COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 911
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 460
Вие как си представяте от тези 12 хиляди души на стадиона една малка част да се разболеят и една малка част от тях да влязат в интензивното колко човека прави това наведнъж и има ли въобще вече място за тях в нашите болници? И това само от едно събитие, а останалите дифузни? А контактните на тях и на тези от стадиона? То не може да са всички вкъщи и да пият парацетамол, а дори и така да е, икономиката пак ще страда, защото ще са карантини до безкрай. И всичкото това, за да има публика на мача. Оправдан риск и разумно поведение ли е това?

# 8 461
Проф.д-р Коста Костов:
"Ето това е ужасяващ популизъм, абсолютно недопустимо и може да бъде наречено “новото ненормално”.
Да пуснеш тумби озверели запалянковци, след горчивия опит от мача в Бергамо от италианското футболно първенство, в началото на италианския епидемичен взрив, е абсолютно недопустимо.
Каква е позицията на НОЩ?
Къде е реакцията на Българския лекарски съюз срещу тази недомислица? Къде е Ангел Кунчев?
Ако след финала за купата на България нарасне потокът пациенти към болниците, кой ще поеме отговорност? Кой ще поеме отговорност за покачване броя на заразените и починалите? Кой ще отговаря за следващия пик на епидемията или отново ще обвиним българските граждани в недисциплинираност и безотговорност?
Вилнеят в барове, дискотеки и стадиони, а последствията ще отнесем ние, медиците, които ще посрещаме следващата вълна на заразени.
Недоумявам от това популистко решение и протестирам срещу този компромис към нощния разгул и диващината на запалянковците! "

# 8 462
Проф.д-р Коста Костов:
"Ето това е ужасяващ популизъм, абсолютно недопустимо и може да бъде наречено “новото ненормално”.
Да пуснеш тумби озверели запалянковци, след горчивия опит от мача в Бергамо от италианското футболно първенство, в началото на италианския епидемичен взрив, е абсолютно недопустимо.
Къде е реакцията на Българския лекарски съюз срещу тази недомислица? Къде е Ангел Кунчев?
Ако след финала за купата на България нарасне потокът пациенти към болниците, кой ще поеме отговорност? Кой ще поеме отговорност за покачване броя на заразените и починалите? Кой ще отговаря за следващия пик на епидемията или отново ще обвиним българските граждани в недисциплинираност и безотговорност?
Вилнеят в барове, дискотеки и стадиони, а последствията ще отнесем ние, медиците, които ще посрещаме следващата вълна на заразени.
Недоумявам от това популистко решение и протестирам срещу този компромис към нощния разгул и диващината на запалянковците! "
Веднъж да съм съгласна с професор Костов. Ама и той друга песен запя като му припари под краката, досега стоя от дясната страна на Мангъров.

# 8 463
Кога е този финал с 12000 публика?

# 8 464
Някъде има ли статистика какъв е приноса на дискотеки, нощни клубове, фитнеси, танцови клубове, футболни мачове към БВП и бюджета. Дали с неработенето си няма да внесат по-голяма полза?

# 8 465
  • София
ВМА, Александровска и Св. Анна вече връщали пациенти. Остават 2-ра и 5-та. Пирогов е за тежки случаи, а до преди дни капацитетът му е бил запълнен на 1/3. Инфекциозна още не са се включили с готовност, а май останалите ги гледат с надежда. Проф. Балтов спомена и, че все още има "скатавки", но не знам за тях ли говореше. Писа и че, колегите му са уморени и продължават да се заразяват.

Иначе сме готови и болниците ни чакат. Тъпото е, че доста хора, с които говоря ми обясняват колко легла сме имали и колко много лекари имаме на глава от населението Sad

# 8 466
Проф.д-р Коста Костов:

Щом проф. Костов казва това, смятай. Преминаха се всякакви граници. Хайде смятал си едно, второ, трето, пето, ама в момента в сегашната обстановка да вдигаш рамене и да обясняваш някакви глупости - това е недопустимо.

# 8 467
  • софия
ВМА, Александровска и Св. Анна вече връщали пациенти. Остават 2-ра и 5-та. Пирогов е за тежки случаи, а до преди дни капацитетът му е бил запълнен на 1/3.
А това къде са го казали,че аз съм изпуснала? Бях чула само за Св. Анна.

# 8 468
Проф.д-р Коста Костов:
Точно тази седмица му четох едно интервю от миналата година на проф Костов и си мисля, че се изживява като философски-настроен критичен глас. Има си мнение, човека, но самите му изразни средства са ми странни, като взети от тази тема са, може би трябва да наблегне на медицинските.  Пасва му ролята на шеф на опозиционен Медицински съвет с тия изказвания Simple Smile) Ето цитат от 2019: "По-почтени и по-честолюбиви ли сме от вчера, щом мълчим и лапаме безропотно политическия тюрлюгювеч, който ни поднасят? Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци...защо избираме все същите полуидиоти". https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2019/06/21/39 … odi_diktatura_na/

# 8 469
  • София
От приятел във ФБ. Балтов също му коментира публикациите, като не опроверга нищо, а дори потвърди, а и споделените от него неща също са от там. Но то и беше логично като се замисля, нали преди няколко дни се спомена, че уж линейките обикаляли в търсене на места за болни от Ковид. Ако беше само Св. Анна едва ли щяха да обикалят... Не знам и аз, вече е толкова трудно да се намери достоверна и най-важното - официална информация.

# 8 470
Финалът е в сряда

# 8 471
Ами да кажат близките на фелдшера от шуменско и жена му дали Мангъров е прав. Нали ден преди да починат той ги поздрави за решението да напуснат болницата. И семейството на младия 41г мъж, който вместо в болница отишъл на море, когато състоянието му се влошило да каже дали Мангъров е прав. Защото този млад мъж решил да се лекува с чист въздух и слънце, както съветва Мангъров. Нека и роднините на починалите пастори да кажат прав ли е Мангъров. Ако и близките на останалите над 200 починали от вируса (да, от вируса, защото с придружаващите заболявания са си живели с години и умират точно когато срещат вируса) кажат че Мангъров е прав ще се съглася, че е прав.

# 8 472
  • При семейството си
Кога е този финал с 12000 публика?

И все пак, не може така автоматично да се пренасят, сравняват нещата. За въпросния мач, само от Бергамо запалянковците са били 40 000.
П.С. Аз лично все още недоумявам защо се разрешиха тези спортни събития с толкова публика месец след края на ИП.

# 8 473
То пък за нашия жалък футбол е наистина престъпление да се позволи този финал с публика.
Голям фен съм, да не мисли някой, че не харесвам футбола, но за сегашния момент съм категорично против.

# 8 474
  • на пистата
Бясна съм!Сина ми е пил бира одеве и вчера с момче на което бащата е болен и  по късно са го приели в болница.Даже не му е казал.Сина ми е научил от съседите.А снаха ми е бременна,всеки момент трябва да ражда.Как може такова безотговорно отношение Sad

Общи условия

Активация на акаунт