COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 147
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 345
А тези деца на контролното защо са били без маски?

# 12 346
Според наредбата не подлежат ли на глоба? И то големичка беше.

# 12 347
Ели, дано ви се размине. Кураж!
Според мен се е определял национален отбор за някоя олимпиада.
Нищо не оправдава обаче безотговорно поведение на родителите и въпросния юноша,с температура.
Да го излючат от всички състезания сега до края на училище.
Аз на първи юни не. пратих дъщеря си на състезание също с голям залог. Маски, каски, ако нещо стане, кой ще ме обезщети за нечие нехайство.

# 12 348
  • София
Ели, от паника няма смисъл, нищо няма да промениш, само ще се изнервите всички.
Знам, че е лесно да се каже и трудно да се направи, но ако ти си спокойна и детето ще бъде по-спокойно. То и без това се е шашнало вече.
Наблюдавай детето, след 4 ден може да му направите тест. Не е задължително, да се е заразила.

Аз бях в контакт с колежка с която цял ден стояхме на едно бюро, почти глава до глава. Разучавахме нова програма, пипахме и двете мишката, хапвахме ядки от едно пакетче.

Още вечерта тя се почувства не добре и на следващия ден вечерта ходи за тест. Беше положителен.
 Аз стоях  под карантина 14 дни, но нищо ми нямаше, ама абсолютно нищо. Правих само от тестовете за антитела, нямам.

На мен ми стана много гадно като разбрах, но какво да направя, станалото-станало. Първите дни се наблюдавах като под лупа, след това ми омръзна и го давах по-лежерно. След първата  седмица, някак се успокоих.

# 12 349
Тия лампи са много опасни за кожата и очите, в никакъв случай не си правете нагревки специално ако е UV лампата. Стават само за дезинфекция на обем затворено пространство.
Да, лампите се ползват със специални очила, но се продават и с тези тубуси, точно за нагревки на нос и гърло - стафилококус ауреус например се унищожава точно по този начин. Неслучайно на деца и възрастни с доказани бактерии им предписват такива нагревки. Ако вирусът е още в горната част на дихателната система това може да го унищожи, нали има изследвания, че това му влияе.

Не знам защо от юни започнаха да подготвят началото на учебната година. Екстрасенси ли са наели за консултанти, които са им предсказали положително развитие на нещата, че се налага отсега да залагат първия учебен ден. Има доста време, какво са се разбързали?

МК, щом са знаели, а са се натискали за разговор,  направо и да не им проговориш никога повече си заслужават!

# 12 350
....Ама има такива ненормални родители, ще си пусне детето с температура на изпит.
.
Не знам какъв е бил изпитът, но ако организаторите не дават никаква опция за явяване отделно, по доказано уважителни причини, напълно разбирам родителите.

# 12 351
  • София
Карантината как се брои? Ако те карантинират като контактен в понеделник до по-другия понеделник ли е или до неделя? Че моята доброволна свършва...

# 12 352
Що ли си мисля, че тези родители не са питали дали детето може да се яви отделно. Затраяли са си, щото шанса да е болно е 50/50, нали. И каква е тази уважителна причина да ходиш да сееш зарази. Може да звучи пресилено, но наистина някой може да умре след това контролно.

# 12 353
Ами аз не мисля така. Доколкото разбрах, това са допълнителни квалификации за някаква олимпиада или нещо подобно, не задължителни изпити в училище. Хайде холан, здравето е по-важно от всичко, няма нужда от такива напъни. Включително и болното дете не е имало полза да се пъне там пет часа.

# 12 354
  • Пловдив
Началото на учебната година у нас е определено в закон. Ако се подготвят предварително, защо го правят, ако е в последния момент, пак ще са криви.
Нека използват лятото за това, на някои места ДО беше пълна смешка.

Да си част от национален отбор по нещо може да значи пълна стипендия в някой американски университет или прием в Кеймбридж.

# 12 355
Детето е било с темепратура и се е изследвало вторник сутринта преди контролното.... Амбициите на някои родители и деца са преди всичко.
Не зная дали съм повече ядосана, тъжна или изплашена....
Благодаря ви за виртуалната подкрепа!
Не се тревожете, шанса да се е получило заразяване е малък, така както ги описвате нещата. А мерките които ще вземете са добри. Може да помислите евентуално за такава УВ лампа, с която да дезинфекцирате стаята 2 пъти дневно за по 15 минути сутрин и вечер. Такава дезинфекция е полезна. Ако нямате, може да вземете, в следващите 1, 2 дни от 3-ти ден нататъка има смисъл да се награвя стаята, когато евентуално ако се е получило заразяване ще е преминал латентният период и ще е започнало отделяне на вируса. Но същата функция играе и слънцето. Достатъчно е и детето да държи отворен прозореца задължително когато слънцето награвя стаята. При УВ лъчи вируса по повърхности умира за минути. И ако след 2 седмици детето няма симптоми едва ли се е получило заразяване. Ако след 3 седмици никой друг от сем. няма симптоми значи всичко е наред. Вие не трябва много да се заседявате в стаята и всичко ще е наред.

# 12 356
Здравейте. Имам въпрос. Ако някой е дал положителна проба за вируса, но не се е виждал с родителите си от 2 седмици (с които по принцип живее), има ли основание да накарат и тях да бъдат под карантина?

Също така задължително ли е контактните лица да се тестват, ако не са се виждали от 2 седмици със заразения?

Благодаря Simple Smile

# 12 357
Точно така, едно нещо трябва да бъде кристално ясно.
Първоначалният успех на България принадлежи на всеки един човек, който спазваше мерките, а не на лицето Х. Благодарение на същите хора сега не сме пламнали дори още по-бързо.

# 12 358
Карантината как се брои? Ако те карантинират като контактен в понеделник до по-другия понеделник ли е или до неделя? Че моята доброволна свършва...
Трябва РЗИ да ти е казало, аз знам че се брои не от деня на карантиниране а от контакта, а този контакт може да е бил 2-3 дни преди карантинирането, така че звънни и питай.

# 12 359
От протеста в Белград днес: "Спрете да цензурирате данните за КОВИД."

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт