COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 233
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 995
Сега всички от цска са контактни, а от Левски са контактни на контактни.
Последните (контактните на контактните) подлежат ли на карантина или само се наблюдават за симптоми?
Всъщност, интересен е и втори въпрос - на цска, които са контактни, подлежат ли на карантина?
Когато стана ясно, че 12 деца от 80 одз са контактни на положителна учителка, карантинираха само тях. Но не задължиха и двамата им родители да не мърдат от дома си докато не излязат пробите им.
Така че с контактите от втори ред не ми е много ясно какво се прави по протокол.

# 4 996
Гришо си отменил срещата днес, не се чувствал добре :/

# 4 997
Сега най-новата мантра е, че всичко това е нормално, така било по целия свят. Като пример се дава рекорден брой нови случаи най-вече от Америките и Югоизточна Азия. Нито дума, че вече сме една от черните овци в Европа, че вече започнаха да ни карантинират и да отменят почивки и че държави, които доскоро бяха епицентрове на епидемията, вече са по-добре от нас.
Лъжата, че масовото заразяване е неизбежно, от разни "авторитети", които са чели за новия коронавирус по-малко от потребителите на бг мама, също продължава да се лее из медиите.

# 4 998
Sugar_baby, от как са отпуснали мерките и майка се отпусна, аз обърнах вече плочата, питам я не й ли пука за мен, че може, ако се заразя, да не го изкарам.

# 4 999
  • Bulgaria
Гришо си отменил срещата днес, не се чувствал добре :/
Тествал ли се е?

# 5 000
Четох, че да, но няма резултат.

# 5 001
Не знам дали се е тествал, не казаха по новините, но предполагам, че да.

# 5 002
  • София
Изказване на проф. Иво Петров по БНТ тази сутрин - до година-две 70% ще са се срещнали с вируса, никоя държава не може да стои дълго затворена

Тоест, след година-две ще можем да се поздравим със стаден имунитет? Стига всички срещанали се го развиват, и то такъв с трайност поне година... Добре звучи, явно от самото начало трябваше да послушаме поддръжниците му.

Иронията настрана, сега наистина не ни остава друго, освен да се научим да живеем с този вирус, без да мрем много. Според мен усилията трябва да са насочени в посока как да си преостроим социалния живот и икономиката, така че да можем да одържаме юздите и да запазим някакъв нормален икономически ход. Колкото по-бързо се тръгне в тази посока, толкова повече шанс имаме.

# 5 003
Това е новото нормално всъщност. Само тук на някои им е трудно да го приемат и чакат някой да ги спасява.

# 5 004
Новото нормално трябваше да е контрол над епидемията, а не това, което се случва в момента в България.

# 5 005
  • Bulgaria
Нещата ще се влошават, няма как да задържим баланса между икономика и здраве, след като ние се люшкаме от едната крайност на другата и като поведение, и като мерки. По този начин няма как да държим везната балансирана. Това не е „новото нормално”. Това навън в момента е „старото нормално”, така баланс не се постига.

# 5 006
Потвърден втори случай в с. Свобода, информация на Община Чирпан.
Техните роми са омешани с нашите роми.

# 5 007
Невярващите и незаинтересованите  бушони взеха да гърмят, с тях обаче се задава проблема и за цялата инсталация, която е на път да гръмне. Ей, тогаз не знам какво ще правим. Яко ще гърмим.

Текста на Тесла ми харесва.
Съгласна съм с Тайс да искаме повече, за да ни дадат поне малко. Хем ще уважат част от исканията, хем няма да са поставени в "клекнала" позиция. Всички много ги е страх от клякането пред нечии искания. В тази връзка може да поискаме следното:
- задължителни маски на всички закрити обществени места - институции, магазини, офиси работещи с клиенти, 
-  пропусквателен режим до определен брой хора,
 - задължителна дезинфекция,
-  задължителна физическа дистанция, най малко 1.5м.,
- забрана за струпвания на големи групи хора,
-където може да бъдат поставени плексигласови прегради между обслужващи и клиенти,
-забрана за работещи климатици в обществени сгради, магазини, офиси работещи с клиенти,
- удължаване на срока на извънредната епидемиолигична обстановка,
- карантина за идващи от рискови държави.
Нека всичко друго си функционира/работи, само да се спазват мерките.
Затваряне на бизнеси - НЕ.
КПП - НЕ.
Разходки на открито - паркове, планина, море - ДА. Разни коридори за този и онзи - НЕ.
Нека всичко работи, но в новата "нормалност".
Лошото е, че не вярвам, че някой от тези към които е отправено, ще се вслуша.

# 5 008
Скрит текст:
Тоест, след година-две ще можем да се поздравим със стаден имунитет? Стига всички срещанали се го развиват, и то такъв с трайност поне година... Добре звучи, явно от самото начало трябваше да послушаме поддръжниците

Имунитетът, както вече се потвърди, е с трайност до 3 месеца. След това броят на анттителата рязко пада. Клетъчен имунитет не е ясно дали има, защото има случаи на повторно заразени, че и починали.

Без ваксина ще трябва да се пазим и да се надяваме поне за лекарство и хората най после да се усетят.

За съжаление докато живеем в приказката за лъжливото овчарче и подпорните стени няма как да повярваме, че има вълк.

# 5 009
Аз почвам да вярвам, че наистина 2 години може да продължи. Испанската инфлуенца продължила 2 години /1918-1920г./ И Хонгконгският грип пак /1968-1970 г./

Общи условия

Активация на акаунт