COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 222
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 120
Именно, от границите направо в предвидени за това места (дали хотели или други места важно е да са изолирани и под наблюдение и контрол ), оттам нататък като оставихме на съвест и манталитет ето докъде я докарахме, и това е само загрявката, тепърва ще имаме видими резултати (това го казвам без ирония!)

# 12 121
Тесла,Ивермектинът ми е много познато лекарство.Даже трябва да проверя дали имам(не мисля да се поуча от Тръмп и да го прилагам😉),за да му прочета листовката.Има карантинен период от 21 дни преди консумация на даденото животно.Двама души от новозаразените 9 в Плевенска област са възрастно семейство,самотноживеещи,трудноподвижни и изобщо не знаят как може да са се заразили.Снощи бях в СП и ги видях.
Ако са посещавали болница/лекар нищо чудно да са отнесли "подарък"...

# 12 122
Мама Таз,така е,но те не знаят откъде може да са се заразили.Щом те не предполагат(в тяхното село нямало установен случай,нито пък прибрали се от чужбина) и аз затова се учудих.

# 12 123
Една позиция на Теодор Ушев, Фейсбук, 232 споделяния

https://www.facebook.com/teddy.ushev?__tn__=%2CdC-R-R&eid=AR … EkNrs&fref=nf

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 14:41 от blueeyes

# 12 124
  • Пловдив
Именно, от границите направо в предвидени за това места (дали хотели или други места важно е да са изолирани и под наблюдение и контрол ), оттам нататък като оставихме на съвест и манталитет ето докъде я докарахме, и това е само загрявката, тепърва ще имаме видими резултати (това го казвам без ирония!)

Това струва много пари, ама много. Да не ти говоря какво ограничаване на свободи е по европейските разбирания.
Няма как да се случи такова нещо.
Нещата можеха да си останат под контрол, ако имаше воля да се наложи и контролира спазването на мерките за дистанция и носенето на маски.

# 12 125
Петима души с положителни тестове за коронавирус има в Силистренско, съобщиха от Областната адмнистрация, позовавайки се на РЗИ.
И петимата са от Силистра. Но само един от тях – мъж на 28 години – е на лечение в инфекциозно отделение на МБАЛ – Силистра. За него се знае, че в първите дни на месеца е посетил футболни мачове в София и Пловдив, където вероятно е” прихванал” вируса, предизвикал пневмония, заради която е бил приет в болницата.
Останалите четирима са без симптоми на този етап и по предписание на здравната инспекция са в домашна 14-дневна изолация. Допълнителнатата информация за тях е, че става дума за хора, които или са имали контакт с вирусоносител в друга област на страната, или са се завърнали от чужбина.
По тези причини те са станали част от националната уеб-базирана информационна система, данните от които в случая са обработени от РЗИ- Силистра, за да влязат тези хора в режим на наблюдение, се казва в съобщението.

# 12 126
  • Варна
И кой ще плаща за тези хотели и кой ще работи в тях? С международните шофьори как ще се уреди въпроса?

# 12 127
  • София
В тези 80% се включват и пневмониите, които нямат нужда от подаване на кислород. А има и безсимптомни с поражения по дробовете.

За Григор Димитров, в Монако обявяват 9 активни, от които 8 се следят на домашно лечение, но споменават, че не всички са в Монако. Т.е. деветият вероятно е извън страната и не се знае в болница ли е или не.

Абсурд е да оставят човек с пневмония извън болница - с или без коронавирус. Иначе съм съгласна, че нашата система лесно може да издъхне, но не това ми беше идеята.
Идеята е, че има хора, които са изкарали вируса леко, минали са го и са добре и не можем да обясняваме, че те всъщност са инвалиди, но не го знаят, а пък ние много знаем. Принц Чарлз, за Бога - човекът е на 71 години и се върна към задълженията си, които хич не са само да маха на публиката. Том Ханкс и жена му. Андреа Бочели, който е на 61 и който казва, че е напълно възстановил се. Принц Албер II.
Да, можеш да четеш за смазани бели дробове, мозък на каша и сърце на пихтия цял ден - всеки има право. Да, данните за тежко прекарали вируса са полезни на медиците, за да знаят какво, как, защо. Но оттам нататък не можеш да казваш, че почти 7 млн. оздравели са инвалиди и че едва ли не ни е сполетял най-смъртоносният вирус в човешката история.
Ако утре ни сполети пандемия от Марбург - какво правим?!

