COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 709
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 835
И аз мисля че вървим по пътя на Сърбия, а за Босна гледах 500 бр за ден преди 2 дни и ахнах. Това ми се стори ужасно много.
В Босна не обявяват реултати през почивните дни а ги обявяват заедно с понеделнишното тестване затова числата изглеждат стряскащи, (вчера са обявили 496 нови) но наистина там положението също е сериозно, защото там гледам числата заразата е още по разпространена от тук. Приравнени към нашето население се движат на нива над 300 на ден. (Всъщност в момента имат нашите числа движат се по 160, 170 на ден но са 2 пъти по малка държава). Иначе тестват малко повече от нас на глава от населението но не много.

# 11 836
Референдум по БНТ с доста познати муцуни покрай тази здравна криза. Днес гледах един доцент от "Иван Рилски" във връзка с тестовете и каза, че те имат бързи тестове подарък от щатите и досега не са дали фалшив резултат за пациент който приемат в болницата. Каза, че PCR може да е отрицателен но ако вирусът вече не е в гърлото а дробовете се гледат едни 5 показателя в кръвта които ако съвпаднат веднага указват ковид-инфекция. Каза още, че PCR се позитивира в определен времеви интервал а след него може да се засече заразата с бърз тест за антитела.
Кунчев каза, че се следят и съседите и каза, че задължително ще има мерки у нас ако продължават така.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 21:14 от pehoko

# 11 837
Споко, влезте във фейсбук страницата на МЗ.Там прочетете коментарите.Паниката е излишна  Cry
Смеха лекувал всичко, а част от коментарите са си бисери Laughing

Цитат
Киро "Божинката" Ананиев, най-големия медик сред икономистите, космонавт на риториката, титан и виртуоз на мисълта. ТОЙ ще намери съвсем собственоръчно решение за всички Ваши проблеми. А ако нямате - ще ви създаде! Винаги сам си пише заповедите, по негово усмотрение, на бати бушончето!

# 11 838
Случаите в Аризона (с население като нашето):
1000 - 30 март
10000  - 8 май
25000 - 6 юни
50000 - 21 юни
75000 - 30 юни
100000 - 6 юли

На въпрос за затягане при 200 - Кунчев прехвърля топката към областните щабове.

# 11 839
  • в страната на чудесата
Ами аз не знам толкова ли е критично да не работят барове, публични домове, пушални и чалготеки? Клубове и дискотеки няма от поне 15 години, та не ги включвам. Също така стадиони, концерти и кина?
Значи не мога да повярвам - киномани, футболни фенове и чалгари. Ми то хора не останаха, другите са си по къщите и без това (или в з Гърция Wink )
Ще е лесно.

# 11 840
Скрит текст:
Не случайно Мангъров каза, че накрая ще се окаже, че Лукашенко е най-добрия епидемиолог в Европа.
Без паника, без постоянни брифинги и говорене за чували за трупове, без никакви ограничения, без спиране на футболното първенство, без маски, без отмяна на парада за Деня на победата на 9 май и присъствали хиляди хора на него, без затваряне на ресторанти, дискотеки, молове и т.н. Беларус си премина спокойно през епидемията, нямаше умиращи хора по улиците, нямаше липса на места в болниците и сега вече за Беларус нещата приключват. А ние, с нашите мерки, още се катерим по стръмната част на кривата на заразата.

Цитат
Лукашенко: Властите в Минск успяха да спрат разпространението на COVID-19
07.07.2020 15:58; 24 часа онлайн      

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че властите в столицата Минск са успели да спрат разпространението на новия коронавирус и поздрави общинското ръководство на града за победата над инфекцията, предаде ТАСС.
"Системата, която имаме у нас, и тази дисциплина и управляемост в здравеопазването ни помогнаха да преодолеем тези проблеми в такъв гъстонаселен и отворен град", каза днес беларуският държавен глава на среща с представители на местната власт в Минск, предава БТА.
По думите на Лукашенко той току-що бил разговарял с председателя на горната камара на беларуския парламент Наталия Кочанова за актуалната обстановка. "Мога да ви поздравя за това, че се справихме с тази беда", заяви президентът, чието изказване беше предадено от агенция БелТА.
Лукашенко отбеляза, че по време на епидемичния период Минск е бил най-проблемният град. "Население от 2 милиона души, огромно движение на хора. Трябва да отчетем, че не сме затваряли границите и не сме гонили хората да си стоят по домовете", посочи беларуският лидер. Той допълни, че най-важното е било да не бъде допусната паника.
На 2 юли Лукашенко заяви, че беларуската здравна система е устояла в условията на пандемията и е успяла да победи коронавируса. Към 6 юли в Беларус са регистрирани 63 804 заразени и 429 починали пациенти.
В Беларус за разлика от повечето други страни властите не наложиха карантина, не бяха отменени и събитията с масов характер. Беларуското здравно министерство единствено издаваше препоръки как хората да не се заразят с коронавируса.
Кура, наистина ли вярваш на статистиката, която Беларус изнася?
Сравни Белгия и Беларус:
                         Беларус           Белгия
население:   9500000       11500000
тестове/1м:  113000         113000
заразени:      64000           62000
починали:.    436                9774
Лично аз, от това сравнение си правя изводи, че  за Беларус единственото сигурно е, че лъжат яко в смъртността /23 пъти е по-голяма в Белгия/. Какво ли още прикрива най-добрия епидемиолог?

