COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 501
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 060
ББ директно си каза "Пари нема, действайте!". Скоро ще свършат и тези за тестове, проследяване и карантиниране.
И дали пък няма да е по-добре така, при тези тълпи от безсимптомни.
Не помня някога да е имало масово тестване за грип, диагноза се поставя по симптоми. Който желае се тества за своя сметка и това е.

# 12 061
  • София
Лъвица, хайде по-спокойно за Пловдив. В момента Ковид пациенти се приемат само в Инфекциозна и в една частна, преди това всички болници имаха легла за такива болни. Има определени още болници, които да се включат. Не знам колко хоспитализирани има в града, но определено болниците на се задръстени. Поне към този момент. Няма нужда някой да създава излишно напрежение.
В Пловдив имаме доста болници /спрямо брой на населението/.

Че кой е нервен Grin Така чух от няколко места, ако ми е грешна информацията, ша ма извиниш Relieved

Иначе знам, че има доста болници в Пловдив, с болници ми е свързана работата Wink

# 12 062
  • София
наесен ще тръгнат на училище, колкото да се изпозаразят, ще има две седмици или месец реално училище и после ще се натръшкат деца и учители, обаче там няма как да разпуснеш само един клас, защото учителите постоянно имат различни класове, дори първокласниците и ПУК имат часове с различни учители по някои предмети. Така че давам месец на присъственото училище, колкото да стане белята и да минат на ДО. Сега експериментират с градините, експериментира се и с частните занимални за учениците.

Интересно, какво ще направи сега опозицията?

Врабчо, като няма съвсем тестване и карантина, смятай че ще станем като Бразилия.

# 12 063
Като ни затвори отвън Европа, това дали ще касае и вноса на стоки и суровини? Би трябвало. Е тогава вече не знам управлението какъв ще го дъвче. И какво ще пазаруваме и ядем също.
Няма да ни затвори Европа за стоки, това няма общо със заразени хора. Но вие какво очаквахте от Борисов, който е популист до дупка? Още в края на април даде ясна индикация, че го е хванало шубето от негативните тенденции и мангъровските настроения го обхванаха напълно, хеле пък от преди месец. Нима сте изненадани от това, което се случва? Писах тука преди няколко стотин страници за публиката на мачовете, защото бях на такъв, на който единствено мерките се спазваха - Левски - Лудогорец, и въпреки това ми стана ясно, че е безумно това нещо. Но ме изтриха, знам ли защо. Най-куриозното е, че Борисов такъв ще си го вкара, че и на ум не му идва! В разгара на лятото сезона на морето ще приключи, очаквайте взривове там. С очите си го видях - пълни кръчми, никакви мерки, никаква дезинфекция, отстояние и т.н. Гледайте какво се случва в Сърбия, те ни "водят" с около 3-4 седмици.

# 12 064
Скрит текст:
наесен ще тръгнат на училище, колкото да се изпозаразят, ще има две седмици или месец реално училище и после ще се натръшкат деца и учители, обаче там няма как да разпуснеш само един клас, защото учителите постоянно имат различни класове, дори първокласниците и ПУК имат часове с различни учители по някои предмети. Така че давам месец на присъственото училище, колкото да стане белята и да минат на ДО. Сега експериментират с градините, експериментира се и с частните занимални за учениците.
Интересно, какво ще направи сега опозицията?

Скрит текст:
Врабчо, като няма съвсем тестване и карантина, смятай че ще станем като Бразилия.
Според мен - нищо. Те също са наясно, че "пари нема" и изобщо не се натискат точно в момента да са начело. Много по-изгодно им е негативите да се оберат от сегашното правителство.

# 12 065
  • София
Коя опозиция? Днес се дърлят в парламента за вот на недоверие заради корупцията. И двете големи партии си мерят п...те, а народа оставен на самотек.
Няма шанс за ДО без допълнителни мерки за родителите. Постоянно ДО от 1-4 клас обрича семействата на орязване на половината им доход. Как ще изкарат зимата тези хора, ако не се измисли механизъм за подпомагане, поне допълнителен платен отпуск.

# 12 066
  • София
Сега чух по новините - ще внасят вот на недоверие. не че ще мине, но те са длъжни да го внесат.

# 12 067
Какво присъствено училище ако слуаите на ден стигнат 500-600.  Няма учител, който да се съгласи да отиде. Първа линия, по 1 час с 30 деца на закрито, ниска хигиена, 7 часа с различни класове. Маски? Хаха. Дори няма да си го помислят. Единственият ни шанс за присъствено училище е мерки веднага, дори сме закъснели. Не говоря за затварянето от пролетта, а за редуцирането но всички безсмислени глупости и контрол по носенето на маски и дистанция, дори на открито. И проверки по фирми и цехове ежедневни.

