COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 567
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 000
Те вече избягват тествания, да не вземат да се качат. Хората сами си ги правят. Какво спасяваме не знам, но чужденци няма да дойдат при този ръст.

# 12 001
Скрит текст:
Къде може да се видят данните за починалите хора. Вчера само за Бургас бяха 3 случая, но си мисля, че поне единия няма да го обявят изобщо, защото възрастна жена на 86г не е била в болница, а е починала в дома си. Но неин съсед е снимал от терасата как опаковани като космонавти медици изнасят тялото на носилка, опакована в найлонов цилиндър. Видях снимката и информацията за нея добавени към новината за починалия 52г охранител публикувана на 06.07. А на 07.07 в статистиката за Бургас пишеше, че изобщо няма починали за региона, което пак не е вярно, защото преди около 2м имаше починал човек заразен в софийска болница при лечение на онко заболяването.
Медицински сестри пък разправяли, че отделенията за инфекциозно болни са претъпкани, но не с болни от ковид, а с болни от най - различни летни инфекции. И дори и да са наистина с летни инфекции то самия факт, че в отделенията няма места е много притеснителен и се потвърждава от случая с починалата в дома си възрастна жена.
Но пък никъде няма информация, че в региона няма на разположение свободни легла за инфекциозно болни. Честно казано допускам, че умишлено се манипулира информацията за заболелите в Бургаско, а се бълва информация за нови и нови мероприятия, организирани с цел привличане на български и чужди туристи. Повече от очевидно е, че държавата няма намерение да взима мерки, за да не плаши туристите.

Може ли линк за тази жена?Болднатото е точно така-аз отдавна го писах Sad .Как ще се закопаем по черноморието празнично Sad.Аз четох за 3-ма заразени не починали.Иначе беглеца както и очаквах няма да го водят Ковид,а дихателна недостъчност-поне така излиза от публикациите...А починалият заразен в Иван Рилски го водеха-той беше 1-ният починал в Бургас,а от къмпинга в Градина май в Софийските бройки го казаха..
Самоцитирам се-правилно е писала съфорумката-3-ма са-52 год.охранител,жена на 86 ,и първият.А в сайта по градове си стои един...бог знае колко скатават още Imp и съм сигурна,че и беглеца също е бил с Ковид..множат се..Даже се върнах в Мин.на здравеопазването-охраниеля от 05.07 до днешна дата не е обявен,също и тази жена...и после вЕрвайте ми!
Ето линк за жената ако някой го интересува : https://www.flagman.bg/article/218462
и попаднах и на това за затворите -и това не съм видяла https://www.flagman.bg/article/218482

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:28 от reninel

# 12 002
  • При семейството си
188 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. 3467 са PCR тестовете, направени през изминалите 24 часа. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 10; Бургас - 6; Варна - 7; Враца - 1; Габрово - 3; Кърджали - 4; Кюстендил - 9; Пазарджик - 2; Перник - 1; Плевен - 9; Пловдив - 25; Разград - 4; Русе - 6; Силистра - 4; Сливен - 6; Смолян - 4; София област - 10; София град - 68; Стара Загора - 5; Шумен - 2; Ямбол - 2.

В България към момента са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 483. От тях 32-ма се намират в интензивни отделения или клиники.

Националната информационна система показва, че лицата-медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са 465. Девет нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. От тях 5 са установени при медицински сестри, 2 - при санитари и 2 - при друг медицински персонал.

254 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. Четири са новите случаи от последното денонощие. Починали са жена на 53 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. със сърдечно заболяване, мъж на 54 г. със сърдечно заболяване, мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

# 12 003
Прави ми впечатление, че изчезна придружаващото заболяване пневмония за починалите, но се появи ново - сърдечно заболяване, вкл и за хора, за които никой не е знаел да имат сърдечно заболяване - пример лекаря от спешното.
Вирусът атакува сърцето, дали не е отново с цел да се успокоят хората, че само хронично болни умират...
Хипертонията също е заболяване на ССС. Като изключим най- младите, сигурно всеки трети вдига кръвно и пие лекарства да това. Но това не означава, че е в терминален стадий, каквото внушение се търси.

# 12 004
На 25 юни щатският Център за контрол на болестите (CDC) добави бременността сред състоянията, които може да крият риск от тежко протичане на ковид-19 (в този списък са са и астма и СПИН). Това се дължи  на излезлите резултати от проучване, които показват, че броят на бременни, приети в интензивно и поставени на апаратна вентилация, е по-голям от този на небременни жени в репродуктивна възраст. Подобно има и от Швеция: САЩ  Швеция.

Добро утро от мен! Това е така заради Д-димерът. Той се покачва при бременност, което води до реална опасност от белодробна емболия. Вчера разучавах за този маркер Д-димер и за лактатдехидогеназата - LDH. Интересно, след вчерашното конско, личната ми лекарка решила да ми прати по сестрата направление на кръвни, за да не минавам отново през кабинета й. От което, аз подразбирам, че е наплашена жената. Все пак е в рискова група - 60+ годишна, наднормено тегло, пушачка... Разбирам я и нея. Аз днес се събудих с 37.0 и кашлица, след като снощи към 23ч отново нямах температура. Сега отивам да пусна ПКК и да видим там какво е положението. Мисля да пусна и бърз тест за антитела (ако нямат нищо напротив от лабораторията).
Ако е реклама, модераторите да ми изтрият коментара. Аз взех от тези тестове:
 https://www.aptekadetelina.bg/test-covid-19-ag-otkrivane-na-koro … D1%80%D1%83%D1%81
Теста е на база антиген, тампонира се гърлото или носа и не се чака 24 часа за резултата. При активна инфекция трудно се хващат антитела до седмица след симптомите, затова мисля, че този тест е удачен, защото намира вируса, а не отговора на организма. Важно е да се отчете резултата на 15 минута, а не по-късно.
П.с. Надявам се да нямаш корона. Времето в момента е доста променливо, може би си настинала.

