COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 385
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 075
Прочетох по назад , че веднага след този сезон на първенството ни започвал новия ... Това естествени не е верно и скоро няма да започне новия сезон . Някой най вероятно е гледал програмата при нормални обстоятелства , тогава и в Англия новия сезон започва началото на август . Но в момента програмите са други , целия август ще има мачове в Европа от Шампионска Лига от този сезон , чак като свършат ще се мисли кога ще е новия сезон . Така , че като свърши сегашния сезон в България , скоро няма да имаме мачове тук .
https://fakti.bg/sport/474780-stana-asno-koga-zapochva-noviat-fu … -zavarshi-stariat
1-ият кръг на новото първенство започва на 24 юли. Сегашният сезон завършва на 16 юли. Пауза между 2-та сезона няма да има.

# 12 076
Какъв е този зор за нещастния ни футбол?
Те вместо да го спрат нацяло, веднага ще започват новия сезон?!

# 12 077
Няма такъв вариант, Европа и Турция са изключително силно обвързани икономически, а една България стои между тях. Няма да ни затворят за товари, не се тревожи.
Не е една България. Контейнерите могат да стигат до Румъния и оттам по море до Турция.
Заради лошо управление сме загубили доста трафик на стоки.
Според wiki само за 2та най-големи пункта (Капъкуле/Капитан Андреево и Хамазбейли/Лесово) пресичат 5 500 000 души и 900 000 превозни средства на година или средномесечно
458 000 души
75 000 превозни средства
(Имаме и други малки пункчета май)
Ако ти се струва логистично възможна задача да ни заобиколят добре. На мен не ми се.

# 12 078
В древен Рим за отвличане на вниманието са провеждали зрелища...та и ние така Wink Макар,че нашият футбол е далеч от тази категория..

# 12 079
  • София
Новината за карантина в Австрия пряко ме засяга и реших да потърся информация в техни информационни сайтове, не зная немски и не съм наясно за репутацията на въпросния сайт, но ето какво пишат за нас в част от статията /преведено с гугъл преводач/:

CoV: Бързо увеличение в България
В момента България преживява по-бързо увеличение на откритите нови инфекции след отслабване на ограниченията на CoV. С малко под 200 нови случая е установен дневен рекорд от началото на пандемията в сряда. В резултат на това броят на инфекциите в най-бедната държава от ЕС с население от почти седем милиона души нараства до над 6100. Преди месец тя беше около 2700.

Поради бързо увеличаващия се брой случаи, премиерът Бойко Борисов вече нареди в края на юни капацитетът на болниците да се увеличи незабавно. В България от 22 юни маскирането отново е задължително в затворени помещения като магазини, банки, бензиностанции, власти и църкви. Едва ли има ефективен контрол.

Различни подходи
Рецидивът в България идва след добър старт в борбата с вируса на короната през март с много защитни мерки, включително "заключване". След поредица от празнични дни през април и май и след откриването на барове, дискотеки, нощни клубове и стадиони, броят на случаите отново се увеличава значително.

България е много объркана относно значението на мерките на CoV. Отчасти се дължи на алтернативен служител на CoV, който оттогава е бил освободен, който подкрепи шведския модел - с малко ограничения в работата с корона вирус. Според българските експерти настоящото развитие е втори акцент на първата вълна на коронавирус. Втора вълна се страхува за есента.

от тук https://orf.at/stories/3172745/

# 12 080
Непрекъснато висока температура. Недостиг на въздух. Нечовешки болки в гръдния кош. Болката започна откъм плаващите ребра в гръдния кош и постепенно и силно го обхвана целия. Тя става нетърпима, температурата се покачва, а болките стават нечовешки и в цялото тяло. Тогава от високата температура цялото тяло се тресе, както съм си представял, че се случва при малария. Някои пациенти ми бяха описали това състояние, но е друго да го изживееш. Температурата следваше денонощния си цикъл с  т.нар. циркадни фази, а покачването й усещаш като гореща вълна и силно дразнене в очите, лютене и болки.

В началото е само затруднение в дишането. Защото вирусът се възпроизвежда, размножава се в клетките, тук спестявам медицинското обяснение. Но мислех, че с по-дълбоки вдишвания ще компенсирам и ще държа алвеолите отворени. Тогава стойностите на кислорода още не падаха. Но това се случи рязко към 4–5-ия ден и тогава минах на кислород. А температурата си остана над 38,5 докъм 13-ия ден, вечер – над 39 градуса. Не си давах сметка и за склонността при заболяването на образуване на тромби във вътрешните органи. Но на която и вена да ми сложеха игла, за да ми вземат кръв, първите дни едвам изтичаше гъста, подобна на каша маса. Албуминът много пада като част от острия възпалителен процес. С една дума, останах непрекъснато на кислород. Прилагаха ми се най-различни противовъзпалителни лекарства, които предполагам облекчаваха задуха. А моето заболяване мина без нито едно изкашляне – нито тогава, нито сега. Непрекъснато „плувах във вода”, пулсът се забави докъм 30 удара.

https://www.-spam236-/2020/07/istinata-za-kovid-19-ot-parvo-licz … lekar-v-paczient/

# 12 081
  • Пловдив

Зорът е, че ще ги глобят от международната федерация. И там има някакви дивотии, имаше държави, които не искаха да подновяват пръвенството, но от УЕФА ги запалшиха със санкции.
Но мачовете определено могат да се играт пред празни стадиони.
Предполагам, че по белия свят футболистите не ходят всеки ден по барове и дискотеки, съответно нямат и заразени. Но у нас едно, че футболистите не играят, второ - пъпът им е хвърлен в чалготеките, то е въпрос на престиж да се снимаш ... с Галена /с или без Ковид/.

