COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 244
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 415
след 15 падат маските ли?
Няма ли вирус?
Щом от НОЩ така се държат.Спокойни и доволни.Дали си вярват, че някой спазва мерки в момента.От моите познати никой.Говорих с познат лекар, който с ехидна усмивка ми отговори : Абе носи си маската да не те глобят някъде.
Объркана съм вече и на база това което слушам от щаба И това, че едва ли ще въведат някакви мерки занапред.
Вашето мнение, какво е?

# 8 416
Анди, с мерки. Аз го слушах , щото само той остана надежден.
кой от двамата?  Здраво мазаха. Даже си прохиворечаха. Кунчев с няма смисъл от тестване масово  и Кантарджиев с добре, че работодателите тестват. Аз лично изгубих вяра съвсем. Нещата са на самотек. На фона на Велинградската болница, на фона на думите  на шефа на ковид отделението в Пирогов.....Та който иска, да се пази.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 20:11 от Не се сърди, човече

# 8 417
Кантарджиев го питаха за ген Мутафчийски, каза че се чували почти през ден. Сигурно и още щеше да каже преди да го прекъсне.

# 8 418
  • София
За да овладеят изпуснатото вече положение ще са нужни не седмици, а месеци, и то при пълна изолация. Много добре го знаят. В началото щабът обеща, че ще работи за хората, и тяхното осведомяване. Дънят се и излагат все повече. Явно компетенцията им не отговаря на изискванията.

# 8 419
На мен ми направи впечатление, че водещата натърти, че едва е приел поканат, най- после. Срамува се човекът да говори глупости . Така излезе. Какво да каже. Жалка история от високото място. Пешките се чудят как да оправдаят чужди грешки

# 8 420
При дифузно разпространение единствения "цяр" е локдаун, но за него трябват пари. С прибързаните мерки държавата си "изстреля куршума". Сега единственото, което остава е да се спазва дистанция, маски, миене на ръце, избягване на големи групи в затворени пространства...
За да налагаш мерки - трябва да плащаш - за тестове, за карантина, за обезщетения. Когато нямаш пари - имаш оправдания....

# 8 421
Пехоко, как си представяш някой си да събира данни от личните карти. Всеки може да работи в дискотека. После кой ще плаща изтеглените заеми със открадната самоличност?!
Не всеки може да събира и съхранява данни. Това е специфична работа, до която не трябва да се допуска всеки.
В Германия моя приятелка каза, че попълва декларация - име, адрес, месторабота, докато пие кафе. Simple Smile

# 8 422
Сега ще ме карате и аз да ги търся на запис Simple Smile По вероятно до две седмици ще са явни резултатите от разпускането, т.е. дали ще се движим в някакви граници до около 200-300, или ще хвръкнем на 400.

# 8 423
Пехоко, как си представяш някой си да събира данни от личните карти. Всеки може да работи в дискотека. После кой ще плаща изтеглените заеми със открадната самоличност?!
Не всеки може да събира и съхранява данни. Това е специфична работа, до която не трябва да се допуска всеки.
Така е, но обстоятелствата го изискват. В много държави това се прави, хората се оплакват, но ако не искаме "дифузна зараза" само това е начина за контрол ... иначе аз данните си ги давам наляво и надясно на какви ли не уж "администратори на лични данни", но на поне половината от тях им нямам никакво доверие, т.е. иска ли някой да ти открадне данните не е никакъв проблем.

# 8 424
  • София
На мен ми направи впечатление, че водещата натърти, че едва е приел поканат, най- после. Срамува се човекът да говори глупости . Така излезе. Какво да каже. Жалка история от високото място. Пешките се чудят как да оправдаят чужди грешки

Ми да си кажат, ние имаме консултативна функция, не сме съгласни, но....
Защо трябва да говорят неща в които не вярват?
Ето генерала си го каза, не съм съгласен и изчезна. Това е по-достойното поведение.

Така дават противоречиви сигнали на хората и е нормално да не им вярват вече.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:24 от Алекс :)

# 8 425
За няколко седмици беше изгърмяно всичко, което беше постигнато месеци преди това. И не е вярно, че държавата нищо не може да предприеме вече. Ако не могат - да си ходят. Ще бъдат отговорни за всички отворени стадиони, дискотеки, барове и т.н. Това тук вече никъде го няма по света.

# 8 426
За няколко седмици беше изгърмяно всичко, което беше постигнато месеци преди това. И не е вярно, че държавата нищо не може да предприеме вече. Ако не могат - да си ходят. Ще бъдат отговорни за всички отворени стадиони, дискотеки, барове и т.н. Това тук вече никъде го няма по света.
Споко, скоро ще се освестят като дойде напора от болни. По мои сметки най-късно до началото на август ще е якото закъсване, но тогава вече ще е късно.

# 8 427
# 8 428
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Кантарджиев казва с унила физиономия, че следващите дни може да имаме и 2 х 160...
п.с. Кунчев много завоалирано говореше и не каза нищо съществено. Нямало нужда да се тества толкова, колкото да се спазвали мерките.
В случая е прав - хаотичното тестване само показва, че има заразени - това и без тестване е ясно.
Тестването има смисъл ако се прави целенасочено, с последващо проследяване и карантина.
За населението е важно да си носи маските и да си спазва дистанцията.

Не мога да се съглася с това, защото:
1. Българинът е такъв, че въобще не вярва във коронавирусът и цифрите са тези, които евентуално биха го отрезвили. Освен това, точно сериозно тестване е единствения начин да се хване навреме вирусът и да се ограничи разпространението му! Трябва да се тества и то сериозно, защото въпреки набежденията на някои, че сме правили много тестове и заради това хващаме много, всъщност ние дори не тестваме достатъчно.

Така е. Цифрите могат да убеждават. Обаче ако много тестване се прави върху безсимптомни и неконтактни, положителните резултати ще са много малко като процент от тестовете. И добавено към останалите тарегетирани тестове, ще доведе до по-малък процент положителни от всички тествани, което може да се интерпретира точно като ”вижте, правим много тестове, но положителните са малък процент, значи контролираме нещата”.

Тестването на безимптомни и неконтактни има своя смисъл, разбира се. Всеки случай на рано хванат безимптомен, а после изолиран, а след това и неговите контактни, е плюс. Но когато става дума за овладяване на епидемията, най-същественото си остава тестването на симптоматични и рискови, изолирането им, после ефективно и бързо проследяване на контактните им и тяхното карантиране. Повечето тестове трябва да са най-вече следствие на ефективна стратегия за откриване на заразени и контактни, а не самоцел.

(А пък тестването на контактни когато нямат симптоми не е никак смислено, защото могат да дадат фалшив отрицателен резултат и съответно - фалшива сигурност, а и също да допринесат за намаляване процент на положителните спрямо тестваните. Контактните трябва да си стоят в карантина.)

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 22:27 от ЧеКа

# 8 429
Навсякъде, където се облекчават мерките , има повишение на случаите.С изключение на страните, в които вирусът се навилня и взе своето. Аз съм в ОАЕ . И тук се разпуснаха мерките, и продължават с разпускането , въпреки, че има увеличение на случаите. Вчера също бяха над 400 човека заразените. И не мислете, че в България сме безотговорни . Тук азиатците са по-стриктни в спазването на мерките ,европейците , не толкова. В началото пък изобщо. При нас събаряха загражденията , за да се разхождат. Маските - под носа , масово, или без тях. Когато дойдоха полицаите и започнаха със забележки и санкции, се промени положението , но за кратко. Сега , вече  съвсем му омръзна и тук на народа и ако не бяха отпуснали мерките, само с насилие трябваше да съблюдават налагането им.
  А лечението си е с чайче и парацетамол, ако не си тежък случай. Друго няма.

Общи условия

Активация на акаунт