито. По мои наблюдения са около 90%. Другите 10% и преди не ги носеха. В ресторантите много рядко има някой на закрито вътре. Около 95% са отвън. Наблюденията ми са от София и Пловдив.
Та всъщност не е виновно неносенето на маски, нито ресторантите за покачващите се цифри. Най-вече роля в това играят работните колективи. Тоест хората трябва да спрат да ходят болни на работа(както разбрахме, че са правили някои), и да се тества при съмнение. А вие сте се хванали за маските в магазина(дето няма описан начин по света на заразяване досега) и ресторантите на закрито, дето никой почти не сяда вътре? Въобще малко мисъл има ли? Това е риторичен въпрос.

# 4 907
# 4 908
Аз също съм за маските на закрито на обществени места, не е проблем да се носи за 10-15 мин в магазина. А за персонала, който работи с клиенти на дистанция под 1.5 и в момента са задължителни. Но за носенето на маски постоянно навсякъде на закрито, не. Искам да попитам тези, които са много категорични, пробвал ли са да носят маска нон стоп, по 8-9 часа на ден в помещение, в което температурата е около 28,30 градуса, понеже климатика не работи? То е много лесно да се говори наизуст, да си седиш по цял ден вкъщи и да носиш маска по 15 мин. на ден ако евентуално отидеш до магазина.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 15:21 от _Runaway_

# 4 909
Маски на закрито включва и работните колективи. И не, не носят масово. По-скоро носят около 30%. Вчера бях в 2 хипермаркета и го видях с очите си. Забрана за масови събития също е валидно да се случи. И да се следи за спазването най-вече. И не на последно място да се даде ясен знак, че нещата отиват на дле, а не “вирусът отслабва”. Така 80% от хората си го приемат за истина и понеже капацитетът им е ограничен, не могат да проумеят истинската картина. Някои хора не я проумяват дори и след като им се стовари на главата.

# 4 910
  • София
Хайде, пак, разчитал на съзнанието на населението! От Луната ли пада, досега толкова години е в играта, много добре знае какво и колко може да осъзнава и да спазва населението! Населението без правила е като в брауново движение.

Рънауей, да, аз стоя по 8 работни часа на ден, плюс транспорта и магазина. В момента, в който изляза сутринта от къщи, до момента в който се прибера вечерта, съм с маска. Номерът е да се сменя редовно. Да, досадно е, да се перат по 10 маски на ден, но това е най-малкото, което човек може да направи. За мен към момента сделката си струва. Защо ли? Защото нямам доверие на околните и виждам, че имам достатъчно основателни причини и доказателства за липсата на доверие - плюят, говорят, бутат се и т.н. Като овце.

# 4 911
Преди малко Кантарджиев говори по радио Хоризонт. Доста песимистично говори, разчитал на съзнанието на българите. И пак спомена за дозата на заразяване, ако бил с маска човек, поглъщал малка доза вирус и по-леко протичало.

Това Мангъров го нарече преди време пълна глупост.
Или се заразяваш, или не.
На кого вярваме?
Не знам.
На Мутафчийски?
Той дезертира някъде. Друг отговорен другар си би камшика в Гърция. Журналистите се занимават с някакъв креват. Опозицията и тя като управлението. Сал един Мангъров остана постоянно в ефир.
Ако искате му вярвайте, световният рекорд е "подобрен" със 181 005 заразени с коронавирус за 24 часа.

# 4 912
Няма как да има съзнание, след като всички мерки са вдигнати. Състоят си се балове, предстоят лагери, очакват се вече първите групи по хотели и комплекси. Сезон, макар и по-слаб ще си има и тълпите ще са си налични.

# 4 913
Абсурд! Вчера влизах в столичен мол, единици бяхме с маски, продавачките също не носят. Да не говоря, че ме гледаха враждебно, сякаш им напомням нещо, за което не искат да мислят.

# 4 914
Няма как да има съзнание, след като всички мерки са вдигнати. Състоят си се балове, предстоят лагери, очакват се вече първите групи по хотели и комплекси. Сезон, макар и по-слаб ще си има и тълпите ще са си налични.