# 12 082
  • София
наесен децата започват със сополите и кашлиците, всякакви есенни вируси. Освен да си ходят така, както е всяка ходина - сополиви и кашлящи, родителите няма да тестват, учителите като се изпозаразят и те и тръгнат към болниците, тогава кой ще води часовете? На теория могат да извикат студенти или млади учители, но както се вижда, то и за младите не е безобидно, тези хора с 30 деца в клас на затворено как ще се опазят? Дори 15 деца да са в клас, в затворено помещение по 45 минути как ще стане тази работа? Ще имаме сополиви, кашлящи и ще продължи да бъде бациларник, ама с една степен повече.

# 12 083
Спортната  подготовка е много важна за един спортист. В домашни условия изобщо не е същото.
И пак казвам... Заразяването става извън терена. Специално за футбола от колективните спортове и тренировките и мачовете са навън....

# 12 084
  • Най-красивата страна
Да,България беше добър пример,докато траеше извънредното положение.
Имаше по десетина случая на ден.
И беше ясно,че броя на заразените ще се увеличи,веднага щом отворят заведенията,моловете ,детските градини и ни пуснат да ходим където си искаме.
Сега имаме по 180 болни на ден и все пак има хора,които не вярват,че вируса е тук.
Хукнаха по заведения,плажове и из чужбина..
Едиствено хотелите не са пълни както друга година.Но заведенията са.

И аз се замислям дали изобщо децата ще се върнат в училище през септември..
Според мен,ако броя на болните продължи да се учеличава ,децата няма да се върнат.
В училищата няма условия-не могат да спазват дистанция.Как да стоят 30 деца в една стая на 2 метра едно от друго?Абсурд.
Ако все пак се върнат в училище,тогава заразата ще пламне с пълна сила.

Докато седяхме заключени вкъщи по време на извънредното положение-ревяхме.
Сега може да ревем,защото ни пуснаха навън...Дано да не стане така.

# 12 085
Кой е този алтернативен държавен служител, подкрепящ шведския модел?

# 12 086
Голямото М предполагам....даже ми е противно името му да пиша...

# 12 087
Направи ли ви впечатление, че вчера доцента Кунчев и професора Кантарджиев казаха, че мерки ще има, ако ТРАЙНО цифрите минат 200 дневно, а не Еднократно....
Пак почват старите номера. Ананиев недвусмислено каза:
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ananiev-pri-n … hni-merki-307742/
„Преминавайки границата от 200 болни на ден ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките“, коментира Ананиев пред журналисти при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София, предава агенция Фокус.
Пак надушвам стари номера както беше като при "при 3 поредни дни над 100 затягаме мерките" които отдавна минаха и не натиснаха спирачката. Ако и при минаване на 200 не я натиснат защото пък трябвало да ги минем трайно, това е безобразие. Какво значи това "трайно" то може да значи и цял месец да сме над 200, само че в края на този месец над 200 вече ще сме минали и 300 на ден и вече може да чукаме на вратата на 400. Защото възхода на вируса за съжаление продължава, и е ясно че няма да спре ако не се натисне спирачката. Ако ще е трайно да се каже как ще се измерва това "трайно над 200" примерно: "Като запишем седмица със средно над 200 на ден" (ние така или иначе натам сме се запътили). Ама не да се казва "трайно", и ние да не знаеме как ще се измерва това "трайно". Аз тъкмо се зарадвах след изявлението на Ананиев, че вече имаме ясен индикатор кога ще натиснем спирачката, сега този индикатор става неясен и блуждаещ.

Цитат
Спортната  подготовка е много важна за един спортист. В домашни условия изобщо не е същото.
Това е така. Аз като спортен фен ги разбирам чисто спортните мотиви да започне новият сезон веднага след старият. Но новият сезон не трябва да е като продължение на старият като отношение на футбола към Ковид. И трябва или държавата отнякъде да намери воля и да накара феновете да спазват дистанция по трибуните през новият сезон или той да бъде без публика. А също и да се затегнат правилата във футбола по отношение на вируса. Отборите да бъдат задължени да правят ПСР тестове на своите играчи за мачовете, а не каквито искат тестове както се разбра след злополучният мач Царско Село - Черно Море, който е влязъл даже в чуждите новини (В Германия са говорили за рекордният брой заразени от футболистите участвали в тоя мач).

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:33 от Анонимен

# 12 088
  • Пловдив
Ето информация за Пловдив. Включват още една частна болница.
Лошо е, че има заразено бебе на 40 дни.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanazireva-Situaciyata-v … e-zarazeno-981803

# 12 089
Прави ми впечатление, че изчезна придружаващото заболяване пневмония за починалите, но се появи ново - сърдечно заболяване, вкл и за хора, за които никой не е знаел да имат сърдечно заболяване - пример лекаря от спешното.
Вирусът атакува сърцето, дали не е отново с цел да се успокоят хората, че само хронично болни умират...

Той не атакува сърцето (директно), ами възпрепятства способността да се разграждат тромбоцитите. Трябва да се върна назад, за да намеря проучването с точното обяснение. Не е с цел, да се успокояват хората, в това да си сигурна, просто афектира сърдечно-съдовата система, нарушавайки правилната дейност на клетките и ензимите. Хронично-болните са застрашени, защото при тях вече има някакво установено нарушение и без вируса. С вируса става тежест. А, който няма установено такова заболяване, може да е предразположен и с вируса вече се установява.
Аз си пуснах днеска и Д-димер и LDH и бърз тест за антитела. Отделно личната ме изненада, не само ПКК, ами и биохимия пуснала - чернодробни, бъбречни, СУЕ... С други думи - пускам ти всичко, каквото мога, да не ми се мяркаш повече. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт