COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 162
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 235
  • sofia
Доктор Ненков е в Канал 1.

# 8 236
  • София
Не знаем какви точно препоръки е давал щабът на ББ, но знаем кой заплашваше със стачки и демонстрации, ако час по-скоро не разпуснат мерките. Не знам дали и това, плюс икономическите причини, не повлия за решението толкова бързо всички ограничения и забрани да паднат, че чак се стигна до смехотворни ситуации да отменят заповед с обяснение, че уж била допусната грешка. Последната история с футболните фенове е в същия дух. Така че и това, мисля, играе роля - страх от демонстрации на неодобрение срещу властта, особено на фона на случващото се в САЩ и Западна Европа, колкото и различни да са причините за протестите там.

# 8 237
Ген Мутафчийски е привърженик на по-твърдите мерки - сам го е казвал. Няма обаче кой да го слуша, едва го изтърпяха два месеца, според мен отдавна е отказал да участва в политическите игри, а и беше опасен - много му се вдигна рейтинга предизборно. Пратиха го трета глуха да си лекува. Няма да го видим.
Като настане истерията по болниците обаче нечий предизборен рейтинг много бързо ще се срине и тогава може да видим закъснели мерки.
Тука според мене той едвам ги изтърпя:)). А за политиката - пак съм на друго мнение, не му е приятно да го свързват там и му личи тооолкова много. Ако искаше да е политик, определено щеше да му е по-различно поведението, но именно защото се разграничаваше от тях, изпъкна толкова силно. А че от рейтинга му се уплашиха много хора, това си е верно.Simple Smile И третата глуха, медицината за него това си е живот, там си му е мястото.

# 8 238
Факторите, които играят роля върху решенията на правителството са много и те се опитват да търсят баланс. Но има известна доза безхаберие. Казват трябва да се научим да живеем с ковид, а нищо не правят. Например , какво пречи да се сложат стикери в Градския транспорт къде да се сяда и къде не, както е в Ирлндия. Или машини за дезинфектанти в големите магазини и такива по масите в заведенията . Ей такива дребни неща на никого няма да скапят бизнеса, но биха напомняло на хората в каква ситуация се намираме.

# 8 239
Троловете пищяха силно и заплашваха с протести, а както знаем Човекът е популист. Но и щаба в лицето на Кунчев също носят вина заради това, че повярваха без никакви доказателства, че топлото ще убие вируса. Много фактори се съчетаха, за да стигнем дотук. Но тези, които политизираха пандемията и копаеха срещу противоепидемичните мерки, развяха Мангъров и ко като знаме,  само защото не харесват правителството са...

# 8 240
Корона вирусът е бил в Испания още през март 2019 - в отпадните води на Барселона.
Установен е също така случай от януари 2020.

Линк на испански:
https://www.elperiodico.com/es/sanidad/20200626/detectado-corona … arzo-2019-8015754

Линк на български:
http://bulgaros.ovh/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d … %b5%d0%b7-%d0%bc/

# 8 241
  • София
Стикери никога няма да сложат, а и да сложат никой няма да ги спазва. Основната причина са финансовите загуби на ГТ. Как ще компенсират наполовина празния автобус или влак в метрото? ще трябва да пуснат повече автобуси и повече влакове, а това са огромни разходи. Каквото и да си говорим, накрая винаги става въпрос за пари.

# 8 242
  • Сф
Тази мантра да го изкарат младите и здравите е тотален шит.Те да не са на самотен остров или опитни зайчета?Това, че правителството спи, не значи че Мангъров е прав.Той е за мен гаден подстрекател.Не желая да го коментирам повече.
Като се поепидемчим едно хубаво, нищо не пречи на ББ да се изцепи" подведоха ме" , та всичко може да се очаква в нашата бг държавица.
Бъдете здрави!

# 8 243
Като гледам България тръгва по стъпките на Швеция. Не съм сигурна, че е повод за радост. Въпросът е може ли да се спре влошаването на ситуацията? И как? В момента кой взима решенията на национално ниво и кой следи за спазването на мерките? Какви санкции има и кой ги налага?

# 8 244
  • София
Въобще не вярвам, че Щабът е подвел правителството. Напротив. Става точно каквото решат политиците и техните съветници. И то, мисля си аз, е далеч от представата на Щаба за правилно.

# 8 245
Върнах си да слушам Ненков по БНТ. Много се забавлявах, не го оценявах преди като беше министър.
Спомена Мангъров - ако някой не бил избран в щаба кофти, но не може всеки да взема решения. А за шведа, начело на техния щаб - бил се извинил. То тука ако се беше случило Бг мамите на нищо щели да го направят Simple Smile

# 8 246
“Надеждите на Холивуд за спасяване на летния киносезон угаснаха окончателно, след като "Уолт Дисни" отложи за август премиерата на игралната версия на анимацията "Мулан".
Мулан" трябваше да излезе през март, но заради пандемията премиерата бе отложена първоначално за 24 юли, а новата дата вече е 21 август.

"Пандемията наложи промяна в плановете ни за премиерата на "Мулан" и ние ще продължим да проявяваме гъвкавост, ако условията го налагат“

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/nadezhdite-za-leten-kinos … zhi-mulan-2231215

Значи в Холивуд могат да отлагат и проявяват разбиране, ние не.

# 8 247
Скрит текст:
Щаба подвете правителството, че вируса е отслабнал, че не нанася толкова поражения, и може да се кара без последици за системата, от правителството ги послушаха и оставиха мерките. Но сгрешиха. И сега е късно за връщане назад.
Щабът не подведе правителството. Щабът искаше бавно и много постепенно отпускане на мерките - една по една с наблюдение върху случаите след всяка.
Народната любов и властолюбието подведоха правителството.
Щабът е този, който е поставен да следи и консултира правителството. Ако от щабът не беше подценил ситуацията щеше да даде други препоръки и решенията вероятно нямаше да са такива, каквито ги видяхме.
Това изобщо не е вярно. Щабът по скоро надцени ситуацията и наложиха мерки преди вируса да навлезе. Това обаче беше добре, защото нямаше разпространение, тук - там някое огнище. Масата обаче започна да се бунтува, че това е диктатура /без видима опасност, да се налагат строги санкции/, ограничаване на свободата, нарушаване на Конституцията ..... Оформи се противоположен лагер от специалисти - доц. Мангъров и др., които непрекъснато обясняваха, че всичко е излишно и няма смисъл от мерки /добре дошло за хората/.
Омеши се политика с вирус и накарая сме в това положение.
Мутафчийски го оплюха за едно интервю, но репликата /изтървана или целенасочена/ ще излезе вярна.

# 8 248
  • Немция
Корона вирусът е бил в Испания още през март 2019 - в отпадните води на Барселона.
Установен е също така случай от януари 2020.
Въпросът е защо тогава, през 2019, вирусът не се е разпространил масово?Thinking

# 8 249
  • София
Щабът сбърка преди няколко седмици и подцени ситуацията, че е ограничил вируса в клъстертни огнища и можем да отслабим някои мерки.

Общи условия

Активация на акаунт