Да, ама по-важното е да се следват настроенията на електората, че избори наближават.

# 4 915
Скрит текст:
Хора, давайте да правим нещо. Това ще ни затрие ако продължава така. Давайте да правим списък с искане какво да се върне. За мен кпп-та и локдауни няма смисъл, но да върнат маски на закрито, публика на стадиони, дискотеки и барове, ресторанти на закрито - трябва да бъдат спрени. И да се следи за спазваме на мерките. Ако трябва чрез доброволци. Полицията вместо да виси по кпп-та може да следи за мерките. И тестове за всички влизащи в страната. Трябва да се научим да живеем с вируса, не да се правим, че го няма.

Повечето хора си носят маските на закрито. По мои наблюдения са около 90%. Другите 10% и преди не ги носеха. В ресторантите много рядко има някой на закрито вътре. Около 95% са отвън. Наблюденията ми са от София и Пловдив.
Та всъщност не е виновно неносенето на маски, нито ресторантите за покачващите се цифри. Най-вече роля в това играят работните колективи. Тоест хората трябва да спрат да ходят болни на работа(както разбрахме, че са правили някои), и да се тества при съмнение. А вие сте се хванали за маските в магазина(дето няма описан начин по света на заразяване досега) и ресторантите на закрито, дето никой почти не сяда вътре? Въобще малко мисъл има ли? Това е риторичен въпрос.
Едно посещение от вас в малък областен град би променило наблюдението ви. По тези места за съжаление масово, никъде не носят маски. Но тези същите граждани на България идват и в София и в Пловдив. Пример е и родената в област Кърджали лекарка, която напускайки София, забравя всичко за което е учила и за което е подготвена да спазва. Картинката по тези места е плачевна.

# 4 916
  • в страната на чудесата
Свиква се с маската, никой не е умрял от нея. Докторите и сестрите работят с маска часове...
заразяването става в битовите стаи - шивачките, градус, и пр. Мерки има, доста сериозни, работниците обаче са прости. Никакви мерки не помагат на простотията.

# 4 917
  • София
Леле, докато гледах в студиото на някоя от телевизиите тази сутрин някакъв от туризЪма и една екоактивистка, ме изумиха думите на господина от туризЪма - чакала сме... четвърт милион туристи да дойдат това лято с чартъри. А по отношение на това, че народът тръгвал към Гърция, защото там обслужването е по-добро,  има стандарти за качество на храната и т.н. , той реагира в типичния соц стил на монополиста Балкантурист - клиентите сами са си виновни, как можело да очакват стандарти за качество, те да гледали къде ходят, всичко се оправяло с конкуренция.

# 4 918
Кантарджиев беше в екипа на отличниците. Отакто положението стана политическо, за да не се излага и да говори политкоректно, когато не му идва отвътре / доктор е , все пак, че и професор !/ да отказва интервюта, защото танцува по много тънък лед и той.
Мутафчийски се оттегли в знак на несъгласие. Така правят хората, които се отнасят отговорно към работата и задачите си.
Вече въобще не ги слушам, след като онзи ден чух , че "десет доктора" са казали, че вирусът бил омаломощен.
Не им вярвайте.
ще замазват и говорят щуротии, които не мислят, или ще се чудят как да го казват, че да се сещаме в междуредието и подтона.
Защо никой не се облягаше на самосъзнание, когато бяхме в ИП€
Че и нощни брифинги , че самосъзнание нямало, че излезли от София.
Ама същите сега друга песен пеят.

# 4 919
Чета коментарите под поста за връщане на част от мерките на Община Чирпан във ФБ, заразеният, явно е ром, бил болен от сърце и възрастен, сега щели и този човек да уморят лекарите, бил болен просто от сърце, само на този етнос плащали по 2000 лева. Питат защо не се тестват хората, които са натръшкани в тяхната болница с пневмонии.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 10:38 от stasha_s

Общи условия

Активация на акаунт