# 12 068
Сега чух по новините - ще внасят вот на недоверие. не че ще мине, но те са длъжни да го внесат.
А какво ще стане ако мине..служебен кабинет начело с Мангъров и лайф без Ковид?

# 12 069
Като ни затвори отвън Европа, това дали ще касае и вноса на стоки и суровини? Би трябвало. Е тогава вече не знам управлението какъв ще го дъвче. И какво ще пазаруваме и ядем също.
Няма такъв вариант, Европа и Турция са изключително силно обвързани икономически, а една България стои между тях. Няма да ни затворят за товари, не се тревожи.

# 12 070
О, училищата категорично ще започнат на 15.09 независимо от заболеваемостта. Като намерят болен карантина 24 часа, изчистване на училището, отделяне на болните и другите на училище- за мен това си е адско напрежение и тръпнене, но така го виждам. Така стана в нашата Община, не виждам защо да го правят различно за децата.
Ще има училища с повече болни, които ще учат дистанционно седмица две и пак обратно.
Може да видите какво става и с градините, никоя не е затворила дори и при открити вирусоносители. Затварят по една група и това е.
Пък и с тия темпове на заболели, до наесен кой ще се разболява, няма да има вече. Хаха.
Постоянно казват че на 1 заболял открит има 10 неоткрити, значи по тая логика поне 60 000 болни и изкарали трябва да имаме вече което си е един немалък град.
Според мен тезата им е да го караме лятото колкото може повече хора, за да тръгнат нещата наесен, не ми харесва тая идея но това ми изглежда да правят. Задните им помисли не мога да преценя - може  и за пари да го правят и за бизнеса и за всичко.
За Григор Димитров и в тази статия пише, че се възстановява постепенно, т.е. бавно- аз така го разбирам.
За Пловдивчани стискаме палци, няма кой да им помогне - нито на Видин, нито на другите болници помогнаха, всеки се справя както може и обикновено за сметка на хората, които работят в болниците. Наистина ми е тъжно на какво ги подлагат.

# 12 071
Като спортен фен взимам  отношение: десетина футболни отбора досега са с положителни проби и всеки ден все повече стават. Не е ли по-добре да спрат изобщо това първенство и да си починат малко от ежеседмично тестване? Хем така ще решим и проблема със струпването на публиката. Приходи от билети има на 5-6 мача в годината, а в сравнение с Европа сме като джуджета Simple Smile. От друга страна, Пари се въртят с телевизионните права за излъчване, реклами, така че.. Моето предположение за футбола първо беше, че отпускат малко за да се разсеят хората, защото много гледат футбол по телевизията, но не ходят на мачове. Заради тях да са го направили, но си беше абсолютно излишен риск според мене.

# 12 072
  • Варна
Няма такъв вариант, Европа и Турция са изключително силно обвързани икономически, а една България стои между тях. Няма да ни затворят за товари, не се тревожи.
Не е една България. Контейнерите могат да стигат до Румъния и оттам по море до Турция.
Заради лошо управление сме загубили доста трафик на стоки.

# 12 073
  • Пловдив
Не е една България. Контейнерите могат да стигат до Румъния и оттам по море до Турция.
Заради лошо управление сме загубили доста трафик на стоки.

Когато цяла Европа се затвори, трафикът на стоки не спря. Хайде стига с тия апокалиптични картини.
Баце трябва да се опита да наложи малко ред в държавата, тук сме разхайтена работа. Но няма воля за това.

# 12 074
Като спортен фен взимам  отношение: десетина футболни отбора досега са с положителни проби и всеки ден все повече стават. Не е ли по-добре да спрат изобщо това първенство и да си починат малко от ежеседмично тестване? Хем така ще решим и проблема със струпването на публиката. Приходи от билети има на 5-6 мача в годината, а в сравнение с Европа сме като джуджета Simple Smile. От друга страна, Пари се въртят с телевизионните права за излъчване, реклами, така че.. Моето предположение за футбола първо беше, че отпускат малко за да се разсеят хората, защото много гледат футбол по телевизията, но не ходят на мачове. Заради тях да са го направили, но си беше абсолютно излишен риск според мене.
Пълно безхаберие е това с футболистите. Аз ако можех, щях да ги агитирам да не излизат да играят и те си имат права! И ако спрат 1-2 седмици какво ще стане те три месеца не играха и то при липса на болни? Да не говорим как са им орязали и заплати и всичко и играят за едната слава.
Както писах Локо ГО е карантинирано изцяло и тренира на една поляна извън града, че то две седмици ще си минат, колко са! Даже вече 5 дни изтекоха а карантината май е с предна дата от оповостената в медиите.

Общи условия

Активация на акаунт