COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 268
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 805
  • София
Увеличението на случаите на зараза с коронавируса в САЩ е подхранвано в голяма степен от хора, игнориращи правилата за спазване на социална дистанция и за носене на маски. Това заяви Антъни Фаучи, директорът на американския Национален институт за алергични и инфекциозни заболявания, предаде Ройтерс. Ежедневното покачване на потвърдените случаи на зараза е най-ясно изразено в южните и западни щати, които не са спазили препоръките на здравните власти да изчакат стабилно намаляване на инфекциите за две седмици, преди да отворят икономиките си, заяви Фаучи в интервю за Си Ен Ен. "Това е рецепта за бедствие", предупреди той. от ТУК
"Стабилно намаляване на инфекциите за две седмици" означава да се изчака скритите безсимптомни заразени или да проявят симптоми и да бъдат карантинирани, или да оздравеят и да престанат да бъдат заразни. И ние тук не можахме да изчакаме две седмици с ниско ниво на новозаразени, а трябваше час по-скоро да пуснем народа да се проепидемичва, така че скритите вирусоносители да пръснат зараза и в крайна сметка да ликвидираме това, заради което седяхме затворени два месеца.
Ето я картинката при нас - една седмица с малък брой заразени и ... юру-у-уш:
Скрит текст:

# 8 806
Не гледах новини днес. Има ли някакви коментари от Него във връзка с изказванията на проф. Балтов и нарастващото запълването на капацитета на болниците?

# 8 807
  • София
А, така - спират в Смолян организирано да возят работниците, та хубаво вече заразените да го разпръснат из междуградския транспорт!

# 8 808
Оф, сега разбрах за мед. работник, който вчера си е бил на работа, днес вече е в болница. Значи до вчера се е чувствал съвсем добре. Колко ли народ е контактен и заразен вече...

# 8 809
  • София
Хайде пак "мазане"...От завода за авточасти казват, че заразени са 27, а от областния щаб - 60.
Ново огнище на COVID-19 е регистрирано в завод за авточасти в Смолян. Данните колко точно са заразените в предприятието се разминават.
Не искам да адвокатствам на завода, но днес областният управител каза, че 60те резултата са неофициални, а и непотвърдени от референтна лаборатория. Официално ще бъдат обявени вероятно тази нощ или утре.

# 8 810
Този Ремдесивир не е панацея.

Как да не е панацея. Официално одобрено лекарство от здравните власти за лечение на коронавирус. Какво още е необходимо за да се обяви, че вече има лекарство и мерките трябва да отпаднат.
Този препарат беше предложен от академик Гълъбов още през м. март.
https://www.actualno.com/interest/akademik-gylybov-ima-lekarstvo … news_1441210.html

# 8 811
За сметките тип Хорейшо и проследяването.
Южна Корея пускаха смс-си с информация на дата хх.хх.2020г. от хх:хх до хх:хх часа е имало заразени във едикойси мол, ресторант, магазин.
Молят хората, които са били там около това време да си направят тестове.
Цената на положителните се поема от държавата, на отрицателните от самите хора.
Трудност за пълно проследяване няма, стига да има план.
Пациент 1 е контактувал със 20 близки, 10 колеги, посетил е този и този обект, пътувайки със такъв транспорт.
20 близки и 10 колеги се намират и проследяват, съответно стават карантинирани от 1 до 30. Техните контакти след последното общуване с пациент 1 се проследяват по същият начин, както неговите. За местата, където човекът е "минал" се издава предупреждение. Работещите там, шофьорите на транспортни средства се проследяват, тестват и карантинират. Пуска се смс по общата система за уведомяване на обществото за кога точно става дума. Хората съдействат. Подчертавам последното, защото то е най-важно в ситуацията.
Доколкото знам има държави, в които позволиха и проследяването на мобилни устройства, с цел по-добро проследяване. Начини има. Стига да се прави от държавни служители над които има надзор, не виждам причина да не се събират нужните данни по всеки възможен начин. Съответно трябва да е регламентирано за срок, за да не се окажем следени нон стоп.
Аз едно не мога да разбера. Като причина за дисциплината в ЮК се изтъква техния горчив опит със САРС и МЕРС. Обаче те от МЕРС имат макс. 50 смъртни случая, а от САРС нямам идея, но в цял свят жертвите са към 800. При условие, че те са 50 мил., ние в Бг отдавна сме надхвърлили смъртността в ЮК от САРС и МЕРС  взети заедно. Само дето тука и*ите не вЕрват У коронавирусОТ, пък тия, дето знаят, че го има казват - нас не ни е страх от него, ние няма да се разболеем или ако се разболеем ще сме от леките случаи.... Дори и болниците да се препълнят, пак положението откъм осъзнаване ще е същото. Невежеството ще ни погуби. Скоро.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 21:37 от mmm75

# 8 812
  • в страната на чудесата
Току що прочетох, че цените, които Гилеад ще иска за курс на лечение с Ремдезивир започват от 2350 долара. Не знам как го мислят нашите хубостници с пътека за 600 лева. Или в България ще лекуват с каквото там падне....

Не знам защо се надявах, че Гилеад ще проявят някаква социална отговорност и ще свалят патента...
И кое те накара?
Спомни си първия курс на гилиъд за хеп С - над 60 хиляди евра.
Докато няма конкурентна молекула ще вдигат цените на тъпата си молекула. За която едва намериха болест...

# 8 813
# 8 814
Докато няма конкурентна молекула ще вдигат цените на тъпата си молекула. За която едва намериха болест...
Това ме подсети за нашите учени, които също бяха открили молекула, която може да бъде използвана. Бойко Борисов се хвалеше с това, мисля, че обеща да финансира проекта, макар и частично.
А къде е ББ? Преди беше всеки ден брифинг, сега мълчание.

# 8 815
  • в страната на чудесата
Ми може да са я продали докато чакат бг финансиране. Аз поне така бих направила.

# 8 816
  • София
Това ме подсети за нашите учени, които също бяха открили молекула, която може да бъде използвана. Бойко Борисов се хвалеше с това, мисля, че обеща да финансира проекта, макар и частично.
А къде е ББ? Преди беше всеки ден брифинг, сега мълчание.
Ами то поводи за хвалба няма, а за замазване на очите и баламосване си има хора - К&К, всеки ден са по някоя телевизия. И колкото повече обясняват - по-неясно става. Или пък по-ясно - че никому не е ясно какво става и какво правим.

# 8 817
А, така - спират в Смолян организирано да возят работниците, та хубаво вече заразените да го разпръснат из междуградския транспорт!
Може би от този завод ще тръгне и друго  - заразените да не се карантират и да продължават да работят
 докато се чувстват добре*..защото ако чакат всички да са здрави, няма да се получи..
тогава за какво ги тестват, като всичко ще продължи както досега..!?

# 8 818
Eва, шефката на РЗИ точно това каза за работниците....

# 8 819
заразените да не се карантират и да продължават да работят
 докато се чувстват добре*..защото ако чакат всички да са здрави, няма да се получи..

Това като го чух и ми стана много тъжно. Ясна е работата.

Общи условия

Активация на акаунт