COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 824
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 560
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 17 души
20 - 29 - 25-ма души
30 - 39 - 32-ма души
40 - 49 - 34-ма души
50 - 59 - 25-ма души
60 - 69 - 19 души
70 - 79 - 9 души
80 - 89 - 5-ма души
90+ - няма

22 активни области - 6 неактивни

# 7 561
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 17 души
20 - 29 - 25-ма души
30 - 39 - 32-ма души
40 - 49 - 34-ма души
50 - 59 - 25-ма души
60 - 69 - 19 души
70 - 79 - 9 души
80 - 89 - 5-ма души
90+ - няма

22 активни области - 6 неактивни
Най-високо е числото на хората в активна възраст, което мисля показва, че си пазим "съхите съчки"/възрастните. Това, обаче решава ли проблема!
Защо продължават да се отменят полети, да се отказват резервации .... Нали работят всички обекти свързани с туризма и изобщо за посрещане на хора отвън. Отворени сме за света, но май света се затваря за нас.

# 7 562
На фона на притеснителните статистики от днес има и добри новини - 107 оздравели, с 6 по-малко хоспитализирани от вчера.
Няма да е задълго както върви, но...

Бях чела още в началото на пандемията за Китай, че са имали положителни резултати, когато са оставяли болните на слънце (бяха още ниски температурите), не мога да намеря обаче нищо повече по въпроса.
Симеон Щерев също си говореше от градината. Интересно дали стоенето на слънце сваля вирусния товар.

# 7 563
Проучване на европейски деца с Covid-19 предполага, че смъртните случаи са изключително редки.
Само 4 от 582 деца са починали, 2 от които са били с основно здравно състояние.
Симптомите като цяло са леки и някои, като някои нямат никакви симптоми, но около едно на 10 деца се нуждае от интензивна грижа.
Лекарите казват, че изследването е "успокояващо", но трябва да се открият най-добрите възможности за лечение на деца, които развиват тежко заболяване.
Какво откри проучването?
Изследователи, ръководени от екип на UCL Great Ormond Street в Лондон, разглеждаха 582 деца на възраст от три дни до 18 години, живеещи в 25 европейски държави - сички тествани положително за Covid-19 по време на първоначалния пик на пандемията през април. 1/4 с основни здравни състояния.
От четирите смъртни случая по време на изследването (0,69%) нито един не е бил при деца под 10 години, а 2 от починалите са имали предшестващи здравни състояния.
Повече от половината от изследваните деца бяха приети в болница, а 8% се нуждаеха от лечение в интензивно лечение.
Какви симптоми имаха децата?
Децата обикновено са имали температура (65%), инфекция на горните дихателни пътища (54%), пневмония (25%) и стомашно-чревни симптоми (22%).
Някои от децата (16%), повечето от които са тествани поради близък контакт с известен случай, изобщо нямат симптоми.
Какви са последиците?
Според изследователите смъртността при деца вероятно ще бъде „значително по-ниска“ от наблюдаваната в проучването, тъй като тези с леки симптоми не биха били тествани или диагностицирани по това време.
Въпреки това са необходими повече данни, за да се помогне на лекарите да вземат решения относно най-добрите възможности за лечение на деца, които се разболяват, добавят те.
Д-р Марк Тебрюге от Института по детско здраве на UCL Great Ormond Street в Лондон заяви, че като цяло огромната част от децата и младите хора са имали само леки форми на заболяването.
"Независимо от това, значителен брой деца развиват тежко заболяване и се нуждаят от интензивна поддръжка. Това трябва да се има предвид при планирането и приоритизирането на ресурсите в здравеопазването с напредването на пандемията", каза той.
Децата, заразени с други респираторни вируси в допълнение към Covid-19, бяха по-склонни да бъдат приети на интензивно лечение.
"Това може да има важно значение за предстоящия зимен сезон, когато инфекциите с настинка и грип ще бъдат по-чести", заяви д-р Бегоня Сантяго-Гарсия от Университетската болница Грегорио Мараньон в Мадрид, Испания.
Изследването е публикувано в списанието The Lancet Child and Adolescent Health.
https://www.bbc.co.uk/news/health-53181525

# 7 564
Сега станахме виновни и за евентуалния фалит на аптеки.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/197142-spad-v-tarsene … utm_campaign=home

Имало пик на търсенето на медикаменти около средата на март, но сега заболеваемостта е рекордно ниска, защото маските пазят и от други вируси, лекарствата си стоят, което ще доведе до фалит на някои аптеки.