# 12 005
  • Немция
и попаднах и на това за затворите -и това не съм видяла https://www.flagman.bg/article/218482
Затворите са слабо място.
Даваха наскоро репортажи от затворници в Боливия, как се бунтуваха, палеха огньове вътре, за да привлекат вниманието. Сигурно са били оставени на самотек.
Спомням си и при първата вълна в Иран как бяха пуснали 70 000 затворници на свобода. Сигурно затворническият персонал е бил болен или сред самите затворници е бил плъзнал ковид. Във всеки случай ми направи впечатление как държавата е вдигнала ръце и всеки да се оправя, както може.

За риск при бременни също ми направи впечатление, когато PURE пускаше тук статистика на починалите в Швеция. Числата бяха притеснителни.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:35 от Бибит

# 12 006
  • София
Извънредно от МС - премиерът-слънце пак плещи глупости. Подпомагал, нямало смисъл да затваря, никой не карал никого насила да иде на дискотека...

# 12 007
Dundi73, коя е другата изгоряла чалготека?

# 12 008
  • София
Прочетох по назад , че веднага след този сезон на първенството ни започвал новия ... Това естествени не е верно и скоро няма да започне новия сезон . Някой най вероятно е гледал програмата при нормални обстоятелства , тогава и в Англия новия сезон започва началото на август . Но в момента програмите са други , целия август ще има мачове в Европа от Шампионска Лига от този сезон , чак като свършат ще се мисли кога ще е новия сезон . Така , че като свърши сегашния сезон в България , скоро няма да имаме мачове тук .
Напротив - за Бг първенство е вярно!
Какво разправя Бойко ? Как така не карал никого насила да иде на дискотека? Държавата не кара и никого насила да убива, измасилва, краде... да отменим наказаъелния кодекс, да?!

# 12 009
Ето заради такива като този, хората не вярват, че коронавируса е страшно, опасно и смъртоносно заболяване, заради което трябва да стоим заключени вкъщи и да носим платнени парцали на устата си.
Слушат го хората, гледат го и си казват: "Добре, възможно ли е да си болен от толкова страшно и смъртоносно заболяване и да ти няма нищо, да се чувстваш отлично и прекрасно?"
Заради такива, като този хората не вярват, че коронавируса е нещо толкова страшно, опасно и смъртоносно, че да си заслужава да се затворят вкъщи, да се затворят дискотеки, ресторанти и т.н... не вярват, че това е нещо по опасно от грип или обикновена вирусна настинка.
Защото какво виждат хората - Джокович и жена му - нищо им няма, Григор Димитров - нищо му няма, Тити Папазов - нищо му няма, чувства се отлично, Домусчиев и жена му - оздравяха за 4 дни като обикновена настинка, заразените депутати от НС - нищо им няма и т.н. и т.н... всички публично известни хора, които се разболяха от коронавируса го карат като обикновена настинка за 5 дни. Е как да повярват хората, че това е ужасно смъртоносен вирус, заради който трябва да се затвори пак държавата.

# 12 010
Те вече избягват тествания, да не вземат да се качат. Хората сами си ги правят. Какво спасяваме не знам, но чужденци няма да дойдат при този ръст.
Правят си тестове само тези, които вярват във вируса. Но пък тези, които вярват се пазят и вероятността при тях симптомите да са от коронавирус е малка. Другите, които не вярват първо не се пазят и второ - дори и да са със симптоми, пак няма да тръгнат да си правят тест, освен ако не приритат, и не попаднат в болница, където да ги тестват.

# 12 011
  • Пловдив
Dundi73, коя е другата изгоряла чалготека?

първо Сикретс, днес прочетох и за Бушидо.

Кура булгара, и какво да каже? Че е зле, след като не е?
Кой каза, че на Гришо му няма нищо? Напротив, сам си каза, че има симптоми. И нищо не се чува за него. Отиде му сезонът.
Хасан Адемов също си каза как е изкарал вируса. На едното интервю дишаше доста тежко.
Собственикът на Ботев е в болница от една седмица.
Та всичко зависи кой как чете и как тълкува информацията.

# 12 012
Аз не съм убедена, че Григор Димитров е в добро здраве. За него инфо няма от две седмици.

# 12 013
Най-много заразени са в групата 50-59 г.
То рядко някой е без придружаващо заболяване на тази възраст.

# 12 014
Аз не съм убедена, че Григор Димитров е в добро здраве. За него инфо няма от две седмици.
Мислиш, че е в болница на апаратно дишане ли?
Е, надявам се да не е. Но той първо беше писал, че теста му е положителен, правили са му скенер на  бял дроб и чака резултата вкъщи. И малко по-късно се засили към болницата /явно след като е бил готов разчета/.  Убедена съм, че при него заболяването протича тежко. И не виждам каква друга би била причината да не се дава информация за него.

Общи условия

Активация на акаунт