COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 551
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 955
  • София
Не, Валенце, не ни чака. Тук населението вярва, че няма вирус, не му дреме, абсолютно безразличие и емоционална тъпота показва. Затова ще има да се вдигат бройките и всичко е под контрол. След два-три дни ще преместят сроковете и бройката - ще станат 300 след няколко дни и мармалад утре.  Всичко е по план, всичко е под контрол, какво се притесняваш сега!

# 11 956
Скрит текст:

Може ли линк за интензивното в Пловдив?
Пловдив обслужва голяма територия от спешни случаи, цяла южна България, интензивно, хирургии, онко, винаги са били препълнени.

Пловдив отдавна се очаква да пламне?!  Много хора се водят по лична карта, че живеят в града, а отдавна са го напуснали, за мен това не е гъсто населен град като София.

След мача на Локомотив, слушах Кантарджиев, че който е бил да си ограничи контактите в близките 10 дни. Нормално е да изкочат заразени, щом това е стратегията експертите.
Вече не вярвам, че някъде, някой мисли за справяне с вируса, едни статистики и толкова.

Гледах снощи новините на нова, проф. Стойчева, май се казваше, излезе с апел, че се търси персонал - сестри, санитари, специализанти. Имали много случаи, легла можели да осигурят, но липсвал персонал. Но това е за инфекциозното.
За интензивните сектори не съм разбрала, или поне не съм срещала, да има засега проблем. Уж следя информациите.
Спомням си още през март, общинската болница св.Мина, където имаше някаква баба 80-годишна, починала и се чудеха вирус ли е или не, как медицинска сестра каза, че ако има избор за друга работа няма да работи тази в момента. Което е тъжно, защото отваря много други теми и проблеми в сектора.
Нищо чудно персонала да напуска от страх за живота си в момента, бонус тиквен медал кому е нужно или ръкопляскане.

# 11 957
Щефи, не останах с впечатление, че напуска персонал, а че са много изморени и натоварени. Търсят, за да може да се поеме част от работата. Отделно допълнителни легла, би следвало да означава повече персонал.

# 11 958
Невярващите във вируса пак пишат във ФБ, че управляващите ще лъжат и надписват бройки, че да затворят държавата.
Аз съм на обратното мнение, че ще крият, та нищо да не затварят.

За Пловдив - доколкото разбрах, само в Инфекциозна се лекуват болни с КОВИД. А тя е стара и с малък капацитет. Не е учудващо да е пълна, има и за други болести отделения.
Аз съм от вярващите във вируса. И смятам, че чакат да нараснат бройките за да затворят държавата. Но не те, а чуждите да ни затворят. И да спрем да се натискане за Гърция, а да хукнем към нашето и да спасяваме сезони.

# 11 959
Къде може да се видят данните за починалите хора. Вчера само за Бургас бяха 3 случая, но си мисля, че поне единия няма да го обявят изобщо, защото възрастна жена на 86г не е била в болница, а е починала в дома си. Но неин съсед е снимал от терасата как опаковани като космонавти медици изнасят тялото на носилка, опакована в найлонов цилиндър. Видях снимката и информацията за нея добавени към новината за починалия 52г охранител публикувана на 06.07. А на 07.07 в статистиката за Бургас пишеше, че изобщо няма починали за региона, което пак не е вярно, защото преди около 2м имаше починал човек заразен в софийска болница при лечение на онко заболяването.
Медицински сестри пък разправяли, че отделенията за инфекциозно болни са претъпкани, но не с болни от ковид, а с болни от най - различни летни инфекции. И дори и да са наистина с летни инфекции то самия факт, че в отделенията няма места е много притеснителен и се потвърждава от случая с починалата в дома си възрастна жена.
Но пък никъде няма информация, че в региона няма на разположение свободни легла за инфекциозно болни. Честно казано допускам, че умишлено се манипулира информацията за заболелите в Бургаско, а се бълва информация за нови и нови мероприятия, организирани с цел привличане на български и чужди туристи. Повече от очевидно е, че държавата няма намерение да взима мерки, за да не плаши туристите.

# 11 960
Да, и вчерашният избятал от УМБАЛ Буртас със затруднено дишане е починал от пневмония. Няма Ковид по морето и вероятно няма да има поне 2 месеца. Това е ПР.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 07:41 от Cygnus

# 11 961
  • София
Понякога даже в DW пишат разумни неща:
Сега специалистите повтарят, че всичко това е било грешка, но когато се вземаха решенията, тихомълком отстъпиха пред диктата на политиците - и по-точно пред един от тях. Той пък стоварва цялата отговорност върху липсата на дисциплина и отговорност у хората.  Основната отговорност обаче е на политиците. Отговорната политика означава да знаеш кое е в интерес на обществото и да го следваш независимо от нечии моментни настроения. Нашият случай не е такъв. Тук управлението е безхаберно, некомпетентно, малодушно и непрекъснато нагаждащо се в опит да се хареса на всички.
Затова сега се озовахме пак в изходната точка и от пример за контрол на заразата се превръщаме в пример за нейното изпускане. В резултат България започна да изпада от списъците на безрисковите страни и да влиза в забранителните списъци, а чартърите с туристи почти секнаха. Слънчев бряг е празен като символичен контрапункт на пълните стадиони. Или обратното.

от ТУК

# 11 962
  • София
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/otkriha-nad-100-modela-negodni-maski-235673
Откриха над 100 модела негодни маски
Основен ориентир дали предпазните средства отговарят на стандарта е маркировката "СЕ"

# 11 963
В момента репортаж на Нова от инфекциозна болница в Пловдив.

# 11 964
  • При семейството си

Не е приключило първенството. Има още два кръга. На 12 юли е последния кръг, след това има допълнителен плейоф за класиране в Европа на 16 юли и на 24 юли почва новото първенство.

Очаква ли се да има много публика на тези мачове?

# 11 965
  • София
Днес в Разград играят Лудогорец и Левски мисля че ще дават купата на Лудогорец тъй че се очаква да има хора. Утре пък в Пловдив играят Локомотив и ЦСКА. Но какво значение има до края, след като новото първенство започва веднага както по-горе някой каза.
Аз също не разбирам каква е разликата между 190 и 200 заразени, и заради чий интерес чакаме да стигнем някаква измислена цифра. Със страх нищо не се постига в живота. Със страхливи политици също.

# 11 966
Щефи, не останах с впечатление, че напуска персонал, а че са много изморени и натоварени. Търсят, за да може да се поеме част от работата. Отделно допълнителни легла, би следвало да означава повече персонал.
Като търсят дават европейски заплати на  пренебрегваните  мед. сестри и ще намерят. Даването и получаването е двустранно.
Вчера позната ми каза, че дъщеря и е заминала за Австрия като болногледач, защо ли.

# 11 967
Москов по БТВ

# 11 968
  • София
Мен започват много да ме дразнят някои журналисти. Тази сутрин на нова, не му помня името, май беше Виктор - зная, че ви писна от вируса, но...
При представяне на новините, обаче не помня на коя телевизия, за сърбите - сърбите протестирали срещу затягането, ама пропуснаха останалата част, която ние тук я прочетохме - недоволни са, че са се разрешили изборите и мачовете.
И с този Тити вече ми писна - аман, той вече и да се оригне, ще ни информират, какво толкова го направиха звезда, все повече се вижда и той колко струва - има няколко хиляди левове глоби към КАт, минава си на червени светофари без да му пука, обикаля телевизиите, а сега голямото събитие, че бил заразен.
Обаче много внимателно следя политическите новини - хората си имат други грижи, ние тук за един вирус сме се закахърили, че се качват заразените и болниците отсега издъхват, а още сме в началото на юли! Французите си имаха мачове и избори - цъфнаха. Сърбите си имаха мачове и избори - цъфнаха. Щатите си имат протести и подготвят избори - и те са цъфнали отвсякъде. Ние си имаме мачове, балове, туризъм - цъфнахме. Засега наоколо само гърците държат фронта и добре правят - хората са решили да са безопасна туристическа дестинация, а не крайпътен хан. И печелят, пък на когото не му харесват мерките им - да ходи в България. Ама то май и тук не са се залетяли много да идват чужденците. Ние се превръщаме в място, където да идват от рисковите държави, за да си го развъдим още повече този вирус.

# 11 969
тити е прототип на лъжливото овчарче. Втори път ще ходя на море, на нашето море.
Може ли някой да резюмира репортажа от Плд?

Общи условия

Активация на акаунт