COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 078
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 475
  • Където морето целува небето...
Бясна съм!Сина ми е пил бира одеве и вчера с момче на което бащата е болен и  по късно са го приели в болница.Даже не му е казал.Сина ми е научил от съседите.А снаха ми е бременна,всеки момент трябва да ражда.Как може такова безотговорно отношение Sad

Е добре де, този въпросния не би ли следвало да е под карантина и да не излиза? Какви бири, какви 5 лева? Наистина няма капка разум в няки хора!  Тестван ли е като контактен на баща си? Дано няма нищо и синът ви е добре!
Скрит текст:
Предстои ви нещо много хубаво! Пожелавам ви да се радвате на здраво, пухкаво бебче! Стискам палци да няма драми с Ковид!

# 8 476
А редно ли е учител, работещ в училище, да обучава и децата, чиито родители се страхуват? Вие ли ще заплатите този допълнителен труд? Защото това е двойна работа.
Моето дете ходи на училище/в Германия/ от доста време вече. Но разликата с България е, че тук не е "редно" родителят да изисква домашно обучение или пък да не си пусне детето на училище без основателна причина/а страхът на родителите не е такава/.
Мислите ли, че септември децата ще могат да се върнат в училище или пак ще е ДО?
https://www.24chasa.bg/amp/8747179 Официслно заявено.
Има едно "ако". Освен това съм убедена, че няма кой да ме накара да пусна детето си на училище, ако все още сме с дифузно разпространение. На съм само аз, дето разсъждава по този начин. Редно е да помислят за алтернатива, и който "умира от страх" да има възможност да обучава детето си дистанционно.

# 8 477
  • При семейството си
Бясна съм!Сина ми е пил бира одеве и вчера с момче на което бащата е болен и  по късно са го приели в болница.Даже не му е казал.Сина ми е научил от съседите.А снаха ми е бременна,всеки момент трябва да ражда.Как може такова безотговорно отношение Sad

Кога е излязъл положителния тест на бащата? Синът му бил ли е контактен с него? Съседите могат да приказват много неща. Синът ви да се заяви като контактен, да се тества и дано всичко е наред.

# 8 478
  • София
]Май ще окаже, че има проблем с карантината на контактните лица. Заразените ги следят, но явно контактните не ги търсят по адреси  и те действат по съвест.
 Времето хубаво, що да не се разтъпчат малко, да изпият по бира...

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 07:07 от Алекс :)

# 8 479
  • София
А при вас как стоят нещата, има ли случаи на заразени учители от деца?

# 8 480
Вариант за страхливите има - индивидуален план за детето. Ако това чудо се задържи 2-3 години нали сме наясно какви образователни и психични липси ще се появят у децата.
Когато може е редно да се учи присъствиено!

# 8 481
Проф. Кантарджиев: „Ще се осигури по-строг контрол в заведенията. Разумните хора няма да ходят на нощните барове и да се събират на закрито. Поведението на запалянковците по мачовете е рисково, защото там се вика и пее".  от ТУК
Разумните няма да ходят нито в нощния бар, нито в пълния стадион - там ще отидат неразумните. Само че след това разумните ще общуват по необходимост с неразумните и може да стане така, че да са на съседни легла в болницата.
Малко смелост да заявиш позиция - тези места не трябва да бъдат достъпни за неразумните, за да не пострадат и разумните? Ама къде ти - кой току-така си рита трудовата книжка...
Аман от шушумиги!

“Разумните хора” , това за кои се отнася? За тези, които отвориха баровете, заведенията на закрито, стадионите или може би за тези, които оправдават това с действията на хората, на които същите тези втълпяват “ няма паника”, спазвайте Д- та”, “ морето е чисто”, “ махаме всичко”,” не спазват Д-та, “контрол” ( въображаем), не го разбирам, все едно ни казват
 “ тъпчете, ама с дистанция, ама внимавайте, че вие сте виновни”. К& К дали се усещат ( любима дума на НякоИ) накъде вървят?

# 8 482
На мен друго ми е чудно. Откъде са се взели тези проби с вода от март 2019? Работила съм в лабораторния отдел на ХЕИ навремето, вярно не в Барселона, а в малък български град, където анализирахме храна и питейна вода, но не помня да сме пазели проби с години. Thinking Интересно ми е къде и защо са се съхранявали тези проби досега? Някак стъкмено ми изглежда. Същото се чудех и когато започнаха да излизат разни публикации, че кръвни проби на разни пациенти, боледували през декември 2019, са анализирани повторно през март 2020. Интересно ми е наистина ли се пазят кръвните проби на хиляди хора и най-вече къде и защо?

Пише, че са били замразени пробите от отпадъчниге води. Но не пише с каква цел са били замразени и запазени.

# 8 483
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дриймър, моето дете ходи от миналата седмица на училище целия клас, дистацията е по-малка, класовете влизат поетапно.
Така ще е още една седмица, после е ваканция.
Всички родители, които имат предубеждения, могат да си обучават детето вкъщи. Без лекарски аттест. Само съобщават на директорката.

Каква двойна работа за учителката?
Ксерокопира му нещата и това е.
Това е основно училище, Германия.

# 8 484
  • Там,където се събуждам щастлива.

Не.
Не знам как го виждат някои хора без училище. Сегашното поколение ще носи при нас последствия поне 3 години.

За мен ще е двойна работа, защото не съм от учителите, които правят ксерокопия и да се оправят.

# 8 485
  • Bulgaria
Ако има възможност нека снаха ви се отдели, докато се изяснят нещата или докато синът ви изкара 14-дневна карантина. Възможно ли е въпросният човек да не е имал контакт с баща си? Стискам палци всичко да е наред и да се радвате на прекрасно внуче.

# 8 486
  • София
Днес бях в село до Самоков. В региона "вирус няма", според повечето хора. Убедени са, че регистрираните позитивни (над 160 в общината) просто са взели по едни 1800 лв. Мерки никакви и никъде. Хората от семейства на позитивни си щъкали свободно и това за околните не е нещо нередно, просто явно наистина били си взели парите, че даже завиждали, че пък в Кюстендилско плащали по 2500 лв... Аз онемявах и дори не спорех. Това е положението Sad

# 8 487
От приятел във ФБ. Балтов също му коментира публикациите, като не опроверга нищо, а дори потвърди, а и споделените от него неща също са от там. Но то и беше логично като се замисля, нали преди няколко дни се спомена, че уж линейките обикаляли в търсене на места за болни от Ковид. Ако беше само Св. Анна едва ли щяха да обикалят... Не знам и аз, вече е толкова трудно да се намери достоверна и най-важното - официална информация.
ей от това ме е страх. Не от вируса. Притрябва ли лекар, уж разписани протоколи, а линейка обикаля болниците. Който не го е играл тоя мач, днес го дава безсмъртен. Събралите  попарата веднъж от това се плашим. Ма който разбрал.

# 8 488
И дори простото изплакване на устата с вода сигурно е важно.
Абсолютно, доц. Попов от ВМА каза, че ако се пие вода през 15мин. вирусът не представлява заплаха.
Е, то тогава нямаше да има смъртни случаи...

То тогава през лятото вирусът наистина трябваше да отслабне и бройката да спадне. Grinning През лятото пием по-често вода. Grinning

# 8 489
В нашето училище, както и в близките,не е имало досега случай на заразен.
Дриймър, моето дете ходи от миналата седмица на училище целия клас, дистацията е по-малка, класовете влизат поетапно.
Така ще е още една седмица, после е ваканция.
Всички родители, които имат предубеждения, могат да си обучават детето вкъщи. Без лекарски аттест. Само съобщават на директорката.

Каква двойна работа за учителката?
Ксерокопира му нещата и това е.
Това е основно училище, Германия.
Ася, в България далеч не става работата с ксерокопия. Материалът е страшно много, иска си преподаване от учител. Да не говорим, че в много училища редовно няма тонер в принтера и се пести и хартия.

Общи условия

Активация на акаунт