Най-добрия епидемиолог е анулирал акредитациите на двама журналисти, които са правили репортаж за реалната обстановка в Беларус, която не се оповестява от властите. В края на април, най-добрия епидемиолог гордо заяви, че в Беларус нямало нито един човек, които да е починал от коронавирус, въпреки че веднага след това вдовица на загинал от коронавирус излезе с обръщение до медиите и жената показа смъртния акт на съпруга си, където пишеше, че човека е починал от коронавирус в началото на април. Това е да си най-добър епидемиолог в днешно време според криворазбраните виждания на някои хора. Криене на истината и отнемането на акредитация на журналисти, които я вадят на яве се равнява на това човек да бъде най-добрия епидемиолог в Европа. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

"На 6 май беларуското външно министерство анулира акредитациите на двамата журналисти, което е станало, защото техният работодател, руският обществен оператор Канал 1, „разпространява информация, която не съответства на реалността“, според съобщения в новините.

В последното си излъчване от Беларус, излъчено на 6 май, Кручинин съобщи, че смъртните случаи от COVID-19 за страната може да са значително по-високи от официалната статистика. Канал 1 публикува изявление вчера, наричайки обвинението „абсолютно безпочвено“.

Кручинин в своето предаване от гробище на 6 май, показа много нови гробове, и говори с местните жители, които заявиха, че членовете на семейството им са починали със симптоми на коронавирус, но не са посочени като потвърдени смъртни случаи от пандемията."

https://cpj.org/2020/05/belarus-cancels-2-journalists-accreditations-after/

# 11 841
  • София
За Австралия:
Мелбърн повторно въведе карантина срещу коронавируса
За Мелбърн всичко започва отначало. Жителите на многомилионния град трябва да си стоят у дома. Позволено е излизането само за ходене на работа и купуването на продукти от първа необходимост. Карантината ще продължи шест седмици. Пред магазините се извиха огромни опашки от хора, които бързат да пазаруват преди началото й. А въпреки че е позволено, ходенето на работа ще стане невъзможно за хиляди, защото се заваря обичайно формалната граница между Виктория и околните щати.

# 11 842
И аз не схващам какво толкова ако се реорганизират нещата лятото - заведения само на открито, кино, театър, дискотеки. Най яката дискотека във ВТ преди години беше навън на едни кортове. Ходихме наскоро на кино тип драйв ин ами готино си беше. При нас повечето кръчми и барчета имат външна част. Сега 2-3 мес какво? Може да стане. Хем е и лято. Даже чакаме готиния ФЕст навън на Петропавловския манастир, то си е даже по-яко. И дистанция си има, всеки си пие от шишето бирата и става супер весело. Но сигурно моите години си казват думата.

# 11 843
  • Пловдив
За какви киномани говорите? Киното на една нога с чалгата, сериозно? Аз съм киноман, кино отворено в Пловдив няма, е, освен едно, ама не го харесвам и не ходя там, та, да, за 400 000 град 1 кино. Голямо огнище на заразата ще да е то, дааа. Иначе, за затваряне на барове и дискотеки съм много за. Те са в сивата икономика и не носят нищо на държавата, че да ги обгрижва.

# 11 844
По БНТ най-умно говори гостът грък който не е никакъв специалист лекар ... защо по дяволите всички наши управници трябва да са такива чукундури? Кунчев каза, че изглежда и ние вървим към затваряне на дискотеки, ресторанти и заведения на закрито ... а аз бих допълнил - само ако Баце каже, все пак не бива да се излага като вчера е казал точно обратното.

# 11 845
И аз мисля, че гъркът е най-адекватен. Но като цяло тъжно предаване. Искаме животът и икономиката да продължат, но зараза си има и не е възможно в пълна степен това да стане.

# 11 846
По повод на ваксината.
Предпочитам да се открие лекарство, вместо ваксина.
Като за СПИН, няма ваксина, но има поддържаща терапия, което дава възможност хората да имат нормален живот.

# 11 847
На 25 юни щатският Център за контрол на болестите (CDC) добави бременността сред състоянията, които може да крият риск от тежко протичане на ковид-19 (в този списък са са и астма и СПИН). Това се дължи  на излезлите резултати от проучване, които показват, че броят на бременни, приети в интензивно и поставени на апаратна вентилация, е по-голям от този на небременни жени в репродуктивна възраст. Подобно има и от Швеция: САЩ  Швеция.

# 11 848
  • София
И гръкът реши да се поправи за заведенията, защото се усети, че и при тях заведенията трябва да работят.
Ох, не знам дали ми се гледа до края. В ход е продължаване на обясненията как всичко е под контрол. Чуя ли "всичко е под контрол" ми става ясно, че трябва да се спасявам. Шикалкавят и двамата. Аман това със самосъзнанието и дисциплината, те нали са шефове, ако няма санкции и награди кой от работниците им ще спазва дисциплина ! Ей, ама много ме дразнят вече!

# 11 849
  • София
Не някой друг, а точно Кунчев се затюхкал, че хората им нямали били доверие. Ами то доверието трябва да се заслужи, а след това да не се изгуби с неадекватни действия и послания. Точно в този смисъл управниците у нас и официалните им експерти се провалиха.

Общи условия

Активация на акаунт