COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 437 474
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 6 900
Скрит текст:
Моето обяснение за този "феномен" е, че през март(края на зимата) организмът и имунната система са изтощени вече, а липсата на витамин Д също не е без значение(през зимата трудно се набавя витамин Д). Затова и повишена смъртност. Но и това не пасва на теориите, нищо, че е елементарно и логично. Scream
Тоест в някои страни на определени места тази година положението с витамин Д и имунната система рязко е зазляло в сравнение с предишни години. Не ми се вижда елементарно и логично и наистина не пасва на никакви теории.
В Италия има общини, в които смъртността е скочила с 4 хиляди процента спрямо минали години през март. Нищо общо с вируса, разбира се, просто по някаква причина само там и само в тази година и по това време изведнъж са се появили големи дефицити на витамин Д сред населението.

https://www.statista.com/statistics/1110186/increase-in-the-number-of-deaths-in-selected-municipalities-in-italy/

# 6 901
Ееее егати лошия късмет значи тая година. Зимата да ни тресне изключително гаден грип, който да увеличи осезателно броя на пневмониите, пък пролетта да ни тресне короната...

# 6 902
Скрит текст:

Минимум на 10 разделяме, става 0.5%. Обаче не знам колко тестват бразилците.

Това вече си е Мангъровщина . Simple Smile
Много на едро взе да делиш с нула обосновка . Вероятно реално и заразените и починалите са повече , но като правиш предположения трябва да са обосновани .

Ти наричаш мангъровщина официалните становища, подкрепени с множество проучвания вече, че на 1 открит поне 10 са неоткрити? Сериозно ли? Е, днес съвсем се оляхте...

# 6 903
  • Бургас
стига сте се шашкали колко била висока смъртността от ковид, ами хората по принцип не са безсмъртни и си умират нон стоп, за 6 месеца тази година са умрели почти 30 млн. души по света, от короната - по -малко от 500 хиляди, сами сметнете колко е процента, като се има предвид, че в тази бройка се включиха  и сума ти хора, дето  и без това щяха да си отидат от рак, старост и т.н.
В България нрмална смъртност на месец - 9000, от корона - макс.50

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 15:53 от bur02

# 6 904
Ти наричаш мангъровщина официалните становища, подкрепени с множество проучвания вече, че на 1 открит поне 10 са неоткрити? Сериозно ли? Е, днес съвсем се оляхте...

Не ми е съвсем ясно, но това не е ли съотношение, подлежащо на промяна според мащаба на тестването - при по-преференциално тестване едно съотношение, при по-масово друго? Може би 1 към 10 съответства на някаква цифра при тестването. Няма как в страна, която не тестват да откриват цели 1 от 10, а вероятно в страни, в които тестват по-масово, откриват много повече от 1.

# 6 905
Някой да знае какво е положението в Австрия-колко заболели  и  дали има все още карантина за пристигащите от там?

# 6 906
стига сте се шашкали колко била висока смъртността от ковид, ами хората по принцип не са безсмъртни и си умират нон стоп, за 6 месеца тази година са умрели почти 30 млн. души по света, от короната - по -малко от 500 хиляди, сами сметнете колко е процента, като се има предвид, че в тази бройка се включиха  и сума ти хора, дето  и без това щяха да си отидат от рак, старост и т.н.
Дай пък да се хвърляме пред някоя кола, щото нали и без това ще се мре....

# 6 907
Скрит текст:

Не ми е съвсем ясно, но това не е ли съотношение, подлежащо на промяна според мащаба на тестването - при по-преференциално тестване едно съотношение, при по-масово друго? Може би 1 към 10 съответства на някаква цифра при тестването. Няма как в страна, която не тестват да откриват цели 1 от 10, а вероятно в страни, в които тестват по-масово, откриват много повече от 1.

Точно така! Затова казах, че не знам колко тества Бразилия. Но май не е много. Затова взех средното число. Ако някой знае как са с тестването, тогава ще можем да го сметнем по-точно.

# 6 908
Ти наричаш мангъровщина официалните становища, подкрепени с множество проучвания вече, че на 1 открит поне 10 са неоткрити?
Дай да ги видим тези "проучвания" че ми стана интересно .
Наричам мангъровщина , мангъровските "екстраполации" интерпретитащи данни по дивашки начин .
Рално , оценките кой какъв процент от заразените открива се правят за всяка държава индивидуално  и са неприложими спрямо другите . Освен това много от страните , особено такива прилагащи "либерален" подход към мерките , лъжат безсрамно за броя жертви , за да покрият задниците на управляващите . Белорус е крещящ  пример . Сигурен съм че в Бразилия е дори по-зле .

# 6 909
Имам чувството, че обсъждаме едни и същи неща постоянно. Аз минавам да споделя за разговора ми с една близка днес. Тя е роднина на един от лекарите във ВМА (завеждащ отделение). Та той на запитването й за мнението му за ген. Мутафчийски казал, че направо не му се коментира, и че Мангъров е най-големият. Бил най-адекватен. И тя е убедена, че твърде много се експонира темата за вируса. В началото много се е притеснявала, а сега е убедена, че масово починалите възрастни хора в Италия са заради кофти ваксина за грип и т.н. Питала близки в Германия, Русия.. и никой не познавал болен от короната.
Иначе умът ми не побира как може един лекар, който е по-близо от нас до цялата ситуация (все пак работи във ВМА) да мисли като Мангъров.  

Edit: Забравих да спомена и че са коментирали, че в никакъв случай не трябва да попада в болница ако е заразена.

# 6 910
Скрит текст:

Точно така! Затова казах, че не знам колко тества Бразилия. Но май не е много. Затова взех средното число. Ако някой знае как са с тестването, тогава ще можем да го сметнем по-точно.

"Май" не е официално становище, подкрепено с множество проучвания, че по принцип винаги и навсякъде на 1 открит има поне 10 неоткрити.

# 6 911
  • в страната на чудесата
За жалост доста лекари са последователи на Мангъров.

Много ми е интересно каква здравна реформа ще измислят до септември.

# 6 912
  • Пловдив
Общинска полиция в Пловдив с проверка за маски с автобусите...https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vizhte-kak-policiyata-vl … di-maskite-978251

# 6 913
  • София
Ееее егати лошия късмет значи тая година. Зимата да ни тресне изключително гаден грип, който да увеличи осезателно броя на пневмониите, пък пролетта да ни тресне короната...
Иронията не е уместна. Ти виждаш ли “добър” късмет, като цяло, за света и за нас, ако приемем, че хайде-короната е тук, в БГ, от есента, направо не е имало грип?
Да, като цяло доста, доста лош късмет, и тепърва, като усетиш икономическото цунами, което се задава, ще го разбираме още повече.
И тогава тия като теб сигурно ще пишат: “Тцтцт, колко лош късмет, първо корона, сега тежка криза”.....

# 6 914
Не е лош късмет. Антителата към свински грип(който удря младите, предизвиква необяснимо влошаване след временно подобрение и предизвиква "скрити" пневмонии) е около 10 години.
Ако по-голяма част от над го е преболедувала в пика на предишната епидемия 2009-2010, то сега голяма част от нас са останали без тези специфични антитела. Което води до бум в заболяването от него и атипичните пневмонии, които причинява.

Общи условия

Активация на акаунт