COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 370
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 775
За ваксината която сте обсъждали на дълго на широко в темата Кантарджиев каза че има много неасноти. Първо не се знае дали ще може да предпазва от заразяване или ще предоставя по леко каране на Ковид от ваксинираните, и също така не е ясно, колко време ще може да предпазва.

# 11 776
За ваксината която сте обсъждали на дълго на широко в темата Кантарджиев каза че има много неасноти. Първо не се знае дали ще може да предпазва от заразяване или ще предоставя по леко каране на Ковид от ваксинираните, и също така не е ясно, колко време ще може да предпазва.
Но каза, че може да не е достатъчно ефикасна, но във вс. Случаи ще е безопасна. Поне нещо.
Иначе па к   ала бала мерките...бройките... Нищо категорично. Добре било.Това е. Ние ли нещо не схващаме, чувствам се тъпо

# 11 777
Лошото е когато почнат да се поставят ЛЛ под карантина - контактни на положителен пациент. Защото в момента, в който се върнат, пак са в риск от такъв контакт...Личните лекари са входа в системата. Не знам защо не са организирани както другите лечебни заведения - затварят за 24 часова дезинфекция и отварят.
Наистина това е важен момент, защото може да се окажем без ЛЛ.
Не разбрах добре, да дезинфекцират кабинета/сградата на ЛЛ , а ЛЛ ще бъде ли под карантина, кога и колко пъти ще го тестват.

# 11 778
Не се карайте де. И без това ежедневието ни е напрегнато. Да бъдем солидарни един-друг.
Аз пък бих искала да попитам според вас шлемовете за лице предпазват ли поне толкова, колкото маските? Чудя се дали да си закупя, понеже от непрестанното носене на маска лицето ми се изрина ужасно и боли....

# 11 779
  • София
Кантарджиев казва неща дето и тука в темата ги обсъждаме. В много тежка фаза на епидемията ще навлезем през есента, когато Ковид се смеси с гриповете и стане трудно различим....

Странно ми е, че се говори за есента. За мен тя започва към октомври. При положение, че сме на прага на 200 случая дневно и ежечасно излизат заразени публични личности с много контакти. Още съвсем малко и кривата ще тръгне стремително нагоре, въобще няма да чака да дойде есента и другите вируси, за да се усложни положението.

# 11 780
  • София
Кантарджиев казва неща дето и тука в темата ги обсъждаме. В много тежка фаза на епидемията ще навлезем през есента, когато Ковид се смеси с гриповете и стане трудно различим....

Странно ми е, че се говори за есента. За мен тя започва към октомври. При положение, че сме на прага на 200 случая дневно и ежечасно излизат заразени публични личности с много контакти. Още съвсем малко и кривата ще тръгне стремително нагоре, въобще няма да чака да дойде есента и другите вируси, за да се усложни положението.
Все още вярват, че слънцето Трепе вируса и сега като почне истинското лято у нас той (вирусът) ще види, той!

# 11 781
Лошото е когато почнат да се поставят ЛЛ под карантина - контактни на положителен пациент. Защото в момента, в който се върнат, пак са в риск от такъв контакт...Личните лекари са входа в системата. Не знам защо не са организирани както другите лечебни заведения - затварят за 24 часова дезинфекция и отварят.
Наистина това е важен момент, защото може да се окажем без ЛЛ.
Не разбрах добре, да дезинфекцират кабинета/сградата на ЛЛ , а ЛЛ ще бъде ли под карантина, кога и колко пъти ще го тестват.

ЛЛ под карантина за 14 дни, има заместник по договор, но всеки е в риск...
Не знам за тестовете. Изобщо ми е пълна мъгла това с тестовете за контактни...

# 11 782
Роналд, не бой се. Каза, че очаква след седмица ок. 200 бр. Да почнем да спадаме бройките Cold Sweat
А другите евр. Страни ни изолирали, защото ни завиждат. Пълен цирк!
Гледайте го Grinning

# 11 783
Верно ли! За пръв път някой го пуска в темата.
Аз лично не си представям как хора, които не си ваксинират децата с доказано действащи и с много малко изключения без странични ефекти ваксини, ще се ваксинират срещу Ковид.

Преди това новините бяха с въпросителна накрая, тоест непотвърдена информация.

# 11 784

И с празното изказване, че след три дни по 100 щяло да има мерки (а пък то нямаше), и сега с това за 200 случая (на прага сме и пак не очаквам мерки), ми затвърждават мнението, че въобще не си дават сметка какво предстои и какви цифри ще има. И не през есента и зимата, а съвсем скоро...

# 11 785
Не се карайте де. И без това ежедневието ни е напрегнато. Да бъдем солидарни един-друг.
Аз пък бих искала да попитам според вас шлемовете за лице предпазват ли поне толкова, колкото маските? Чудя се дали да си закупя, понеже от непрестанното носене на маска лицето ми се изрина ужасно и боли....

Обобщено от информацията из разните медии и клипове - голямото им предимство пред маските е, че няма как да ги носиш неправилно и съответно винаги имаш някаква степен на защита, включително за очите. Големият им минус е, че аерозолите могат да заобиколят преградата. Няма достатъчно изследвания, имало едно отпреди няколко години, че на 95% предпазва от вдишване на вирус /отделян чрез пръски/.

.

# 11 786
milittana, не мога да повярвам, че ти ги пишеш тези неща?! Rolling Eyes
Как ще идеш болна при бебета? Че дори и без КОВИД?
Длъжна си да информираш работодателя си, че си в болничен, не да тичаш същия ден да го носиш.
Снимай го, да го види.

# 11 787
Не случайно Мангъров каза, че накрая ще се окаже, че Лукашенко е най-добрия епидемиолог в Европа.
Без паника, без постоянни брифинги и говорене за чували за трупове, без никакви ограничения, без спиране на футболното първенство, без маски, без отмяна на парада за Деня на победата на 9 май и присъствали хиляди хора на него, без затваряне на ресторанти, дискотеки, молове и т.н. Беларус си премина спокойно през епидемията, нямаше умиращи хора по улиците, нямаше липса на места в болниците и сега вече за Беларус нещата приключват. А ние, с нашите мерки, още се катерим по стръмната част на кривата на заразата.

Цитат
Лукашенко: Властите в Минск успяха да спрат разпространението на COVID-19
07.07.2020 15:58; 24 часа онлайн      

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че властите в столицата Минск са успели да спрат разпространението на новия коронавирус и поздрави общинското ръководство на града за победата над инфекцията, предаде ТАСС.
"Системата, която имаме у нас, и тази дисциплина и управляемост в здравеопазването ни помогнаха да преодолеем тези проблеми в такъв гъстонаселен и отворен град", каза днес беларуският държавен глава на среща с представители на местната власт в Минск, предава БТА.
По думите на Лукашенко той току-що бил разговарял с председателя на горната камара на беларуския парламент Наталия Кочанова за актуалната обстановка. "Мога да ви поздравя за това, че се справихме с тази беда", заяви президентът, чието изказване беше предадено от агенция БелТА.
Лукашенко отбеляза, че по време на епидемичния период Минск е бил най-проблемният град. "Население от 2 милиона души, огромно движение на хора. Трябва да отчетем, че не сме затваряли границите и не сме гонили хората да си стоят по домовете", посочи беларуският лидер. Той допълни, че най-важното е било да не бъде допусната паника.
На 2 юли Лукашенко заяви, че беларуската здравна система е устояла в условията на пандемията и е успяла да победи коронавируса. Към 6 юли в Беларус са регистрирани 63 804 заразени и 429 починали пациенти.
В Беларус за разлика от повечето други страни властите не наложиха карантина, не бяха отменени и събитията с масов характер. Беларуското здравно министерство единствено издаваше препоръки как хората да не се заразят с коронавируса.
Кура, наистина ли вярваш на статистиката, която Беларус изнася?
Сравни Белгия и Беларус:
                         Беларус           Белгия
население:   9500000       11500000
тестове/1м:  113000         113000
заразени:      64000           62000
починали:.    436                9774
Лично аз, от това сравнение си правя изводи, че  за Беларус единственото сигурно е, че лъжат яко в смъртността /23 пъти е по-голяма в Белгия/. Какво ли още прикрива най-добрия епидемиолог?

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 19:47 от mmm75

# 11 788
Лъжат ами. Лукашенко беше казал, че от пиене умирали повече, така че какво да смятат толкова.

# 11 789
А смениха ли покрай ковид наредбите за болничните? Защото ако си действа старата, болничен се издава само след преглед и не може да е със задна дата (освен при влошаване на хронично).
И как всъщност се организират тези зелени коридори за бебета? В нашата поликлиника е фул, отделни чакални за здрави няма.

Общи условия

Активация на акаунт