COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 240
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 790
Роналд, не бой се. Каза, че очаква след седмица ок. 200 бр. Да почнем да спадаме бройките Cold Sweat
А другите евр. Страни ни изолирали, защото ни завиждат. Пълен цирк!
Гледайте го Grinning
Като ги слушах тези глупости, реших , че е ударил една ракийка за отскок.
Завиждали ни за нестрогите, но навременни мерки и сега трябвало малко разбиране към нас, отличниците.

# 11 791
Галена призовава феновете да спазват препоръките и да се пазят. Айде дано сега като такъв авторитет им го каза, па и болна се оказа, феновете да си вземат някаква поука Grinning Сигурна съм, че Галенчето ще им повлияе Simple Smile

# 11 792
Верно ли! За пръв път някой го пуска в темата.
Аз лично не си представям как хора, които не си ваксинират децата с доказано действащи и с много малко изключения без странични ефекти ваксини, ще се ваксинират срещу Ковид.

Преди това новините бяха с въпросителна накрая, тоест непотвърдена информация.

Потвърди го тя самата в официалните си профили в инстаграм и фейсбук.

# 11 793
  • София
Роналд, не бой се. Каза, че очаква след седмица ок. 200 бр. Да почнем да спадаме бройките Cold Sweat
А другите евр. Страни ни изолирали, защото ни завиждат. Пълен цирк!
Гледайте го Grinning
Казва също така, че при емоционалните събирания на хората на едно място човек може да се зарази, когато срещу него някой болен или носител вика или крещи. Интересно, тия в САЩ, Бразилия, Италия - бе,, как всички са си викали и крещяли бе, баси!
А каква втора вълна очаква, ние в момента в какво сме? Или в момента се правим на Щраус, и не го броим тва дет се случва? Тва, което се случва в лятото...си остава в лятото. Чакаме есента втора вълна, ясно. А, ако първата вълна има Трети пик?

# 11 794
Кантарджиев казва неща дето и тука в темата ги обсъждаме. В много тежка фаза на епидемията ще навлезем през есента, когато Ковид се смеси с гриповете и стане трудно различим....

Странно ми е, че се говори за есента. За мен тя започва към октомври. При положение, че сме на прага на 200 случая дневно и ежечасно излизат заразени публични личности с много контакти. Още съвсем малко и кривата ще тръгне стремително нагоре, въобще няма да чака да дойде есента и другите вируси, за да се усложни положението.
Все още вярват, че слънцето Трепе вируса и сега като почне истинското лято у нас той (вирусът) ще види, той!
Аз продължавам да вярвам, че слънцето трепе вируса. В смисъл, че при УВ лъчения и сух въздух вируса не се задържа дълго във въздуха, и се деактивира много по-бързо. Е, разбира се, за някоя дупка от типа нощен клуб или дискотека това е невалидно. Обаче  есента, когато паднат температурите и мъглите, ще се заразяваме, дори и някой да е кашлял преди час - два на мястото през което минаваме.

# 11 795
  • София
Проучване в Испания, обхванало 61000 души, показва че само при 5% се откриват антитела.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/razbiha-mi … onavirusa-6111970

А в Мелбърн 6 седмици строга карантина, сега го казаха по новините.

# 11 796
За съжаление България си е в началото на първата вълна....
Мерките само забавиха дифузното разпространение, което е в момента....

# 11 797
Кантарджиев празнодумства и се шегувка, а водещата не настоява. Въобще - лаф да става.

По отношение на болничния - той отива автоматично в системата на НОИ, щом личният лекар го напише. Предполагам, че самият лекар няма да желае да се смесват болни хора със здрави деца и може да се направи уговорка да пусне болничния от първия ден на отсъствието. А самият лист, физически може да се представи на работодателя и на другия ден, или до три дни. Нали болният не може да тича да го носи лично, трябва някой да го занесе...
Болничен може да бъде и преизчислен, ако човек е бил в болница той се издава след края на болничния престой. Не е фатално, ако не се представи на мига.

# 11 798
За Австралия съм изненадана, те нали си бяха добре . А за антителата пък нали ни облъчват, че не е задължително  да има антитела за имунитет. Ирис - за болничния лист е така, ако ЛЛ си вдигне телефона. Моята често не вдига, защото е пълна лудница при нея. Имало е дни, в които ме е хокала, че звъня и иска да ме прегледа лично. И в хипотезата болна съм, ЛЛ не вдига, болничен нямам единствената алтернатива е да се замъкна до там. Че и антибиотик без рецепта не дават понякога. По време на ИП съвсем беше затегнато и не ми даваха лекарствата за хронично заболяване, трябваше всеки път да ходя.

