COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 190
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 345
  • София
Не знам дали станахме по-добри покрай епидемията, но със сигурност лъснахме като хора и ценности....

# 9 346
  • Germany
Гледам в Инстаграм разни звезди се снимат с маски, за да накарат целокупния американски народ да поноси това страшно нещо. Дженката Анистън ги агитираше вчера. Мисля си, че от правителството трябва да наемат Ким Кардашиън да се маскира, тогава може да им се получат нещата.

# 9 347
Skrekkelig,
Интересно ми стана твърдението ти, че Швеция е по-добре от Дания. По какъв показател? Данни, цифри някакви, линк?

Данъците в Дания са безумни - много хора си местят адреса в Швеция заради тях. Колите тук са по-скъпи - най-скъпи от цял свят. Къщи, жилища, парцели в Швеция са по-евтини. Датският език е много по-труден за произношение от шведския - на практика невъзможен за нас българите.

Какво общо имат данъците с темата?
Какво общо има езикът? И опитвала ли си да го учиш? Дъщеря ми е в Дания и научи датски за кратко време. До степен да работи отговорна и престижна работа в голяма компания.

# 9 348
Не знам дали станахме по-добри покрай епидемията, но със сигурност лъснахме като хора и ценности....
Мдааа, цяла пролет слушам всякакви специалисти да се изказват как хората сега щяли да станат по-добри и човечни....
Изобщо не смятам така. Човекът си е лош и егоист по природа. Поне аз мисля така. Затова в момента сме във филма 'Короната отвръща на човечеството" - един малък вирус разчиства планетата от най-големия и разрушителен вредител - човекът. Изобщо не се заблуждавам, че с правителствени, европейски, натовски или др. мерки ще се спре и ограничи прочистването на планетата. Не знам какво изповядва Бил Гейтс, но за моя скромен мозък е повече от ясно, че човеците сме много и действаме унищожително като марокански скакалци... а номерът е в баланса.... на всичко....

# 9 349
От някои постове тук и статии оставам с впечатлението, че най-лошото нещо, което може да ни се случи, е да затворят границата с Гърция Laughing

# 9 350
Skrekkelig,
Интересно ми стана твърдението ти, че Швеция е по-добре от Дания. По какъв показател? Данни, цифри някакви, линк?

Данъците в Дания са безумни - много хора си местят адреса в Швеция заради тях. Колите тук са по-скъпи - най-скъпи от цял свят. Къщи, жилища, парцели в Швеция са по-евтини. Датският език е много по-труден за произношение от шведския - на практика невъзможен за нас българите.

Какво общо имат данъците с темата?
Какво общо има езикът? И опитвала ли си да го учиш? Дъщеря ми е в Дания и научи датски за кратко време. До степен да работи отговорна и престижна работа в голяма компания.
Лайфстайла е корена по темата. Швеция престъпността е на ниво Simple Smile близко до беге стандарта

# 9 351
Гледам в Инстаграм разни звезди се снимат с маски, за да накарат целокупния американски народ да поноси това страшно нещо. Дженката Анистън ги агитираше вчера. Мисля си, че от правителството трябва да наемат Ким Кардашиън да се маскира, тогава може да им се получат нещата.
Ето това според мен е добра идея и за нас. Но не само там, а и по тв да ни спретнат фотосесии. А защо не и за мача довечера. Всички с маски на стадиона, червени, или пък черно- бели. Агитките биха могли да се организират така. Ще бъдат и оригинални, като част от хореографиите, които правят.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 10:21 от laurentin

# 9 352
  • Бургас
и аз не съм оптимист по отношение на тази пандемия и следващи такива от други вируси и болести, няма как природата да не почне да ограничава това пренаселване на земята, през 1975г. сме били 4 млрд., през 2020 - почти 8 млрд., даже смъртността от ковида е малка,  нищо чудно да ни очакват по-страховити и смъртоносни пандемии....

# 9 353
  • Немция
аз не бих сложила който и да било на респиратор, защото не мисля, че респираторът спасява животи. Според мен кислород ако не помогне респиратор също няма
Грешиш. Разбира се, че интубация спасява животи.
Или ще оставиш човек да се задуши?
Някои пациенти се усложняват много и в един момент подаване на кислород е недостатъчно.
Вече оттам нататък как ще се развие инфекцията е друг въпрос.
Има много екстубирани пациенти, които не са се гътнали задължително от интубацията.

Ново двайсет, САЩ изкупуват почти цялото количество на Ремдисивир.
Не, че лекарството е панацея, но все пак носи подобрение за някои.
https://www.welt.de/vermischtes/live206935325/Corona-aktuell-USA … ivir-Bestand.html

# 9 354
Най-тъпото нещо, което чух от властта е как лятото по-добре да се изкара вируса, че после ставало лошо?? Никога не е добре да караш ковид, ако може да го избегнеш. Това е много много вредно послание и най-малкият му проблем, е че няма категорична научна обосновка. Те учените още не могат да го разгадят тоя вирус и от високо ниво излизат и говорят тия работи? Колко дипломи да се късат? На предните страници мернах как в момента се заразяват по-млади в България. Това изглежда е световен проблем, например в Америка в момента също е така - обясняват го не само с отпускане на мерки, а и с това, че младите по-малко се пазят, по-склонни са да не спазват мерки (за маските предимно), повече ходят по заведения и други "рискови" места. Но не можеш да приказваш да се заразяват млади, че да правят имунитет, който дори не е сигурен. Намалявали антителата след три месеца, ако помня вярно? Е, при такова говорене как могат да се сърдят на народа после? Вместо тези тъпи послания от екрана да бяха направили една кампания насочена към младите хора, как да бъдат отговорни хора, да не бъдат егоисти, да пазят родители, баби, дядовци, роднини. Да им се покаже, че от тях зависи. Сега им се казва позволяваме ви всичко, не мислете за бъдещето, карате го леко, правете имунитет и тн. По-грешен подход към младите, които клиширано или не, са нашето бъдеще, аз не мога да измисля...

# 9 355
Коронавирус: плазмата от мъже съдържа по-високи нива на антитела.

Медицинският персонал принадлежи към същото това население, което си носи маската под носа или хич не спазва никакви мерки, как да очакваме да са по-съвестни? За съжаление се потвърждава това, което писах преди месеци, мразя да познавам относно хората.  Те и да имат предпазни средства, откъм немарливост, особено в рисковата среда, в която работят, са на същото ниво, на което са и обикновените хора в трамвая.

Медицинският персонал, който аз посетих близките месеци се държи все едно ковид е настинка. Съвсем скоро бях на мамолог, лекаря е над 60 годишен и много добър специалист, освен в частен кабинет (където ме прие) работи в раково отделение. Прегледа ме с голи ръце и без маска (представете си колко интимен е този контакт) и после без да измие ръцете си седна да пише на компютъра си. Open Mouth Чак се чудя да не би да знаят нещо, което на нас не ни е известно!

# 9 356
  • Немция
Коронавирус: плазмата от мъже съдържа по-високи нива на антитела.

Медицинският персонал принадлежи към същото това население, което си носи маската под носа или хич не спазва никакви мерки, как да очакваме да са по-съвестни? За съжаление се потвърждава това, което писах преди месеци, мразя да познавам относно хората.  Те и да имат предпазни средства, откъм немарливост, особено в рисковата среда, в която работят, са на същото ниво, на което са и обикновените хора в трамвая.

Медицинският персонал, който аз посетих близките месеци се държи все едно ковид е настинка. Съвсем скоро бях на мамолог, лекаря е над 60 годишен и много добър специалист, освен в частен кабинет (където ме прие) работи в раково отделение. Прегледа ме с голи ръце и без маска (представете си колко интимен е този контакт) и после без да измие ръцете си седна да пише на компютъра си. Open Mouth Чак се чудя да не би да знаят нещо, което на нас не ни е известно!
И какво ще е то?

Безотговорност за себе си и за пациента. Подценяване на ситуацията го наричам аз.

# 9 357
  • София
Повечето медици, дори и така наречените "светила" в България са... леко небрежни. Замислете се каква част от лекарите пушат като комини - нима не знаят, че цигарите скапват дробовете? Много медици освен това сръбват стабилно - нима не знаят какво става с черния дроб? Знаят, разбира се. То обикновените хора знаят, те ли няма да знаят.
Освен това лекарите са циници по душа, особено у нас. Това не е задължително лошо нещо, напротив - в тази професия има притръпване към реалността, което е неизбежно. За много хора, притеснени от коронавриуса, той е най-страшното нещо, което са виждали, но един опитен лекар трудно ще се шашне. Нищо особено не знаят, просто гледат по-трезво на ситуацията.

# 9 358
  • Немция
За много хора, притеснени от коронавриуса, той е най-страшното нещо, което са виждали, но един опитен лекар трудно ще се шашне. Нищо особено не знаят, просто гледат по-трезво на ситуацията.
Гледат пренебрежително на ситуацията и могат така не само себе си да заразят, а и пациенти.
Глупост е това, не трезвеност.

Има статистика с доста починали лекари по света. И в България има няколко такива вече.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 11:44 от Бибит

# 9 359
Ако трябва да си говорим за човешката безотговорност ще ви споделя, че в самолет половината хора не носят маски... забележки се правят, казва се многократно, но все едно общуваш с деца от детската градина - в момента, в който обърнеш гръб - свалят маските.

Общи условия

Активация на акаунт