COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 394
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 820
  • София
Сега започвам да чета какво сте писали от сутринта. Преди малко чух по БНТ, че в Референдум ще е Кунчев и не разбрах още кои.

# 11 821
  • в страната на чудесата
Болниците не само в Белград, но и в другите градове са претъпкани. Положението е критично. Хората чакат с часове, настаняват ги в коридорите. Леля ми пише от Нови Сад, снаха и е лекар. Много много го закъсаха. В пограничните райони до България хората са уплашени, у дома, почти не излизат...

# 11 822
  • При семейството си
За Австралия съм изненадана, те нали си бяха добре . А за антителата пък нали ни облъчват, че не е задължително  да има антитела за имунитет.

Явно са почнали да се покачват случаите и взимат спешни мерки. Доколкото разбрах, на хората ще им е забранено да излизат, освен за продукти и подобни.

От поста на Ли Лу, която е в Австрия, не останах с впечатление за такава забрана.

Австрия / Австралия? Simple Smile

Да, да, грешката е моя.

# 11 823
Майка ми разказва, Ананиев днес някъде се е изявявал. На въпрос за броя заболели в София, отговорил, че не са много, какво били 80 броя, при положение, че половин България била в София.

# 11 824
  • София
Ужас! И това е здравният министър, а не Пешо от пазара!

# 11 825
Той човекът е икономист - като ви каже, че 80 не е много то трябва да му имаме доверие, това е учил.

# 11 826
И аз мисля че вървим по пътя на Сърбия, а за Босна гледах 500 бр за ден преди 2 дни и ахнах. Това ми се стори ужасно много.

# 11 827
Леле, за Сърбия като гледам какво е положението и като се сетя, че и ние имаме парламентарни избори догодина лошо ми става....

# 11 828
Колкото по-рано се вземат мерки, толкова по-лесно и бързо ще се овладеят нещата. Така че изказвания от рода на "все още е малко"  за нещо, което расте експоненциално, са идиотски. Но както разбрахме в България, а и не само, има много хора, които не разбират какво е това превенция. Искат първо нещата да станат много зле и чак тогава да се вземат мерки. Е да де, ама едни и същи мерки са с различна ефективност в зависимост от това кога са приложени.

# 11 829
от 21 ч в Референдум БНТ
Темите са:
Ще намалее ли ръстът на заразените с COVID-19 след удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на юли? Как се отразява на плановете ни за ваканция и на икономиката несигурността и постоянната промяната на обстановката, свързана с мерките срещу заразата в Европа и на Балканите?

В студиото на "Референдум" темата коментират доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, проф. Костадин Ангелов – директор на УМБАЛ "Александровска", Весела Чернева – директор на Европейски съвет за външна политика – София, и Плутархос Маридакис – икономист.

Кое е най-важното условие, за да можем да овладеем разпространението на вируса? Отговорите на обществото в допълнителното допитване на "Алфа Рисърч".

# 11 830
  • София
На сърбите солени ще им излязат изборите, а на нас солени ще ни излязат алчният туризъм, кръчмите, мачовете и баловете. Да рече човек, че поне заради нещо сериозно, което е от полза на цялото население да се повиши заболеваемостта, а то все заради глупостта на едни и алчността на други. Гледам и протести има периодично, хората тъкмо се омангърчват и още ще се разазят. Мангъров трябва да почерпи - нещата стават точно така, както той ги искаше. Обаче това е горчива победа.

# 11 831
Колкото по-рано се вземат мерки, толкова по-лесно и бързо ще се овладеят нещата. Така че изказвания от рода на "все още е малко"  за нещо, което расте експоненциално, са идиотски.
Явно и не разбират, че лагът със заразата може да дойде и чак след месец, не както си мислят след 5-10дни. Т.е. вирусът е много крачки напред преди всякакви мерки.

# 11 832
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )31022-9/fulltext Ремдесвирът според това почти нищо не прави. Има ли нещо по-ново, заради което го споменават толкова напоследък, или просто производителят е наел добри лобисти?

# 11 833
Споко, влезте във фейсбук страницата на МЗ.Там прочетете коментарите.Паниката е излишна  Cry

# 11 834
То няма нужда да се влиза във ФБ. Достатъчно е тук да се прочетат някои постове и всичко е ясно. Ние с маските сме били истерични, абе най-долни същества, другите са целите в бяло.

Общи условия

Активация на акаунт