# 11 799

На 4 юли е имала участие в дискотека.

# 11 800
Австрия се влоши:
Скрит текст:
Горна Австрия пак вкара от четвъртък задължителните маски в затворени пространства и на маса в заведение е разрешена само група от максимум десет човека. Ако навън не е възможно да се спазва един метър дистанция, също с маски. Коефициентът на репродукция е вече 2. Цифрите им нараснаха последната седмица, само 173 човека са от някаква църква. 427 болни, над 1000 в карантина, а общината е 1.5 милиона. Успокоително е, че само десет човека са на интензивна грижа.

Във Виена засега е спокойно (аз обаче нали не гледам телевизия, не зная как е настроението на екрана). Казват, че няма неизяснен случай, тоест произходът на всеки един заразен е ясен. Но зная от засегнати, че тестването отнема много време и това е проблем. Силно се надявам хората да има възможност да спазват карантина до излизането на резултата.
Не зная дали сте коментирали, че студентите в Америка, които имат само онлайн обучение, трябва да напуснат страната. Как е в други страни, знаете ли? За страни от ЕС няма промяна най-вероятно, но студенти от трети страни?
Скрит текст:
В Австрия единствената промяна е, че им опрощават в конкретни случаи нужните за виза точки от изпити за следващата виза и всичко се случва по пощата, а не лично. Не ги гонят хората.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 19:39 от Анонимен

# 11 801
Скрит текст:
Лошото е когато почнат да се поставят ЛЛ под карантина - контактни на положителен пациент. Защото в момента, в който се върнат, пак са в риск от такъв контакт...Личните лекари са входа в системата. Не знам защо не са организирани както другите лечебни заведения - затварят за 24 часова дезинфекция и отварят.
Наистина това е важен момент, защото може да се окажем без ЛЛ.
Не разбрах добре, да дезинфекцират кабинета/сградата на ЛЛ , а ЛЛ ще бъде ли под карантина, кога и колко пъти ще го тестват.

ЛЛ под карантина за 14 дни, има заместник по договор, но всеки е в риск...
Не знам за тестовете. Изобщо ми е пълна мъгла това с тестовете за контактни...
Разбирам те. Въпросът си е сериозен, защото по телефона /варианта от ИП/, ще изписват лечение за КВ, а то може да  е грип или настинка т.е. ще пием ненужно антибиотици.  Thinking

# 11 802
  • София
При над 200 нови случая на ден е възможно оперативният щаб да затегне мерките в три направления, смята държавния здравен инспектор. “Първо това са прояви от всякакъв характер - социален, политически, семеен, много хора – 40-50 души се събират на затворено пространствo, на тези места човек отива лежерен. Другите прояви са спортните събития- мачовете, там мерките не се спазват... На трето място са нощните заведения, където е назакрито и човек прави по-близки контакти. Тези три места са с най-висок риск”, смята доц. Ангел Кунчев, Главен държавен здравен инспектор.   от ТУК
Сега ли се сетиха? И ще го направят ли, или и това е само поредния кьорфишек? То ще се разбере май доста скоро.

# 11 803
  • София
За Австралия съм изненадана, те нали си бяха добре . А за антителата пък нали ни облъчват, че не е задължително  да има антитела за имунитет.

Явно са почнали да се покачват случаите и взимат спешни мерки. Доколкото разбрах, на хората ще им е забранено да излизат, освен за продукти и подобни.

А за антителата не знам какво да ти кажа, всеки си развива някакви теории, истината евентуално някога ще я разберем. Това, което можем да заключим от тези цифри е, че ако зависи от антителата, не трябва да разчитаме на стаден имунитет.

# 11 804

На 4 юли е имала участие в дискотека.

Е в линка пише, че е дала положителен резултат в петък, а информацията е копирана от нейните профили.

galena3, да, видях, отговарях на потребителката, която пишеше, че информацията, вече била поствана в темата. Само че бяха предположения, публикува се официално от певицата и го споделих. Голям проблем.

Общи условия

Активация на акаунт