COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 463
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 6 045
Врабчо, все едно слушам Мангъров. Как по точно се нарушава нормалният живот в о-вото със спазването на елементарни мерки които ограничават заразата. И как по точно да се предпазят уязвимите хора от вируса, които ти наричаш уплашени все едно това е нещо срамно, сами. Да се пренесат да живеят на Марс ли. Ми нали всички сме едно о-во, ние живеем заедно, и тези при които смъртността е хилядни от процента и тези при които е 5,6%. Ние не живеем отделени от вакум едни от други, че да е лесно опазването на уплашените без и неуплашените да положат някакво усилие.

# 6 046
Ето го целия текст от Национална Асоциация СМП относно случая в Благоевградския нощен клуб:

Това е парти в дискотека "Дъ Фейс" Благоевград, от последните дни.Танцьорите са облечени като медици и пръскат публиката.
Това е гавра с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа облечени в защитни облекла и рискуваме живота си за да лекуваме този народ в условия на пандемия.Затова се чувствам длъжна да разкажа на публиката, която след такива сбирки, може да ни стане пациенти, какво изживяваме в защитните си облекла.
Какво е на всяко дежурство в СО, четири месеца подред, да си с защитно облекло /маска, очила, щит, престилка и ръкавици/ ?
За разлика от вас не носим бижута и аксесоари, за да не нарушим целостта на защитното облекло;
Не ползваме и мобилни устройства;
Скъсихме си косите и след 12 часа с шапки прическите ни са един път;
Ръцете ни са в рани и обриви от ръкавиците и дезинфектантите;
Лицата ни са с обриви от маските, с рани от ластиците им, понякога ни прилошава от недостига на въздух;
В края на всяко дежурство сме прегракнали от викане, защото от маската не се чува ясно какво говорим;
След всяко дежурство ни души от маските, от дезинфектантите, от нерви;
Очилата и щитовете се изпотяват, но въпреки всичко трябва през тях да намираме венозни пътища, да катетризираме, аспирираме, разчитаме ЕКГ, изследвания, епикризи, да взимаме проби;
Не ядем и не пием, за да не се събличаме, независимо, че се потим като за световно и изпитваме нечовешка жажда и глад;
След като установим,че в спешното някой от пациентите ни е съмнителен за КОВИД -19, се отваря адът.4-5 дни живеем със страха дали ще се потвърди диагнозата. След като се потвърди чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система или не.После две седмици се наблюдаваме за симптоми.
Апропо от месеци не сме прегръщали и целували близките си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви !

Знам, че тези млади хора, на които не им пука и пълнят нощните заведения, не четат тук. Но може би техните родители четат тук и могат да им покажат текста. Може би ще се замислят малко. И не, не само стари хора са умрели от този вирус - има и много млади, които умряха. А ако не те самите, техните родители, баби и дядовци са в опасност. Заради едно парти в нощен клуб.

# 6 047
Точно така, от гледна точка на овладяване на епидемията "парчето плат на устата" е по-важно.

# 6 048
Да живеем нормално, няма лошо, но съобразено с вируса. Някой по-напред беше пуснал снимки на мач в Дания и у нас. Там живеят, свиквайки с вируса, ние се опитваме да живеем все едно го няма. Няма как да стане това, колкото и да го искаме. Докато не се намери начин да бъде унищожен, новото нормално е непрекъснатото съобразяване. И докато всеки не го осъзнае, няма как да се спре разпространеието.

# 6 049
Ето ви мнение на лекар за маските при това достатъчно компетентен за разлика от някои тук:
Цитат
Най-нормалното решение е обикновени, хирургични маски, които се сменят на всяко сваляне, през 2 часа или когато се навлажнят в случай на физическа активност. Така ще има най-голям ефект от тях. На цена от по 10-20 стотинки, разход до 1 лв. на ден и да са с качество от преди кризата, а не като ментаците, от които спасихме Европа. Еми нямало, заради кризата. Еми минаха 6 месеца. Първото което в САЩ/Тръмп направи е да премести производството на местна почва. Тук какво се чакаше? Сега и по болниците няма, а вече е пълно с народ, блъсканица с лакти, маски често, но не навсякъде, включително персоналът, повечето от плат. Никакви поуки и никакво развитие.

# 6 050
Попаднах на новини по руска тв.В Москва от 18.06 изпробват ваксина върху доброволци от 18-60год.До момента всички се чувствали добре.Живеят всеки в отделна стая в б-ца под наблюдение.

# 6 051
Вирусът няма да бъде унищожен, за достатъчно ефективна ваксина пък дори и не мога да си мечтая. Но блажени са вярващите.
Лили вчера каза, че аз съм тази с апокалиптичните тези. Може и да е права.Grinning

# 6 052
  • При семейството си
Остави градскста среда, в градския транспорт в София, например, каква е дезинфекцията, реорганизация не съм чула да има (но не го ползвам и може нещо да съм пропуснала), да не задълбаваме за дезинфекцията на обществени сгради (не търговски обекти, на които някак по-лесно могат да се наложат санкции).

# 6 053
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?

# 6 054
  • При семейството си
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?

Сега ще ти обяснят: защото са яли и пушили заедно, без маски.

# 6 055
  • София
И не знаем дали са носили маските редовно.
А точно за тези работници май стана ясно, че не само са на работа заедно, а и живеят в някакви общежития или нещо такова, някакви блокове с по три легла в стайчетата. Показаха картинка - като в студентско общежитие.

# 6 056

Може би заразяването е ставало в общежитията, в които живеят, наблъскани като сардели.

# 6 057
Хора, спокойно, има начин да си докажете тезата че маските не помагат. Просто трябва да стискате палци през следващите седмици и месеци да продължи тренда на увеличаване на заразените и починалите. Ако стигнем до 200, 300 на ден и по 10, 20 починалите на ден, ще може да кажете видяхте ли сега, маските не помагат. Не че някой би трябвало да се радва от подобно нещо.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:52 от Анонимен

# 6 058
  • Немция
Да, преди дни дадоха кадри как по време на обедна почивка бяха насядали един до друг с работно облекло, без маски, без дистанция.
Отделно живеят по няколко души в апартамент.

Има и семейства обаче - и мъжът, и жената работят на едно и също място.

# 6 059
Сега ще ти обяснят: защото са яли и пушили заедно, без маски.
Точно така на един брифинг Мутафчийски обясни как се заразявали лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт