COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 229
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 190
Скрит текст:
Скрит текст:
А не не, No_ela друго каза министъра - очаква се да намалеят случаите на ковид-19.
И ако феновете на финала не са послушни (разбирай се държат като феновете на мача Левски - Цска) ще се затегне мерките в цяла България...
Значи от един мач и 12 000 фенове зависи затягането на положението.
Как маневрира този човекчовек с думие  не е истина. Ама ще седнат мирно и кротко феновете да гледат финал..

Той и много други работи каза и се отметна от думата си в последния момент. Стратег човека.
Веднага се поправям, значи само е предположил и очаква да намалеят случайте.Сега чакаме феновете с сряда да влизат тихо, да сядат през един и тихо да гледат.
Те пък що така не намалят?
Няма проблем мила, нормално е да се объркаш. Ето прочети изказването му и Моля те поправи ме ако не разбирам правилно, че от феновете на финален мач зависи строгостта на мерките, след като говори за общата картина..
Министър Ананиев предупреди феновете: Ако не спазват предписанията, затягаме меркитеhttps://gong.bg/bg-football/kupa-na-bulgaria/multimedia/video/mi … me-merkite-594776
Всичко е така както го разбираш.И аз затова казвам, че четвъртък ще е интересен ден.Освен щом зависим от фенове, те да не викат, да не плюят, да не се бутат, да бъдат през един на седалка и така нататък.
Добре го написах на думи, ама съм ходила на мач преди години, пък и гледам от време на време мачове, кротки хора там не съм видяла.
[/quote][/spoiler]
Така е, и аз съм била на финал,повече от един, винаги едно и също се случва.. да не споменаваме отношението на феновете към управляващите, че голяма цензура ще падне, ако им цитирам подвикванията. Още по интересно ми е как предвижда спада министър Ананиев, без обосновка, просто предвижа, сякаш тук примерно не се следи ситуацията и.сме в паралелната реалност.. та дали така предвиди и покачването след свалянето на мерките, както и слабите резултати при налагането им... . Майтап си правят сякаш не разбираме..

# 8 191
Няма да стягаме залите.Министъра днес каза, че случайте намалят и мерки не е нужно да се затягат.
31 в болница днес са приели а преди няколко дни казаха, че е запълнено на 30% капацитет. Ако карат с тоя темп честно казано август месец ще е някаква Хирошима. И проблемът дори няма да е с липсата на легла а на лекари особено в по-малките населени места.  Да си припомним трагедията в гара Орешец - половината старци умряха а бяха към 20-на и дори не успяха да ги лекуват във Видин а в Лом и май Враца, че и един лекар-пенсионер доброволец почина. Представете си ако стане нов бум там какво ще е ... славо богу засега Видин е "спокоен" с епидемията.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 03:16 от pehoko

# 8 192
Не мисля, че вече могат да се вземат каквито и да е мерки..
каквото било,било..сега дори шведите ми се виждат по-дисциплинирани от ставащото тук,
даже не съм чула някой да е отнесъл глоба,като изключим ББ и някои депутати
но това е само PR*

# 8 193
Как пък все ги нагласят новите около 112.. ще намаляват новите случаи ама друг път. Да намаляват критичните - може, и дано е така, ама новите като цяло, изобщо не го виждам. В София работата е изтървана според мен. Щом само от мои познати съм чула за 9 човека.. 8 оздравели все пак де.

# 8 194
  • Countryside
Ще ви помоля да контролирате изразните си средства. Чак пък пламна, при 60 от колко тествани? И София е близо 2 милиона, колко още ще има...

37.1 не е температура, че да не допускат детето, виж зачервеното гърло е за притеснение. Кой знае какъв стафилокок има и ще разнесе. ЛЛ на детето е за бой, а майката явно е непукист.

Спазване на мерките му е майката, от всички и без паника. Аз мисля, че Бойко и компания се справят доста зле със ситуацията и се вълнуват само от преизбирането си. Определено неглижират проблема и проблем няма. Да, ама не. Незабавно трябва да се затворят дискотеки и барове, за неопределено време. Прекратяване на всякакви масови събития - балове, рождени дни, кръщанета, сватби и т.н. Мерене на температура и тест на туристите от чужбина на летището. Маските на закрито остават. Дезинфекция и дистанция тоже.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 07:02 от Г-жа Букет

# 8 195
През последния месец специално следя статистиката по възраст. Изумена съм, че продължава да се твърди как горят сухите съчки, а младите не се заразявали. А това просто не е вярно. Ден след ден най-много и основно са заразени хора на възраст 40-69. Едноцифрени са като брой новозаразените на възраст 70+. Последните 2-3 се увеличава дела и на 30-39г за да се изравни вчера с дела на най-засегнатите - хората от 40-49, 50-59, 60-69. И друго ми направи впечатление. Няма ден без регистрирани положителни резултати в групата на децата 0-19г, като в тази група рядко са под 10 новорегистрираните случаи, но пък са повече от случаите в групата на 70-79г. Сред 80-89 много рядко има регистрирани заразени, а 90+ не съм видяла да има откакто следя разпределението по възраст. Що се отнася до различните резултати в частните лаборатории ми направи впечатление, че никой не отрази написаното от жената, която поясни, че в Царево шефа на дискотеката е пуснал информация за отрицателните тестове след положителните, за да задържи клиентите си. В общата бройка за Бургас тези 7 не са махнати, а се вижда че в Бургас тече кампания за привличане на туристи и ако беше вярно, че са отрицателни смятам веднага щяха да намалят бройката. Само наистина е много объркващо как се обявява местоположението на новооткритите с тази сезонна миграция. От една страна идват от София, където са се заразили и са били контактни, но от друга от няколко дни са в Царево, където са контактни и потенциално могат да разпространят заразата.

# 8 196
  • Countryside
Нормално е 30-60г да са най-много заразени, просто са най-активната част от населението. А над 70г и 80г хората се седят предимно вкъщи, а и за съжаление не са голяма бройка. Не ходят по дискотеки и барове и т.н.

# 8 197
Бройката от Пазарджик откъде ли е? Преди идваше от Панагюрище и Сърница. А сега?

# 8 198
Никой никога не е твърдял, че младите НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ.
Тезата е, че те го карат сравнително леко.

# 8 199
Само че тези, които са в болниците (около 400 човека) и интензивния сектор (около 20 човека) са основно от групите до 69г, защото 70+ са много по-малко като общ брой засегнати. Колко да е по-леко щом са хоспитализирани.

# 8 200
  • София
Изпуснаха работата, сега няма какво да въвеждат. При дифузно дори карантината на цялата фамилия да сложат е все тая. Младите започват да се увеличават дневно, явно все пак на Мангъров стратегиите управляват положението, каквото и да са си приказвали в онзи кабинет, явно това се прави. Вижда се с просто око, че случаите на групата 20-30 стават все повече, количеството се увеличава и скоро ще настигне 30-40-годишните. Досега се притеснявахме за родители и за себе си, сега се притесняваме все повече за децата си, които вече са големи. За учениците и в ДГ не зная защо родителите така лежерно гледат, отричат ли, наистина ли вярват, че децата не ги лови не знам. Пламнат ли едни-втори-трети, ще пламнат и четвърти. Става същото като в Щатите - младите в младежката си тъпота тръгнаха да правят каквото си искат и да се събират. Те са като катализатор на епидемията.

# 8 201
Само че тези, които са в болниците (около 400 човека) и интензивния сектор (около 20 човека) са основно от групите до 69г, защото 70+ са много по-малко като общ брой засегнати. Колко да е по-леко щом са хоспитализирани.
Също така освен, че не се заразяват никой не е казал, че няма да има случаи на усложнения и хоспитализация, дори смъртни - според китайската статистика 0.1%-0.2%.
Никога тази информация не е спестявана и крита или т.н. , но масово прави впечатление, че не може да се интерпретира правилно . Има данни, известни, публични, но тълкуванието явно е голяма пречка и трудност.

# 8 202
  • София
Ще ви помоля да контролирате изразните си средства. Чак пък пламна, при 60 от колко тествани? И София е близо 2 милиона, колко още ще има...

37.1 не е температура, че да не допускат детето, виж зачервеното гърло е за притеснение. Кой знае какъв стафилокок има и ще разнесе. ЛЛ на детето е за бой, а майката явно е непукист.

Спазване на мерките му е майката, от всички и без паника. Аз мисля, че Бойко и компания се справят доста зле със ситуацията и се вълнуват само от преизбирането си. Определено неглижират проблема и проблем няма. Да, ама не. Незабавно трябва да се затворят дискотеки и барове, за неопределено време. Прекратяване на всякакви масови събития - балове, рождени дни, кръщанета, сватби и т.н. Мерене на температура и тест на туристите от чужбина на летището. Маските на закрито остават. Дезинфекция и дистанция тоже.
Докато излезе резултата от теста пътниците на летището къде ще чакат? Това не е тест за бременност да става веднага и всеки сам да си го направи.

# 8 203
Нови антирекорди не само у нас, а и по света:

Coronavirus Cases:
10,082,618
Deaths:
501,309
Recovered:
5,458,523

# 8 204
  • София
Сега ми попадна за Бургас. Хубаво, ако вторите тестове са отрицателни как са се получили първите положителни, нали са били и те пср, а не бързи? Кой греши?

https://www.burgasnovinite.bg/2020/06/20-19.html?spref=fb&fb … cFNjbScruC1u-FDQ8

Общи условия

Активация на акаунт