COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 540
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 5 010
  • София
Аз почвам да вярвам, че наистина 2 години може да продължи. Испанската инфлуенца продължила 2 години /1918-1920г./ И Хонгконгският грип пак /1968-1970 г./
Ами не виждам как ще приключи в края на тая година....
Но!!
От друга страна, короната се оказа, че НЕ е сезонен, нали?
Испанския и Хонгконгския са били по-сезонни, мисля, така че пък дано короната по-бърже отшуми

# 5 011
Скрит текст:
Скрит текст:
Тоест, след година-две ще можем да се поздравим със стаден имунитет? Стига всички срещанали се го развиват, и то такъв с трайност поне година... Добре звучи, явно от самото начало трябваше да послушаме поддръжниците

Имунитетът, както вече се потвърди, е с трайност до 3 месеца. След това броят на анттителата рязко пада. Клетъчен имунитет не е ясно дали има, защото има случаи на повторно заразени, че и починали.

Без ваксина ще трябва да се пазим и да се надяваме поне за лекарство и хората най после да се усетят.

За съжаление докато живеем в приказката за лъжливото овчарче и подпорните стени няма как да повярваме, че има вълк.

Къде се е потвърдило, че е 3 месеца имунитета? И добре, че един човек засега се е заразил пак и е починал. Между другото има и такива, дето и с варицела и морбили се заразяват втори път. Казват им non-resoponders. Но това сме го говорили много пъти в темата така или иначе.

# 5 012
  • Bulgaria
Аз почвам да вярвам, че наистина 2 години може да продължи. Испанската инфлуенца продължила 2 години /1918-1920г./ И Хонгконгският грип пак /1968-1970 г./
Надяваме се на ваксина и/или лекарство. Докато не се открият и държавите не се опитват да го елиминират, с изключение на Китай и няколко други, така ще е.

# 5 013
Добре, не е три месеца, а колко е имунитета? След колко време, човек прекарал ковид, ще може да се зарази отново?

# 5 014
  • софия
То затваряне едва ли ще има, но може би ще се въведат списъци в заведенията  с посетители, както в Германия. Ех, мечтая си аз.
Тайс, какви са тези списъци, може ли да обясниш, че аз съм назад с инфото?

Повечето хора си носят маските на закрито. По мои наблюдения са около 90%.
Габи, не знам за къде говориш, но аз имам наблюдения ежедневно от Дъ Мол,а от вчера и от Мол Парадайс - искам да ви кажа, че много малка част от хората там ,визирам и посетители и работещи, носят маска. Ама много много малка част,направо сме си изключение. Почти всички са без маски. За другаде не твърдя как е, защото гледам да не щъкам много в затворени места.
И понеже Хепи по-назад говореше за учителите-дали ще са съгласни да се върнат в училищата наесен- майка ми е учителка и се пенсионира миналата година, но продължаваше да работи. Е, сега юни приключва, защото и тя не иска да се подлага на излишен риск. Много от учителите са възрастни и има риск за тях, така че според мен и други няма да смеят.

# 5 015
Гришо си отменил срещата днес, не се чувствал добре :/
Заради топлинен удар
https://www.24chasa.bg/sport/article/8725612

# 5 016
Добре, не е три месеца, а колко е имунитета? След колко време, човек прекарал ковид, ще може да се зарази отново?
Вече навсякъде има информация, че броят на антителата рязко спада след три месеца.
Има и случаи на повторно заразени - имаше ги и тук в темата. Отиваме на към грип с висока смъртност, който да е не е сезонен, но пък е много по-заразен.
Сигурна съм, че пасторите от онази сбирка, от която има вече двама млади починали са в шок.
Същото ще се случи и след някоя тежка сватба, бал, където хората са роднини и се познават. И е много тъжно, че едва тогава ще разберат.
А ако не се стигне до тежки случаи сред управляващите едва ли ще има мерки.

# 5 017

Скрит текст:
18 дни след като беше изписан, мой приятел е отново с положителен тест и отново приет в болница. (Сф)

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 13:31 от marinadp

# 5 018
Невярващите и незаинтересованите  бушони взеха да гърмят, с тях обаче се задава проблема и за цялата инсталация, която е на път да гръмне. Ей, тогаз не знам какво ще правим. Яко ще гърмим.

Текста на Тесла ми харесва.
Съгласна съм с Тайс да искаме повече, за да ни дадат поне малко. Хем ще уважат част от исканията, хем няма да са поставени в "клекнала" позиция. Всички много ги е страх от клякането пред нечии искания. В тази връзка може да поискаме следното:
- задължителни маски на всички закрити обществени места - институции, магазини, офиси работещи с клиенти, 
-  пропусквателен режим до определен брой хора,
 - задължителна дезинфекция,
-  задължителна физическа дистанция, най малко 1.5м.,
- забрана за струпвания на големи групи хора,
-където може да бъдат поставени плексигласови прегради между обслужващи и клиенти,
-забрана за работещи климатици в обществени сгради, магазини, офиси работещи с клиенти,
- удължаване на срока на извънредната епидемиолигична обстановка,
- карантина за идващи от рискови държави.
Нека всичко друго си функционира/работи, само да се спазват мерките.
Затваряне на бизнеси - НЕ.
КПП - НЕ.
Разходки на открито - паркове, планина, море - ДА. Разни коридори за този и онзи - НЕ.
Нека всичко работи, но в новата "нормалност".
Лошото е, че не вярвам, че някой от тези към които е отправено, ще се вслуша.

И лекарства за хронично болните директно в аптеката , а не часове при ЛЛ.

# 5 019
  • Bulgaria

18 дни след като беше изписан, мой приятел е отново с положителен тест и отново приет в болница. (Сф)
Колко време е бил в болница първия път? Това не повторно заразяване, със сигурност. Колко ли от тези „излекувани”, които ги отчитат ще се наложи пак да бъдат приети в болница, защото се влошават повторно?

# 5 020
  • гр.София
И аз си мисля, че по-скоро не е бил излекуван напълно. Иначе трябва да е голям карък да се зарази 2 пъти за толкова кратък период

# 5 021
Това не е грип! Това е SARS.

Сравненията на това нещо с грипа, извън това, че е една от най-тежките пандемии в историята на човечеството, са една от основните причини за трагедиите, които се разиграха досега. Този вирус не се държи като грип и всякакви очаквания да се държи като такъв водят до грешни решения.

# 5 022

С мутирал щам, на другия ден.

Ваксина няма да реши проблема. Казаха го и най-умните в сферата на корона вирус.

# 5 023

И на мен не ми изглежда като да се е заразил 2ри път.. установено ли е от къде се е заразил 1 път?

# 5 024

Колко време е бил в болница първия път? Това не повторно заразяване, със сигурност. Колко ли от тези „излекувани”, които ги отчитат ще се наложи пак да бъдат приети в болница, защото се влошават повторно?

Скрит текст:
Не съм го разпитвала с подробности, че не беше удобно.
Около месец седя хоспитализиран, сега само че е приет в друга болница, защото в първата вече не приемат пациенти с К.
Има дечица, но слава Богу и при първата хосп. на бащата , и сега тестовете им са (-).

(Аз им носих храна до вратата по време на карантината след изписване, но сега съм уведомена да не ходя повече, защото е хосп. пак) 

Общи условия

Активация на акаунт