COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 524
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 800
Разликата между спортно мероприятие и бар Е от земята до небето. По мое мнение държавата би трябвало да подкрепя спортуващите, а не купонясващите. Че професионалните футболните мачове в Бг са рискови за здравето на публиката и без ковид и че се изпива колосално количество алкохол покрай тях е отделен въпрос.

# 7 801
Цитат
В тази обстановка печалбата от чалготеки е по-малка, отколкото щетите
Все още не е, ако беше щяха да ги затворят, но ако тренда не се промени и заразата продължава да се разраства в един момент щетите ще станат повече и тогава и тях ще ги затворят.

# 7 802
Аз пък не виждам как пияните футболни фенове, които се пребиват на всеки мач имат общо с нещо като спортуване...

# 7 803
Нормално, неговата цел е да лъже и да маже, за да хвърли колкото се може повече хора в огъня. Той нали каза, че като отиваш на война, е тъпо да ти се казва какво точно те очаква там. Доста подло. Едно е да имаш някакви позиции и да ги отстояваш, дори и да са грешни, съвсем друго е умишлено да въвеждаш в заблуждение и по чернобилски да криеш за опасност.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:27 от LillyM

# 7 804
Аз пък не виждам как пияните футболни фенове, които се пребиват на всеки мач имат общо с нещо като спортуване...
Въпросът е принципен. Освен футболни мачове има и други спортни прояви. А финансово спортът е също от най-силно засегнатите сектори, в Бг и без това няма нормално финансиране, международни състезния тази година няма да има, а вероятно и догодина.

# 7 805
Абе според мен проблема е че икономиката ни е слаба, нямаме резерви и нямаме много полезни ходове, за да поема държавата такъв риск, който е поела в момента. ИП е изяло не знам си колко милиарди от бюджета, и те сега се опитват да играят много сложна и опасна игра, в която да балансират между о-веното здраве и икономиката. Да, ако заразата се разрастне мащабно това освен заплаха за о-веното здраве е заплаха и за икономиката, та дано знаят какво правят и да са си направили добре сметката, защото в противен случай всички ще страдат после, и загрижените за здравето си и тези за бизнеса си.

# 7 806
Аз предлагам ББ да излезе и да каже имената на тези 10 доктори, които му били казали, че вирусът бил отслабнал.

# 7 807
Tesla, икономика нямаме, или поне не такава, която да внесе нещо съществено. Балансират психиката на хората и обществените настроения.

# 7 808
Ако държавата отстъпи от правилата заради футболни фенове, които пишат ултмативно, защото / от темата разбрах/, че са някакъв фактор , от който зависят събития на управленско ниво, значи никаква държава не сме.
Че в дискотеките не се спазват правилата е ясно. Но едното не е съизмеримо с другото.
Доколкото схващам, за стадиона се иска преразглеждане на противоепидемичните правила. И някакъв компромис, заради многобройност.
За дискотеките - уж се спазват. Но младежите не поставят ултиматуми там, нали.
А собствениците носят отговорност за К / друг  е въпросът кого проверяват, но както и да е/
Така че спорът е излишен.
Феновете са нагли. Трябва да им се противопостави Държавата. Най -малкото, тонът им е обиден.
Брях, какви групи народ подмолно движат държавата , ти да видиш .

# 7 809
Все още не е, ако беше щяха да ги затворят, но ако тренда не се промени и заразата продължава да се разраства в един момент щетите ще станат повече и тогава и тях ще ги затворят.

Прекалено много вярваш, че тези, които вземат решния са винаги супер рационални и непогрешими и са направили някакви супер сложни разчети и изчисления, въпреки многото доказателства за обратното и това, че пускам/спирам реално се прави от един човек, който всеки ден е на различно мнение и не винаги слуша съвети. Отварянето им беше грешка. Нямаше абсолютно никаква логика да се разпускат ударно и наведнъж мерки с вяра в светлото бъдеще (топлото ще убие вируса) а пък да стоят отворени докато сме във фаза на експоненциален растеж и са засегнати почти всички области в България е вече скандално.
Колкото повече се бавим, толкова по-голям пожар ще трябва да гасим и по-трудно и тежко ще бъде. За толкова време в тази пандемия едно нещо трябваше вече да е ясно - времето на реакция има най-голямо значение.

# 7 810
Цитат
Прекалено много вярваш, че тези, които вземат решния са винаги супер рационални и непогрешими и са направили някакви супер сложни разчети и изчисления, въпреки многото докзателства за обратното и това, че пускам/спирам реално се прави от един човек, който всеки ден е на различно мнение и не винаги слуша съвети.
Иска ми се да вярвам, че е така, защото това е правилният начин на управление, но наистина е доста съмнително че така се управлява, с оглед стила на управление. Simple Smile

# 7 811
Най-ниската селскостопанска работа у нас и  в Европа няма кой друг да я върши, освен чернокожите и цигани. Нормално е да има сред тях вирус,  много хора скупчени на едно място, често пътуват натъпкани по час и повече до месторабота.

Не виждам каква дистанция може да има в автобус или влак, същото е.

Около мен има семейства с по три поколения в двор,  нищо, че живеят като различни домакинства, много 70 годишни са жизнени и енергични повече от млад човек,  шведски модел  няма как да стане, защо трябва и зорлем да се разболява възрастен поставен в изолация,  ако си има занимавка и спазва прилична физическа дистанция.

Или, ако хора от едно населено място или улица познаващи си навиците и спазвайки физическа дистанция да не си общуват се превръщаме в социопати.

# 7 812
Колкото и парадоксално да прозвучи, щото и аз търся логика, ще кажа нещо- значи, теорията да се пускат здравите и младите да се заразяват, е в момента държавната политика. Сезонът и предполага закрила на рисковите, защото е топло, прозорци отворени, възух и свобода. Може би е добре да мине това чудо през хората, които ще го понесат леко.
Наесен иначе ще стане страшно, ако нямаме лекарство дотогава.
Моля се нещата да не излязат от контрол, косвени жертви ще има и е факт.
Но като стратегия май това им е. Балове, дискотеки, стадиони, все млада плът, дано и без проблеми и усложнения.
Пак казвам, това не е моята философия, ама подозирам, че е такава държавната в случая..
За да немеят пред фактите.

# 7 813
  • Другата България
Ако държавата отстъпи от правилата заради футболни фенове, които пишат ултмативно, защото / от темата разбрах/, че са някакъв фактор , от който зависят събития на управленско ниво, значи никаква държава не сме.
Че в дискотеките не се спазват правилата е ясно. Но едното не е съизмеримо с другото.
Доколкото схващам, за стадиона се иска преразглеждане на противоепидемичните правила. И някакъв компромис, заради многобройност.
За дискотеките - уж се спазват. Но младежите не поставят ултиматуми там, нали.
А собствениците носят отговорност за К / друг  е въпросът кого проверяват, но както и да е/
Така че спорът е излишен.
Феновете са нагли. Трябва да им се противопостави Държавата. Най -малкото, тонът им е обиден.
Брях, какви групи народ подмолно движат държавата , ти да видиш .
Юрист си, нали? Преди да коментираш документ, четеш ли го? В съда така ли се пледира - "доколкото схващам, ..."? Писмото прочете ли? Това ли "схвана", че се иска - преразглеждане на противоепидемичните правила? Компромис заради многобройност? Да го цитирам ли пак? Не мога да повярвам, че хора с претенции за интелигентност коментират ей така, ангро, без да са запознати с това, което коментират. Само защото имат позиция, някаква, за нещо. Да, спорът е излишен. Спори се, когато човек се запознае с тезата, която защитава, и я защитава аргументирано, на база на факти, а не на лични интерпретации.

Феновете, публиката искат да влязат всички. Или никой, ще гледат навън. Ако влязат, ще го направят при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Капацитетът на "Васил Левски" е 45000 места, грубо казано. 4 сектора. 15000 човека, разпределени в два сектора от по 7500 /съвсем груби сметки/, навън, с дистанция /за каквато има възможност/, е напълно несравнимо с дискотека в "Студентски град", вътре, с капацитет 1000 места, а с двойно повече посетители. Където дистанцията и маските са мираж.
Всеки сам може да направи сравнение. Не казвам, че дистанцията ще се спазва, само правя сравнение, поредно, и последно.
Да, младежите в дискотеките и заведенията не поставят ултиматуми. За сметка на това собствениците им, на същите тези заведения тук, в тази тема, от същите хора, "хранещи" сега футболните фенове, бяха подобаващо оплюти преди време. Но това се забравя. Сега наред са "лумпените". След тях ще е ред на туристите-отново, след тях на тези, отишли на почивка в чужбина, на гастарбайтерите....важно е да има "обекти", които да мразим.
За протокола-нещо, което не го пише в писмото. "Сектор Г", при положение, че не се позволи достъп на всички привърженици на ЦСКА на стадиона, ще закупи 2000 билета на деца, които ще влязат да гледат мача.

# 7 814
Мери  Ан, личното ти отношение към поста ми ме изуми.
Тук не пиша като юрист, какъв ти е проблемът , че да се опитваш да ме уязвиш.
Че ме и цитираш.
Какво не съм разбрала, я ми обясни, като на тъпанар.

Общи условия

Активация на акаунт