# 12 128
  • Варна
Принц Чарлз, за Бога - човекът е на 71 години и се върна към задълженията си, които хич не са само да маха на публиката. Том Ханкс и жена му. Андреа Бочели, който е на 61 и който казва, че е напълно възстановил се. Принц Албер II.
  Сериозно ли даваш тези примери? Щото в България сме принц до принца?

Знаем че има хора изкарали леко, дано да сме от тези късметлии.

# 12 129
Аз пък не съм от ултрасите обаче обичам да ходя на мачове. Предпочитам на стадиона да си викам и изпускам парата от ежедневието  пред това да седна с приятелки на кръчма и да си обсъждаме  сиво ежедневие и клюкини... Еее, нашите стадиони и мачове не са като Камп Ноу...
Абе да се ходи на мачове ама както показаха снимка на фенове в Копенхаген - силно разредени и изолирани. То основният проблем е опашката за билети, гъчканицата на вход/изход и при тоалетните. На агитките според мен трябва да се забрани да посещават мачове - нека публиката е като на оперно представление иначе без нея е далеч по-здравословно. В тази връзка смятам, че доста хора не си дават сметка, че имаме нужда от организация и хора които да се занимават само с това - мерки за социална дистанция. Дори смятам има нужда от нова държавна агенция и структура за целта, ако тя работи добре то може да си живеем почти нормално с вируса.

# 12 130
  • София
Аз, макар и пряко засегната, съм доволна, че ни изолират от ЕС, бих се радвала всички да го направят, най-вече Гърция (заради народа) и Германия (защото ББ ги слуша тях). Това остава единствената ми надежда да се направи нещо... Sad
Не ми се вярва да слуша Германия, защото тук( Германия)  мерките са съвсем различни.
Не че гледа от Германия, то ако гледаше и се учеше от тях, ехеее. Имах предвид, че ако му скръцне Меркел, ще подвие опашка Wink макар че на нея едва ли България и' е първа грижа де. Но поне ще го заболи премиерът-слънце, надявам се.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 14:50 от rally

# 12 131
  • София
Скрит текст:
Принц Чарлз, за Бога - човекът е на 71 години и се върна към задълженията си, които хич не са само да маха на публиката. Том Ханкс и жена му. Андреа Бочели, който е на 61 и който казва, че е напълно възстановил се. Принц Албер II.

Ок, Даниела Дариткова не е принцеса и е излекувана. Андреа Бочели не е принц, между другото. Нито пък Том Ханкс. Нито Джокович. Нито още 6 900 000 човека, които според Worldometer-а са излекувани.

# 12 132
  • София
Аз не мога да повярвам какви хора са събрани в тази СЗО. Щом вирусите се предават чрез аерозолите във въздуха защо им трябваше половин година да заключат и чак сега да обявят, че ковид19 се предава по въздух. Много техни решения вече будят много теми за размисъл. Не ми се ще да го казвам, но дано това не е по някакъв начин тенденциозно и с определена цел.

# 12 133
Всички без изключение! , като се знаем много добре какво представляваме като нация и държава и като възможности във всякакъв аспект, трябваше да се презастраховаме, сега когато всичко ескалира колко мислите че ще са финансовите последствия?
Ама никой от нашите нямаше куража да го направи тогава, сега вече няма спиране

# 12 134
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:

Ок, Даниела Дариткова не е принцеса и е излекувана. Андреа Бочели не е принц, между другото. Нито пък Том Ханкс. Нито Джокович. Нито още 6 900 000 човека, които според Worldometer-а са излекувани.
Мхм, министърка, холивудска звезда, световноизвестен певец и тенисист. Нелепи са примерите.
Но дори да бяха редови хора, какво искаш да докажеш? Че има хора изкарали леко?
Това никой не го отрича.

Общи условия

Активация на акаунт