COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 437 058
  • 29 195
  •   10
Отговори
# 6 675
Разпределят ги.

# 6 676
Кой знае с какви резултати ще ни изненадат?
Някой извънреден брифинг в 4, че от 5 затварят София Grinning Шега е това, да не тръгне някой посред нощите да полива домати.

Несериозно е това, уж в полунощ, а всяка нощ са по различно време. Нали бяха казали, че до едно и също време въвеждат данните.

# 6 677
Не ми се вярва в България първи да,са усетили втората вълна. Има не малко държави, които се справят отлично, в Израел нямам идея какво се е случило.

За мен големият въпрос все пак е какво ще правим наесен. Надявам се, че и последните екстремисти в темата, начело с Лили са схванали, че елиминиране няма да има..Ваксина няма, лекарство няма, стадния имунитет е много далеч....
Не изглеждат оптимистични прогнозите.
Тук някъде е отговора:
https://darikradio.bg/ananiev-podgotvame-plan-za-zdravna-reforma … do-septemvri.html
До края на септември България ще предложи план за реформа в здравеопазването. Европа иска всяка държава да разработи план за преструктуриране и реформиране в здравния сектор, обясни в предаването Седмицата на Дарик радио здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че ако защитим своя проект за реформа, ще получим от Европа над 6 млрд. евро безвъзмездна финансова помощ. По думите на министъра болниците не са натоварени, а в момента едва 35 процента от леглата, предвидени за лечение на болни с коронавирус, са заети. По думите на Ананиев коронавирусът ще ни научи на много неща и анализите по темата, на базата, на които ще се изготви план за преструктуриране на здравеопазването, вече се правят.

# 6 678
Не вярвам, че тези хора могат да планират реформа. Те десет години усвояват, гаранция, че тези милиарди ги гледат точно като за усвояване. А и е доста мъгляво положението с парите. Пестеливите 4 все още се дърпат. Австрийците непрекъснато повтарят, че не са съгласни парите да са безвъзмездно. И с право.

# 6 679
Скрит текст:
Не ми се вярва в България първи да,са усетили втората вълна. Има не малко държави, които се справят отлично, в Израел нямам идея какво се е случило.

За мен големият въпрос все пак е какво ще правим наесен. Надявам се, че и последните екстремисти в темата, начело с Лили са схванали, че елиминиране няма да има..Ваксина няма, лекарство няма, стадния имунитет е много далеч....
Тук някъде е отговора:
https://darikradio.bg/ananiev-podgotvame-plan-za-zdravna-reforma … do-septemvri.html
До края на септември България ще предложи план за реформа в здравеопазването. Европа иска всяка държава да разработи план за преструктуриране и реформиране в здравния сектор, обясни в предаването Седмицата на Дарик радио здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че ако защитим своя проект за реформа, ще получим от Европа над 6 млрд. евро безвъзмездна финансова помощ. По думите на министъра болниците не са натоварени, а в момента едва 35 процента от леглата, предвидени за лечение на болни с коронавирус, са заети. По думите на Ананиев коронавирусът ще ни научи на много неща и анализите по темата, на базата, на които ще се изготви план за преструктуриране на здравеопазването, вече се правят.

Здравният министър на Германия също каза днес, че ще правят реформи в здравеопазването. Но какви точно, не пишеше в конкретната статия.

# 6 680
Наесен всеки от нас ще се е заредил с витамин D от слънцето. С укрепнала имунна система ще борим тази напаст.
 Сериозно ли не ядете череши, за да не се заразите? Гледам на запис Кунчев, в "Още от деня" по БНТ 1.
Хубав егейски загар е придобил.

# 6 681
Не вярвам, че тези хора могат да планират реформа. Те десет години усвояват, гаранция, че тези милиарди ги гледат точно като за усвояване. А и е доста мъгляво положението с парите. Пестеливите 4 все още се дърпат. Австрийците непрекъснато повтарят, че не са съгласни парите да са безвъзмездно. И с право.
съгласна! Не планират,  щото не могат и да искат. Нямат капацитет. Реформи отдавна звучи подигравателно. Виж за усвояването... там си е друго. Усвоява се максимално. Така де, някое. А аз и ти какво паврим? 
Офффф

# 6 682
Надявам се, че и последните екстремисти в темата, начело с Лили

Не знам кое ми екстремното, при положение, че почти всички държави вървят по пътя, който описах - контрол над епидемията. Сама казваш, че "много държави се справят отлично", но отново и отново питаш "какво да направим?" Joy
В Израел се е случило същото, каквото и в България - огпускане и не спазване на мерките.
В Германия "втората вълна" е едва забележима вълничка на графиката.
В Нова Зеландия - 2 вносни случая от Великобритания, бързо карантинирани, да наречеш това "втора вълна" вече е истински екстремизъм.

# 6 683
130 са днес в приложението ги видях току що

# 6 684

Тук някъде е отговора:

На този етап 35% изобщо не е малко. Интересно колко % са и лекарите.
Министърът от финансист, стана отговорник за здравето , сега и психолог. На какво да ни научи вирусът? Нека първо той сподели, когато февруари се смееха в Брюксел и се хвалиха за сигурните мерки в Европа. Не затвориха граници. И отново водени от икономиката. Сега повториха грешката.
Дано те се научат преди да е станало късно.

# 6 685
Излезнаха
1 починал
130 нови
2946 теста
46 излекувани
Нещо не мога да го копирам от сайта

# 6 686
  • Там,където се събуждам щастлива.

Нидерландските политици все повече започват да се опъват за подобни финансови сделки.

Вчера четох, че от 1 юни са направени 170 хиляди теста в Нидерландия и изключително малко заразени излизат.

# 6 687
  • Немция
Излезнаха
1 починал
130 нови
Затова са се забавили. Дълго са ги броили. Wink

Лоша тенденция, но това се очакваше.

# 6 688
Надявам се, че и последните екстремисти в темата, начело с Лили

Не знам кое ми екстремното, при положение, че почти всички държави вървят по пътя, който описах - контрол над епидемията. Сама казваш, че "много държави се справят отлично", но отново и отново питаш "какво да направим?" Joy
В Израел се е случило същото, каквото и в България - огпускане и не спазване на мерките.
В Германия "втората вълна" е едва забележима вълничка на графиката.
В Нова Зеландия - 2 вносни случая от Великобритания, бързо карантинирани, да наречеш това "втора вълна" вече е истински екстремизъм.
Ти нали твърдеше, че трябва да се държи локдаун, че да,елиминираме вируса? Е, никой не прави това, а някои не изгърмяха досега...та явно друг ще е начинът. Нова Зеландия имат и други случаи, не само двете жени, пристигнали при умиращ роднина.

Не е изобщо ясно какво ще се прави есента. Много от нещата, които правим сега, ще са неприложими наесен. Въпросите остават, умните се готвят. Някои ще борят трета или четвърта вълна.

# 6 689
Никола, ти не беше ли писал до пациентски организации? Дали ти върнаха отговор? Защото виж на какво попаднах току що :

https://dnews.bg/mezdu-1300-i-1700-balgari-godishno-umirat-ot-pn … m8Pl_KKKZsUgeupco

Общи условия

Активация на акаунт