COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 323
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 040
  • Другата България
COVID-19 порази тежко роден футболен клуб - четирима играчи и физиотерапевт са заразени.
Скрит текст:
Иначе, няма проблем, очакваме случайте да намалят.Толкова ми е глупаво вече всичко, че даже не знам защо сме в Извънредна обстановка.Само като две думи звучи никаква тежест.Сега се прибирам и никъде не разбрах и не видях някой да спазва правила, дистанции, всеки говори, че никакъв вирус няма всичко е измислица.Даже и тези който преди вярваха, вече не вярват.Маски тук там видях на уста, другите са на уши, ръце, бради.Не им се носи на хората маски.
COVID-19 порази тежко роден футболен клуб - четирима играчи и фи … певт са заразени.
Пореден фейк. Оказва се, че това са резултати от бързи тестове, които после са опровергани.
Пост на Дяволо от вчера:
Цитат
Петте положителни теста във Витоша Бистрица се оказаха 'фейк.'
Дали са положителни резултати, но от бързите тестове.
След това са били тествани с Пи Си Ар и всичките са били отрицателни. Чух го по предаването ''Пред банята'' по Макс Спорт 4. Мача наистина бе отложен, но само за днес. Ще се играе утре следобед.

# 8 041
В Царево заразените са били 12 и то още вчера се знаеше, лъжа е че са отрицателни повторните тестове. Говореше се дори за затваряне на града, туристите са притеснени, затова пуснаха слух, че са отрицателни. От 100 достоверен източник го знам.
Здраво пламнахме Бургас и морето.
Гледам бургаските балове и изпращания във ФБ - прегръдки, целувки, никаква дистанция - и очевидно никой не вярва в лошите прогнози.
На фона на това поведение, предстоящата лятна програма, мачове с по 12 000 и очакваните туристи(от чужбина), не разбирам смисъла на 2те седмици карантина за другите идващи от чужбина за ваканцията - предимно семейства с деца(точно те са доста предпазливи и спазват разпоредбите)..

# 8 042
Тук предупреждават, че трябва Сестра ми всяка година ваксинира цялото си семейство и пак го карат.
Нещо да й светна лампичка? Моя роднина редовно се ваксиниране и караше докато не спря да се ваксинира
И какво трябва да светне?! Аз ваксинирам себе си и цялото семейство. От 5 години циркулиращите щамове са ваксинални и не боледуваме от грип. Тази година с 4-валентна ваксина, идентична с тази в Бергамо. Пропуснахме и двете грипни вълни. За протокола - работя често с хора, повечето болни.
Ами при нас е обратното, тя се ваксинираше и боледуваше повече от нас неваксинираните. Първото й разболяване още 10 след ваксината, октомври и после грип януари.

# 8 043
И мед. сестрата от Омуртаг - след положителен PCR тест вчера, днес вече е с отрицателен. Много ми е странно всичко това! Това беше "първи случай на заразено медицинско лице от Търговище" и сега хоп - вече не е...
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/obrat-s-gurbetchiykat … e_news754633.html
Аз го разбирам по друг начин. Майката на медсестрата и друга жена от буса са заразени, а погрешно е било обявено че е заразена сестрата.

# 8 044
Аз сериозно почвам да се чудя какви са тия "игри" на тука има - тука нема последните дни. И кой има нужда от това. Защото другото предположение, че лаборантите в цялата страна са с ръце "наврени" някъде, е още по-зле...

# 8 045
  • Където морето целува небето...
Добре де, някой е по-запознат със сроковете моля да ми отговори. Значи тази въпросна групичка от Царево е тествана вчера и дават положителни тестове, за да влязат като бройка снощи.. Нали така? И на същия ден, пак вчера дават нови проби, които вече са отрицателни, но излизат днес ли?

# 8 046
  • София

Според мен в тая статия малко прекаляват. На някои пациенти отнемало 1 година да се възстановят напълно. Че то още не е минало толкова от първите случаи. Увеличавало риска от Алцхаймер. Кой за толкова време разви Алцхаймер, как го изчислиха тоя риск? Въпреки, че съм тотално против лаладжии като Мангъров, които призовават за тотално несериозно отношение, другата крайност също не ми харесва. Че последствия от вируса има, това не се съмнявам, но колко тежки, колко трайни и при какъв процент, още не може да се каже и определено не трябва да се вкарваме в психоза с такива твърдения.

# 8 047
  • Другата България
Скрит текст:
Добър вечер!

Някой наясно ли е какво се случва при този казус:
Майката на една приятелка е контактна на заразен и трябва да я сложат под карантина. НО тя се грижи за дядото и пазарува за него, защото няма кой друг да го прави. Приятелката ми живее в чужбина и няма възможност да се завърне в момента. Майката сега стриктно ли трябва да спазва карантината като контактна или може да излиза?

Благодаря предварително.

Майката на приятелката ти има ли направен тест?

Още не, другата седмица ще ѝ правят. Да не би това да е от значение? Т.е. ако PCR е отрицателен, е възможно да не я поставят под карантина ли?