Ставайте от диваните и отивайте за парацетамол!

# 7 565
  • Bulgaria
Сега станахме виновни и за евентуалния фалит на аптеки.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/197142-spad-v-tarsene … utm_campaign=home

Имало пик на търсенето на медикаменти около средата на март, но сега заболеваемостта е рекордно ниска, защото маските пазят и от други вируси, лекарствата си стоят, което ще доведе до фалит на някои аптеки.

Ставайте от диваните и отивайте за парацетамол!
Joy Нали маските бяха безполезни? Хората се запасиха с лекарства още през март.

# 7 566
През март Ремедиум онлайн обработваха една поръчка 15 работни дни, отделно от това Спииди я бавеха още 5-6 дни!

Сега рекламата на Ремедиум е "Поръчай днес, получи утре!"
Действително спад на търсенето има!

# 7 567
UK
Търсят се доброволци от служителите на NHS и други служители в обществените служби, за проучване на ефективността на тестове за антитела Covid-19.
Тестът, за да се види дали някой вече е имал коронавирус, е описан от премиера като смяна на играта, за да върне хората на работа.
Public Health England започна да търси 2500 доброволци за изследването.
Говорител на Министерството на здравеопазването каза: „Все още не е намерен надежден тест и не знаем дали антителата показват имунитет от реинфекция или предаване."
Търговските тестове, които изискват от потребителя да изпрати кръвна проба в лаборатория, бяха прекратени във Великобритания и хората бяха предупредени да не купуват неодобрени тестове.
През март правителството купи 3,5 милиона теста за антитела, но учените от Оксфордския университет установиха, че те са ненадеждни.
Public Health England (PHE) започна след това отделно проучване на 10 000 здравни работници, което включва кръвни тестове за антитела, за да научи повече за имунитета срещу вируса.
Консорциумът за бързи тестове, в който участват Оксфордският университет и четири британски производители - BBI Solutions, Abingdon Health, CIGA Healthcare и Omega Diagnostics - твърдят, че устройството, което използва периферна кръв за получаване на резултати за 10 минути, е много точно.
Сър Джон Бел, професор по медицина в Университета в Оксфорд, който ръководи правителственото тестване на антителата за валидиране и стратегия, каза: „Наистина сме поставили златния стандарт в това, което трябва да очаквате от тези тестове и подозирам много хората наистина ще се интересуватот това, което сме произвели през последните няколко месеца. "
PHE планира да наеме 2500 доброволци, за да види колко ефективни и лесни ще бъдат тестовете, като първоначалните резултати се очакват в края на лятото.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-53180858

# 7 568
Да, бе аптеките ще фалират, кафенетата ще фалира, кръчмите ще фалират ..... не знам как е в други държави /по добре устроени от БГ/, но едва ли на глава от населението има толкова такива обекти.
В нашия град, на една улица, в разстояние от около 150 метра има 4 аптеки и отсреща има още, което не значи, че като търсиш някакво лекарство го има.Blush
За да фалира някой обект от тези браншове, значи или пазара е пренаситен, или качеството на услугата не е добро.

През март Ремедиум онлайн обработваха една поръчка 15 работни дни, отделно от това Спииди я бавеха още 5-6 дни!

С друго впечатление съм. Поръчвам днес /зависи преди или след 12ч./ на другия ден или на следващия е в офис на Спиди.

# 7 569

.....Бях чела още в началото на пандемията за Китай, че са имали положителни резултати, когато са оставяли болните на слънце (бяха още ниски температурите), не мога да намеря обаче нищо повече по въпроса.
Симеон Щерев също си говореше от градината. Интересно дали стоенето на слънце сваля вирусния товар.

Практиката е  позната  за лечение на испанския грип
 Коронавирусът и слънцето: Какво научихме от грипната пандемия от 1918 г. -Ефикасността на лечението на открито е абсолютно доказана и човек трябва само да се опита да открие колко е ценно
https://www.transmedia.bg/2020/03/20/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0 … 1%83%D1%87%D0%B8/

# 7 570
Резглеждам статистика в worldometers.com, изводи най-различни могат да се направят. Франция например е направила съизмерим с нас брой тестове на милион население и има смъртност 456 на 1м.население и 2500 общо случая на 1м. България има 30 смъртност и 634 заразени на 1м. Т.е. сме много, много по- добре. Ще каже някой , но ние растем. Да така е, но си мисля, че явно при този глобален свят каквото и да се прави резултатите в Европа ще се поизравнят в крайна сметка. За едни по-рано, други държави по-късно ще догонят "първите".
Ето например и Португалия. Коментират я, че е зле. Тя обаче има  152смъртност на 1м, общо сл. 3900. Съседката Испания е много напред 600, и 6300 сл.на м./население.

# 7 571
Резглеждам статистика в worldometers.com, изводи най-различни могат да се направят. Франция например е направила съизмерим с нас брой тестове на милион население и има смъртност 456 на 1м.население и 2500 общо случая на 1м. България има 30 смъртност и 634 заразени на 1м. Т.е. сме много, много по- добре. Ще каже някой , но ние растем. Да така е, но си мисля, че явно при този глобален свят каквото и да се прави резултатите в Европа ще се поизравнят в крайна сметка. За едни по-рано, други държави по-късно ще догонят "първите".
Ето например и Португалия. Коментират я, че е зле. Тя обаче има  152смъртност на 1м, общо сл. 3900. Съседката Испания е много напред 600, и 6300 сл.на м./население.
Имахме прекрасна изходна позиция, която просто проиграхме с рязкото премахване на всички мерки, които не бяха толкова строги. Дали ще може да се върнем към ниски нива на зараза/заболеваемост без да се налага нещо по тежко, не знам, надявам се.
А и да ти си призная, не ме вълнува особено колко по-добре или по-зле сме от други държави. Важно е да няма ескалация на заболеваемостта тук, за да може хората да са спокойни, да работят и да живеят що годе нормално. Не ми се иска да спират работа фирми поради налагане на карантина или голям брой заболели, не ми се иска болниците да се пълнят, не ми се иска хората да се страхуват ....

# 7 572
Днес е дори по-зле от вчера. Не само числата, които са нов антирекорд, а и това че от 28 области само в 6 от тях няма регистрирани случаи.

Иначе ние все още не сме достигнали пика, все още се катерим бързо нагоре.

# 7 573
Да, бе аптеките ще фалират, кафенетата ще фалира, кръчмите ще фалират ..... не знам как е в други държави /по добре устроени от БГ/, но едва ли на глава от населението има толкова такива обекти.
В нашия град, на една улица, в разстояние от около 150 метра има 4 аптеки и отсреща има още, което не значи, че като търсиш някакво лекарство го има.Blush
За да фалира някой обект от тези браншове, значи или пазара е пренаситен, или качеството на услугата не е добро.

С друго впечатление съм. Поръчвам днес /зависи преди или след 12ч./ на другия ден или на следващия е в офис на Спиди.

Мама Нана, няма противоречие, аз казвам как беше март и как е сега. Наскоро не съм поръчвала, но вярвам в рекламата им, че продуктите идват за един ден вече.

# 7 574
  • София
Любопитна диаграма, показваща очевидното - броят открити нови случаи зависи от броя тестове, колкото и усърдно да го отричат. Разбира се, важно е и тестването да бъде целенасочено - в огнищата. Но както смело вървим към дифузно разпространение на заразата, май скоро ситуацията в София може да се повтори и на други места.

от ТУК

Общи условия

Активация на акаунт