Същата ситуация с приятели. Чувахме се по телефона, но постоянно имаше тънки изказвания с нотка на обвинение: "Само Вас ви няма навън" и тн. А дори не сме от тези, които супер много се изолират. Имаме и по-изолиращи се близки с деца и възрастни родители. Човек се радва, че изобщо е имал възможност да се прибере у дома и теппърва му предстои да се притеснява за работа, болести, бъдеще и тн., но защо не сме излизали. И други наши приятели не се събират дори и сега и ние гледаме да проявяваме разбиране, но не всички го правят и това доста тежи.
Съгласна съм напълно и с opelcorsa. Трябва да има толерантност. До голяма степен смятам, че управлящите ни и медиите имат пръст в това разделение, понеже те самите не проявяват поносимост към мнението на другия и не успяха да намерят обща позиция и да направят някакъв компромис, с което да се опитат да обединят населението. В чужбина не забелязвам подобно разделение или поне там където съм аз. Най-нормалното нещо е да носиш маска, да спазваш дистанция, да си миеш ръцете и да не се събираш в големи компании излишно. И хората не се сърдят на тези, които го правят. Препоръчани теми