COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 550
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 045
  • Сф
Съншайн, хубави размисли, но няма гаранция кой и как ще изкара вируса.Ски учителя от Банско бая кофти го изкара, а беше като канара.Пасторите също си заминаха един по един, здрави и с добра имунна вероятно предвид гетата от които идват.Попаднали са на кофти щам, или?И 90 от 100 да го изкарат леко, другите 10 дахвърлят топа,  ако са наши близки, болни здрави има ли значение?Вируса убива , така или иначе.Нима имате съмнения?
Аз имам близка в Астана, Казахстан-украинка, закъсали са го яко, гледам видеа от отделения, групи техни пишат..ужас..страдат и не болните от кв, системата им е претоварена и неадекватна и грижа няма.Тя е мед лице между другото в спец.детска градина, отчаяни са, оповават се на Бог, и там имат вожд слънце между другото.
Роналд, сезонните ще си карат 14 дневна карантина на влизане и после на къра.Така беше в англия с мой близък, така може и в Германия да стане.Имат си всички условия да се предпазят богатите държави от внос на вируса.
Ние да му мислим.Септември мисля ще е локдауна ако  имаме такъв сериозен- не вярвам учителите да искат да влезат в час , ако се движим с високо разпостранение.Имат и силен синдикат.
Лекарите ако не писнат сега, ще си караме с псевдо мерки до тогава.До наесен. Те и за това се готвят горе кратуните си мисля.
Сърбите са ербап нация и не търпят хич неправди.Скачат веднага, задружни са..аз не мисля че може да се сравняваме с тях по реакция на обществото.за съжаление.

# 12 046
  • София
Тук излиза информация, че Григор е добре
https://www.actualno.com/tennis/grigor-e-dobre-i-se-vyzstanovjav … news_1474609.html

# 12 047
  • Пловдив
Лъвица, хайде по-спокойно за Пловдив. В момента Ковид пациенти се приемат само в Инфекциозна и в една частна, преди това всички болници имаха легла за такива болни. Има определени още болници, които да се включат. Не знам колко хоспитализирани има в града, но определено болниците на се задръстени. Поне към този момент. Няма нужда някой да създава излишно напрежение.
В Пловдив имаме доста болници /спрямо брой на населението/.

# 12 048
Захариева дали ще иска обяснение за карантината и от Австрия? Не че от UK ѝ отговориха....

# 12 049
Две-три седмици най-много давам. И ще стане като е Сърбия. Дори и противниците на мерките, веднъж сблъскали се с реалността, погребали близките си, ще скочат.
Пари няма, това се разбра още март. Той си излезна и си го каза "Пари имаме за два месеца" на средата на втория месец искаше да тегли заем от МВФ. Тогава отзвука беше жесток. Как ще се тегли, как ще се връща? Сега, със този спад в икономиката, няма да ни дадат и една десета от този заем, дори и да фалира държавата. Видя се, че Евросъюза е всеки за себе си, няма да подпомагат слабите, когато силните са зле. Сега нито икономика ще имаме, нито ще се справим без жертви. Остава ни да се молим на чудо и да стискаме зъби през следващите години. Защото нещото, което се е засилило към нас ще направи 90те да изглеждат като "леко безпаричие".
Миналата година си говорих със сестра ми, че не знам как са ни отгледали родителите ни през онзи период. Сега ще разбера от първа ръка как. а съжаление, следващите години ще са ад, дори и без вируса. А със безконтролното му разпространение ще се съсипят и нещата, които можеше да се спасят.

# 12 050
  • Варна
Ние да му мислим.Септември мисля ще е локдауна ако  имаме такъв сериозен- не вярвам учителите да искат да влезат в час , ако се движим с високо разпостранение.Имат и силен синдикат.
Тц, септември Черния лорд ще подаде оставка. Ще изкараме зимата със служебно правителство и напролет най-вероятно ще си изберем пак Баце.

# 12 051
  • Варна
Остава ни да се молим на чудо и да стискаме зъби през следващите години. Защото нещото, което се е засилило към нас ще направи 90те да изглеждат като "леко безпаричие".
Няма начин! Подозирам, че нямаш спомени от 90те.

# 12 052
Отдавна се говори, че спортистите са тези, които изкарват по-тежко вируса, защотот независимо от физическата форма, при тях дишането от тренировките е да кажа "по-дълбоко" и вирусът успявал да навлезе в добровете. Тук за мен и химиите играят роля.

# 12 053
Страшно е...и ще става още повече,
в случая нямам коментар
кое е лесно и кое трудно!?
https://blitz.bg/politika/borisov-pritesnen-zaradi-k-19-strashno … z_news756760.html*

# 12 054
Ако на 15 септември децата не тръгнат на училище, това ще е края на правителството, категорично. Не знам дали има статистика, но мисля че дори по време на войните, учебната година е почвала винаги на 15 септември. Не знам дали в историята на България има година в която децата да не са тръгвали на училище на 15 септември.

# 12 055

Вчера отново имаше статия в Би Би Си - 80 на сто от тестваните имат лека симптоматика, сходна с настинка. 80 на сто - това е огромен процент! СЗО потвърждава тези данни.

Няма такова нещо - 80 процента означава, че от едно семейство от 5 души един отива в болница. Стандартно 4 членно семейство + баба, един от тях се нуждае от болница и не е задължително да е бабата!
Също какво значи 5% да имат нужда от интензивни грижи - от 20 души един отива на вентилатор. Ако един човек стандартно има 200 души във фейсбук и те са заразени, 10 от тях ще се нуждаят от вентилатор и има голяма вероятност да не преживеят. А един от тях може да си ти.

# 12 056
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
То не е имало и година, в която цял срок да са си учили от вкъщи...
И да тръгнат какво - не всеки е спокоен да пусне детето си при тези обстоятелства.

# 12 057
Ако на 15 септември децата не тръгнат на училище, това ще е края на правителството, категорично. Не знам дали има статистика, но мисля че дори по време на войните, учебната година е почвала винаги на 15 септември. Не знам дали в историята на България има година в която децата да не са тръгвали на училище на 15 септември.
Тогава не е имало онлайн обучение. Това ще е оправданието им.

# 12 058
Да налагаш мерки означава и да можеш да плащаш...
То е ясно, че заповед се пише за минута, но ако искаш тя да е адекватна се изисква и обмисляне.
Няма как да затвориш бизнес / и футбола е бизнес/ и да не дадеш компенсация.
Когато не можеш да компенсираш - не затваряш, намираш оправдания за което и най-важното - посочваш виновния/в случая "невъзпитаното" население/...

# 12 059
Остава ни да се молим на чудо и да стискаме зъби през следващите години. Защото нещото, което се е засилило към нас ще направи 90те да изглеждат като "леко безпаричие".
Няма начин! Подозирам, че нямаш спомени от 90те.
Хексе, бях дете тогава. Спомените са ми, да кажем странни. Напрежение, отваряне на сметките, когато не сме там, за да не видим реакция. Обяснения, че близалка не може да ми се купи, защото няма парички, но само да платят ще ми вземат. Броене на стотинки, за да се купи вечеря. 12-16 часови смени, в които не ги виждам, защото няма пари. Вкусът на соевите хапки(всъщност те много ми липсват). Сега, в позицията на възрастен, не мога дори и да си представя как са се справили. Но като гледам как се нареждат нещата в момента (спад в приходите в бюджета, големи разходи, увеличение на сметки и цени), мога много ясно да видя, че ако положението не се овладее скоро, нещата ще се скапват все повече.
И наистина, ако се остави вирусът да засегне основните предприятия, които са основни за икономиката, то нещата ще стават все по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт