COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 138
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 325
  • София
Доколкото ми е известно, в България има застаряващо население. Но покрай мои близки в България, оставам с впечатление, че се пазят много.
Избягват контакти, носят маски, предпазливи са.

Немски провинции искат да въведат негативен тест за ковид- направен в рамките на 48 часа- за туристи, пристигащи от района, който е с много заразени от голямата кланица.
Там започна лятната ученическа ваканция, семейства имат ангажирани почивки.

https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coronavirus/corona-toenni … r-urlaub-100.html
Под " застаряващо население" се разбира, че относителния дял на възрастните е по-голям от тези на младите, а не че масово са достигнали до 90г. За съжаление ние не можем да се похвалим с такова дълголетие както западните държави.

# 8 326
  • София
Мен живо ме интересува как се развиват нещата у нас с градините, също и с училищата, които приемат деца под някаква форма в момента. А ако някой може да каже как е в чужбините  с отворените градини и училища - доколко деца и учители си обменят вируса, има ли заразени учители на работното им място при общуване с децата?

# 8 327
  • София
Въпросът е защо тогава, през 2019, вирусът не се е разпространил масово?Thinking
Защото никой не е тествал Wink
+ 1. Това го обясняваме от месеци тук, но не се схваща, даже започват агресивните постове, че сме олигофрени и не вярваме във вируса.
А отговорът е прост: вирус е имало, нямаше паника, тестове, броене на починали (неясно от какво). И обявена пандемия нямаше, нито пък НОЩ, брифинги и униформи.
И за капак - нямало е и трупове, масови гробове, клипчета с ковчези.
Нататък всеки да си довърши и да си навърже сам нещата. Ако иска и може.
Ок..но остаеа открит въпроса, защо толкова малко имат антитела..ако от повече от година си се вихри брз тестове и ала-бала, се птедполага, че повечко хора ще са го минали, фактите говорят друго! Не ми изглежда издържана тази теория, че видиш ли си го е имало от време оно.
Защото не всеки преболедувал образува антитела. Други образуват малко и се разпадат до няколко месеца.

# 8 328
Напротив, градините трябва да са отворени, а чалготеките не, а и градините досега и от опита на другите държави показаха, че не са усилвател на епидемията. Не можем да живеем съвсем без риск, то е ясно, но има оправдан и неоправдан риск. Градините, градския транспорт, офиси, предприятия са оправдан риск, чалготеки, стадиони, барове, празненства - неоправдан риск.
Знам, знам, ама ми е мъчно за дечицата, ето че и те боледуват. Възрастните... поне имат избор, поели са риска. Децата нямат избор, не могат сами да се пазят.

# 8 329
  • В офиса
Въпросът е защо тогава, през 2019, вирусът не се е разпространил масово?Thinking
+ 1. Това го обясняваме от месеци тук, но не се схваща, даже започват агресивните постове, че сме олигофрени и не вярваме във вируса.
А отговорът е прост: вирус е имало, нямаше паника, тестове, броене на починали (неясно от какво). И обявена пандемия нямаше, нито пък НОЩ, брифинги и униформи.
Ок..но остаеа открит въпроса, защо толкова малко имат антитела..ако от повече от година си се вихри брз тестове и ала-бала, се птедполага, че повечко хора ще са го минали, фактите говорят друго! Не ми изглежда издържана тази теория, че видиш ли си го е имало от време оно.
Защото не всеки преболедувал образува антитела. Други образуват малко и се разпадат до няколко месеца.
За произхода на вируса някой нещо да сподели? След като в Европа го е имало март 2019-а. Или вие не намирате противоречие тук, нищо, че цялата теория за развитието на вируса е изградена около това, че той се е зародил, "прехвръкнал" от животно, продадено на някакъв животински пазар в Ухан през есента на 2019-а.

# 8 330
  • София
Ще видите, че накрая ще излезе универсална ракията! Ако е толкова критично важно да не са измити зъбите, да не е жабурена устата, че да се хване на пробата, значи все пак пастата за зъби и гаргарите имат значение. И дори простото изплакване на устата с вода сигурно е важно.
В началото, ако помните, циркулираше един съвет-на всеки 15 Мин да се пият по няколко глътки вода/чай, та ако нещо е закачено в гърлото да се “отмие” към стомаха надолу...

# 8 331
По-скоро беше заради това, че на сухо гърло по-лесно се закача вирус. Не съм сигурна доколко е релевантно отмиването. Много информация се изсипа и съвсем не знам какво става вече.

# 8 332
Залагам, че от понеделник ще затворят чалготеките на закрито.

# 8 333

За произхода на вируса някой нещо да сподели? След като в Европа го е имало март 2019-а.
Това не е факт . Засега тази новина влиза в графата силно съмнителни . Трябват повече данни и смислено обяснение .
По-вероятно е да са объркали нещо с пробите , отколкото да е истина . Това означава че миналия март дастатъчно голяма група трябва да е отделяла вируса , за  да зарази каналните води на град с размерите на  Барселона и тази група да е достатъчно малка всико да мине незабелязано . И тези хора мистериозно изчезват през април . Пълна безсмислица  .

# 8 334
  • София
Мине се не мине време -  и пак се завъртява плочата: ама то не е нищо особено, ама то вече мнозина са го прекарали още лани, ама то и смъртността не е висока - значи не е страшно, ама то 99,99% го прекарват безсимптомно или с "апчих!" и са готови имунизирани за во веки веков... и т.н., и прочее, и още подобни.
През това време в САЩ отчитат жертви на коронавируса, повече от загиналите във Виетнам и се готвят да затварят барове във Флорида насред летния сезон. Защо ли?
По повод смъртните случаи - то не беше "от" или "с" вируса, то не бяха обвинения в конспирации, последно - от страх били умрели, ама то май с придружаващо заболяване - пневмония...
Имаме проблем - вирусна инфекция, имаме пандемия от силно заразна болест. Нито истериите и апокалипсиса ще ни помогнат, нито упоритото затваряне на очите и опитите да се омаловажи всичко около това, което ни се случва.
Туризмът и развлекателните бизнеси трябва да печелят, но и заразата не трябва да се изпуска от контрол - нужен е баланс. Такъв баланс трябва да се търси - да се търсят разумните компромиси. Само че с натиск и ултиматуми няма как да се намери баланса - в такива случаи побеждават тези, които успеят да наложат своите си интереси за сметка на интересите на останалите.
А после всички дружно ще сърбаме попарата...

# 8 335

публикации в някакъв сайт, който не е свързан с наука, медицина, още нищо не доказва. Българския също не е научно издание. Снимките на пневмоинии, които описваха лекари на първа линия в много страни като нещо, което виждат за първи път -"матово стъкло". Нека да извадят архивите и да видят има ли такива от този период и да стане ясно.

# 8 336
  • В офиса

За произхода на вируса някой нещо да сподели? След като в Европа го е имало март 2019-а.
Това не е факт . Засега тази новина влиза в графата силно съмнителни . Трябват повече данни и смислено обяснение .
По-вероятно е да са объркали нещо с пробите , отколкото да е истина . Това означава че миналия март дастатъчно голяма група трябва да е отделяла вируса , за  да зарази каналните води на град с размерите на  Барселона и тази група да е достатъчно малка всикода мине незабелязано . И тези хора мистериозно изчезват през април . Пълна безсмислица  .
Да, и според мен е напълно нелогично. Просто помагам на хората, прегърнали тая идея, сами да стигнат до извода Grinning

# 8 337
В Пловдив днес 16. Вчера 2 или 1 беше....Е, това не мога да го проумея как стана....Ще следя откъде се пръкнаха тези 16, контактни на готвачката, на пожарникаря или на някой друг от вече хванатите, или просто чисто ново огнище в някое китно селце? Или накрая успяха да подпалят Столипиново?.....
Вероятно огнище в предприятие, което може и да не го разберем. Пазарджик е близко до Пловдив. Може би е предприятие в което работят работници и от двата града.
На мен ми прави впечатление, че при топло и слънчево време вирусът "отслабва". Достатъчно е да видим смъртността в САЩ която е към 5% и смъртността само в Аризона, която е малко над 2%. Аризона в момента е най-засегнатия щат. Но считам, че това не е защото е отслабнал вирусът, а защото при високи температури и сух въздух вирусният товар е по-малък, и попада в гърлото и носоглътката само, което позволява на организма да започне да произвежда антитела преди вирусът да попадне в белия дроб, за да се закачи за асе-рецепторите. Защото ако вирусът попадне първоначално в белия дроб, докато организма произведе антитела вирусът се размножава безконтролно, а антителата реално убиват заразените клетки, не ги "лекуват".  Зимата подозирам, че интензивните случаи и смъртността ще се повишат.
[/quote

Вече съобщиха ,че повечето са контактни на тези, дето вече ги хванаха. Уж нямали контакти, ала-бала, излязоха си контактите им.
Иначе написаното е много интересно и може би вярно, аз не разбирам много от тези неща. Благодаря, че го написа!

# 8 338
Много щеше да е интересно ако не бяха инициативите на някои работидатели да тестват работниците си как щяхме да я караме с прилични бройки и да се тупаме по рамото...
Май забравихте почивните дни с по 300 теста...
Друго също ми е много интересно колко от пишещите тук са останали без доходи за неопределен период от време и натискат за затваряне на бизнеси.
И аз си работя от вкъщи,слава Богу засега работа има и мога да "затварям" обекти.

# 8 339
  • София
Напротив, градините трябва да са отворени, а чалготеките не, а и градините досега и от опита на другите държави показаха, че не са усилвател на епидемията. Не можем да живеем съвсем без риск, то е ясно, но има оправдан и неоправдан риск. Градините, градския транспорт, офиси, предприятия са оправдан риск, чалготеки, стадиони, барове, празненства - неоправдан риск.
Знам, знам, ама ми е мъчно за дечицата, ето че и те боледуват. Възрастните... поне имат избор, поели са риска. Децата нямат избор, не могат сами да се пазят.
Ако имах избора да не работя, детето ми нямаше да е на градина. Голям избор имам, няма що.

Общи условия

Активация на акаунт