COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 951
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 285
Tays, ти не беше ли изкарала короната, заедно с детето? Ако се провериш за антитела, и ако ги имаш, мисля, че трябва да си спокойна.
Не мисля, антителата са знак за инфекциозен процес, не ти гарантират никакъв имунитет.

# 12 286
Tays, ти не беше ли изкарала короната, заедно с детето? Ако се провериш за антитела, и ако ги имаш, мисля, че трябва да си спокойна.
Де да бях аз Blush
Никви корони не съм изкарала, а детето ми е на 25 плюс и съм го виждала  едва няколко пъти от 13.03.

Пазя се като лисугер , откакто разбрах , че лошо ни се пише. Бях от айляците до ИП.

Пешко, ама ти си много "ВЕДЪР" потребител, честно хаха. Дай малко по- оптимистично.

Аз за СЦЗ знаех отдавна, че са пламнали, разместват се отряди, има и от затворническата охрана много болни, ама нали го зная неофициално, не съм споделяла, за да не е ЕЖК.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 20:55 от tays

# 12 287
Tyes, в нашия съд има строги правила. Миналият месец бях призована за свидетел. В сградата на съда допуснаха само адвокатите на трите страни и един от страните беше дошъл. Единият адвокат, водеше още двама с него, не ги допуснаха. Нас свидетелите, също. Като ти дойде реда, те викат вътре. Съдията ограден с плексиглас, на секретаря нищо. Вътре с маски всички, не ме накараха да я сваля, по очите ли ме позна, не знам, че се загледа в личната карта.

# 12 288
  • София
В Гърция свалят маските.
Посетителите на молове и търговци центрове в Гърция вече не са длъжни да носят защитни маски. В кафенетата и заведенията за обществено хранене вече няма да има ограничения за броя на клиентите на една маса. Носенето на маски остава задължително за обслужващия персонал.
Лични предпазни средства трябва да носят лицата, които пътуват с обществен транспорт, самолети, кораби или влакове.
  от ТУК
... и затягат контрола на входовете:
Гърция затегна пропускателния режим през ГКПП „Промахон“, където от днес се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение от ТУК
При нас маските са под брадичките, а вратите - широко отворени за туристи. Само дето май навалица няма...

# 12 289
Tyes, в нашия съд има строги правила. Миналият месец бях призована за свидетел. В сградата на съда допуснаха само адвокатите на трите страни и един от страните беше дошъл. Единият адвокат, водеше още двама с него, не ги допуснаха. Нас свидетелите, също. Като ти дойде реда, те викат вътре. Съдията ограден с плексиглас, на секретаря нищо. Вътре с маски всички, не ме накараха да я сваля, по очите ли ме позна, не знам, че се загледа в личната карта.
При нас в Райнен съд на Борис е много добре, дори затягат контрола, много съм доволна. В сградата на Скобелев е по- разпасано, там са наказателните дела, има и доста бразилци.
Но най- гадно е в Съдебната палата, хем съм питала  съдебната охрана защо ги пускат, ако нямат призовки, еми много народ, не можели да контролират всичко. Дали ?
Иначе във всички зали сме с плексигласи разделени, но като се накачулим по трима адвокати с трима подсъдими на два - три метра, ега и дистанцията. Да не говорим, че и колегите не го вземат присърце това с мерките. Съдиите са защитени и секретарите.

Олеле, гърците ще направят нашата грешка Tired Face

# 12 290
Пешко, ама ти ми много ВЕДЪР потребител, честно хаха. Дай малко по- оптимистично.
Аз съм оптимист, най-вече че вирусът ще мутира до много по-безопасна форма и че не причинява тежки щети на леко преболедувалите каквито са огромна част от заболелите. А за антителата го каза имунологът Чорбанов както и други, те са съвсем малка част от имунната система на човек, по-важни са примерно Т-клетките. Колежката се върна оня ден от Гърция, каза никой не носи маска и най-важното няма промяна в цените, заведенията са пълни на макс, нищо не се спазва като дистанция и подобни ... абе ще се "окотят" и те покрай нас.

# 12 291
UK
тестове -    240 340
положителни - 630
починали -        126
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-information-for-the-public

# 12 292
  • Bulgaria
Гърците ще ни направят голяма услуга с тези задължителни тестове. Ще хванат доста положителни, ние нали все нямаме капацитет, тестове, микробиолози...

# 12 293
При нас в Райнен съд на Борис е много добре, дори затягат контрола, много съм доволна. В сградата на Скобелев е по- разпасано, там са наказателните дела, има и доста бразилци.
Но най- гадно е в Съдебната палата, хем съм питала  съдебната охрана защо ги пускат, ако нямат призовки, еми много народ, не можели да контролират всичко. Дали ?
Иначе във всички зали сме с плексигласи разделени, но като се накачулим по трима адвокати с трима подсъдими на два - три метра, ега и дистанцията. Да не говорим, че и колегите не го вземат присърце това с мерките. Съдиите са защитени и секретарите.

Олеле, гърците ще направят нашата грешка Tired Face
Аа те гърците са богове, тях не ги лови... Simple Smile

# 12 294
  • Пловдив
Или някой ми чете мислите или ми следи публикациите в бг мама. Stuck Out Tongue Winking Eye Търсят доброволци за инфекциозна клиника в Пловдив, в това число лекари и сестри.

https://www.bnr.bg/plovdiv/post/101306844?fbclid=IwAR3rV2JBqkeqK … qU-ouAde1idPK-bjA

Не е толкова жизнерадостно това с леглата. Даже хич.

# 12 295
В Гърция свалят маските.
Посетителите на молове и търговци центрове в Гърция вече не са длъжни да носят защитни маски. В кафенетата и заведенията за обществено хранене вече няма да има ограничения за броя на клиентите на една маса. Носенето на маски остава задължително за обслужващия персонал.
Лични предпазни средства трябва да носят лицата, които пътуват с обществен транспорт, самолети, кораби или влакове.
  от ТУК
... и затягат контрола на входовете:
Гърция затегна пропускателния режим през ГКПП „Промахон“, където от днес се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение от ТУК
При нас маските са под брадичките, а вратите - широко отворени за туристи. Само дето май навалица няма...
Т.е. поемат по "нашия" модел, който не е наш - да го изкарат част от хората през лятото. Тестват по границите, защото имат много туристи, а нямат желание да си пълнят болниците с чужденци. Тук не сме се затрупали с туристи.

# 12 296
Гърците ще ни направят голяма услуга с тези задължителни тестове..
 Ще хванат доста положителни, ние нали все нямаме капацитет, тестове, микробиолози...
+1 Joy Hands Ok Hand

# 12 297
И аз съм оптимист. Пловдив имаме болници и доктори. Ако новооткритите и техните контактни се кротнат, ще се справят отделенията.
Инфекциозна болница не значи замо за ковид,  днес изрично го споменаха, имат си и други легла за други болни.

# 12 298
  • София
В Дания пък въвеждат сертификати за Ковид-19.
Дигиталният документ ще свидетелства дали приносителят му е с отрицателен PCR тест. Някои държави изискват от пристигащите в тях да се подлагат на такова изследване. Според министерството сертификатът ще служи и за освобождаване от задължителна карантина в чужбина. Всички лица над 18 години, които живеят в Дания, имат право да придобият такива сертификати. От средата на юли родителите ще могат да снабдяват и децата си с тях, казаха още от здравното ведомство. Тестовете за COVID-19 са безплатни в Дания от средата на май.    от ТУК
Не пишат какъв е срокът на валидност на тези сертификати, защото заразяване може да стане във всеки момент, така че не ми е много ясно какъв е смисълът.

# 12 299
  • Bulgaria
Другият човек, с който имах контакт е във видимо по-добро състояние в момента, с лека кашлица от време на време.
Прибрали са се от София.
А там как са го хванали? Сещат ли се да са имали контакт сък съмнителен или е неизяснено?

Знаели ли са, че са заразени като са дошли на раздумка?
Не знам подробности.
Да, знаели са, че са болни и въпреки това решиха да си поговорим. Заразили са се в София и са решили да се приберат тук да се долекуват. Човекът с по-тежко състояние е отделен в отделна сграда, но въпреки това са пътували заедно, в София живеят заедно и маски не съм видяла да носят. Ядосана съм от безхаберието им и изобщо не искам да ги виждам в скоро време. Smile

Общи условия

Активация на акаунт