COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 500
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 820
Ми може да са я продали докато чакат бг финансиране. Аз поне така бих направила.
Продадоха я на американска фирма.
ББ не искаше да дава пари.

# 8 821
  • София
Eва, шефката на РЗИ точно това каза за работниците....
Дамата от РЗИ, която изрече тази мъдрост на репортаж по TV - директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, беше с маска, но носът изваден навън. Няма ли кой да й обясни как се носи маска? Или да я свали - ако не й е нужна?
Нещо съвсем на цирк го обърнаха...

# 8 822
Това че носът й беше навън е най-малката беля. По-скандалното е, че тя заяви, че нямало да чакат всички да са здрави за да работят, защото вечно някой ще е заразен, тоест всички на работа. За какво тестват тогава? И според мен започва много опасен прецедент. Защо изолират служителите в министерствата тогава? Да ги пуснат и тях сред министрите и останалите служители?

# 8 823
А, така - спират в Смолян организирано да возят работниците, та хубаво вече заразените да го разпръснат из междуградския транспорт!
Може би от този завод ще тръгне и друго  - заразените да не се карантират и да продължават да работят
 докато се чувстват добре*..защото ако чакат всички да са здрави, няма да се получи..
тогава за какво ги тестват, като всичко ще продължи както досега..!?
Но това е много голяма грешка и в никакъв случай не трябва да го допускат (не само за този завод)! Та нали, ако тези хора са положителни, трябва да си стоят вкъщи, за да не разнасят заразата? Какво ще стане, ако всички започнат да действат така? Оххх, честно ви казвам, вече сериозно се плаша относно случващото се в България.. Добре тръгнахме и дадохме заявка за държава, в която се спазват правила и после какво стана, по д.волите? "Айде, стига вече, че ни омръзна - юруш да отваряме всичко". Ние сме облагодетелствени, че можем да почерпим опит от случилото се през 1918 г., но сме толкова твърдоглави, че всъщност допускаме същата голяма грешка, която са допуснали и тогава, и вируса "ги помита".

# 8 824
Направо Италия ще ни се види песен...
Какви глупости говорят и то по телевизията, не на селската пейка.

# 8 825
Аз пък мисля, че тя е имала предвид, че няма да затворят фирмата. Т.е. ще работи, а не да чакат всички работници да са здрави.

# 8 826
  • София
Това че носът й беше навън е най-малката беля. По-скандалното е, че тя заяви, че нямало да чакат всички да са здрави за да работят, защото вечно някой ще е заразен, тоест всички на работа. За какво тестват тогава? И според мен започва много опасен прецедент. Защо изолират служителите в министерствата тогава? Да ги пуснат и тях сред министрите и останалите служители?
Разбира се, че именно изказването й е скандално, носът навън е само дребен детайл. Ако това е само нейна инициатива - пак добре, но ако такива са указанията отгоре - значи нещата са много зле.

# 8 827
  • Пловдив
Според мен каза, че няма да затворят фирмата. Няма как да се чака всички да оздравеят и тогава да се работи.
Заразените под карантина, другите ще работят.
Ако затворят, няма да има заплати. Това не е агенцията по картография където заплатата си върви.

# 8 828
Надявам се, че това е имала предвид, въпреки че се разбра друго.  А и това въобще законно ли е, тази жена от РЗИ в Смолян има ли право да взема такива решения? Според мен това нарушава протоколите, които се спазват сега.

# 8 829
  • София
да се отсеели здравите работници и да продължат да работят. Явно се имаше предвид тези с отрицателните да си ходят на работа.
Ако фирмата е най-големият работодател в града какво да прави, да ги затвори ли? Нали после ще й дърпат ушите!

# 8 830
Ето точните й думи "Няма да се затваря заводът, добави тя. Според нея скоро няма да дойде и момент, в който всички работници до един ще бъдат без коронавирус. „В ситуацията, в която се намираме, каквото и да направим, гаранция за опазване (от Covid-19 – б. а.) няма.“ – допълни директорът на РЗИ."

# 8 831
  • София
Кантарджиев съобщи някаква научна новина, наши учени са успяли да секвенират вирусния щам и да открият няколко мутации, по този начин се разбира откъде е влязъл у нас той. Имало и два щама от китайския вирус, другите /повечето/ са внесени от Европа.
Изключително важна новина за нас! И? Това ни дава право за пълни стадиони и дискотеки, ок? А оня дето щеше да прави ваксина от крави? Цялата ни работа е такава...безумна.

# 8 832
Аз пък мисля, че тя е имала предвид, че няма да затворят фирмата. Т.е. ще работи, а не да чакат всички работници да са здрави.

То направо това каза.

# 8 833
  • София
Тестват ги, за да не се налага тези които са здрави да стоят 14 дни под карантина като контактни лица.
Ако всеки път когато някой се зарази, спира да работи целия завод, той направо още сега да преустановява дейността си.
Явно временно новата реалност ще бъда такава, тестват и който е здрав си ходи на работа.

# 8 834
https://globalnews.ca/news/7111094/coronavirus-scientists-health-problems/
Мултиорганно засягане и липса на пълно възстановяване при  Covid 19.

Общи условия

Активация на акаунт