Да, възможно е, да я пропуснат. Процедурата, обаче, е да е под карантина. Тестваните 12 човека контактни на Гришо, включително и кмета, дадоха отрицателни проби, но са под карантина, до колкото разбрах от медиите. Моят шеф, обаче, не е - не знам поради каква причина. Възможно е да е "партийна" причината.
По съответния казус - майката трябва да се изолира до теста задължително. Не може да посещава дядото. Вместо нея, социалните от общината трябва да се сигнализират и да поемат тези грижи.
Борисов "клекна" пред писмото на феновете. Отвори стадион Левски за 12000 човека. https://m.24chasa.bg/sport/article/8749475
Всъщност в статията пише следното:
Цитат
12 000 ще могат да гледат финала за купата м/у...., стана ясно след срещата на Бойко Борисов и НОЩ за борба с коронавируса.
Феновете и на двата отбора са изразили несъгласие с 4000 места, само, затова е постигнат "компромисен вариант". При капацитет 45000 места, 12000 човека спокойно могат да са на дистанция един от друг, ако има кой да контролира и следи за това, разбира се.

# 8 048
  • Bulgaria
РЗИ - Враца: Четирима от новозаразените с коронавирус в областта са служители на РЗОК.

На 27.06.2020 г. в Националната информационна система за област Враца са регистрирани 7 нови случая на COVID-19.
Единият случай е на 45-годишен пациент от Козлодуй, който е на домашно лечение. Установените контактни до него лица са 6, като 5 са на територията на област Враца, а един е в София. Изпратена е информация до СРЗИ. Няма контактни лица в колектив.
Другите 6 случая са епидемиологично свързани с установения на 24.06.2020г. положителен от РЗОК – Враца. 4 от тях са служители на РЗОК-Враца, 2 са лица от домашна среда. Новооткритите са под домашна изолация и наблюдение.

https://www.bulnews.bg/article/377762

# 8 049
  • София
Ако са верни данните, че вирусът поразява ЦНС и дава мозъчни изменения, нищо чудно и да има повишен риск от алцхаймер.

не си само ти, Франсоаз, доста хора се чудим какво се случва и как изведнъж толкова бъгави резултати излязоха.

# 8 050
  • При семейството си
И мед. сестрата от Омуртаг - след положителен PCR тест вчера, днес вече е с отрицателен. Много ми е странно всичко това! Това беше "първи случай на заразено медицинско лице от Търговище" и сега хоп - вече не е...
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/obrat-s-gurbetchiykat … e_news754633.html
Аз го разбирам по друг начин. Майката на медсестрата и друга жена от буса са заразени, а погрешно е било обявено че е заразена сестрата.

Погрешно карантинирани няколко човека поне, още толкова погрешно изпуснати да бъдат карантинирани, примерно. После си пишем за доверието, слуховете и т.н.

# 8 051
  • Варна
Аз сериозно почвам да се чудя какви са тия "игри" на тука има - тука нема последните дни. И кой има нужда от това. Защото другото предположение, че лаборантите в цялата страна са с ръце "наврени" някъде, е още по-зле...
Собственика на заведението има нужда от отрицателните тестове.
Не мога да повярвам, че 7 от 7 теста са грешно положителни.

# 8 052
Прекалено много дезинформация. Не знам какво става, но това сериозно обърква хората. И тия които спазваха всички мерки и те вече не искат, чудят се, объркани са. И те започнаха да мислят, че ги лъжат. Познавам такива хора, бяха стриктни, но се обезвериха. Аз спазвам основните мерки - дистанция, маска, дезинфекция. За маската и дезинфекцията не ми е трудно. Дистанцията е проблем заради другите. Не знам защо искат да се ръгнат в муцуната ти, за да ти обяснят нещо. Ами аз чувам и виждам и от по голямо разстояние. Добре, де, късогледа съм, но пак виждам на около 2м.
Дезинфото е голям проблем. Пазете се, бъдете предпазливи и бъдете здрави. Направете това, което зависи от вас. Другото е химера.

# 8 053
  • вкъщи
Групичката от Царево е тествана най-късно в сряда, защото в четвъртък се знаеше там и спряха бала . Едва днес изнасят информацията обаче.
Здраво ни моткат, но след 2 седмици  ще е катастрофа след тези масови събирания. И аз съм в кюпа поради служебни причини.

# 8 054
Ирландия се подготвя за фаза 3 от излизане от локдауна. 11 нови случая и 3 смъртни за последното денонощие. Едва 25 души в болница в цялата страна, 12 от които в интензивно. Репродуктивното число през последните седмици е 0,7. .  . .

Чета го това "Taking care of each other" и все повече се плаша, защото знам, че това послание в България хората не го разбират. И като не го разбират, просто сме обречени. Не съм песимист. Реалист съм.

П.п.: и докато го пиша това, чувам клаксони на абитуриенти и някаква циганска музика на макс от съседен ресторант - сватбен салон. Disappointed

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 22:57 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт