COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 551
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 495
Витанов: Връщане назад може да има само ако този 1 500 000 (които не вярват във вируса, отричат мерките, подценяват го и ни дънят) си променят мнението за вируса. Прехвърлим ли 300 на ден, ще започне преторавраването на здравната с-ма която ще може да издържи още само около 2, 3 седмици след като минем това стъпало.

# 12 496
  • При семейството си
Новозаразени от брой тестове - 5.6%
Хоспитализирани от активни случаи - 17.07%
Починали от приключили случаи - 7.56%
Увеличение в активните случаи - 106.

# 12 497
Живота ще продължи въпреки Ковид. Не е зле да свикнете с тази мисъл.
Ами то е ясно,че няма да спре.Но въпросът е как да продължи С Ковид,а не въпреки Ковид.Аз днес като се освободя ще потърся откъде са ни новите случаи.Вчера 9,днес 12.Пак си имаме огнище някъде.Между другото театърът ни е отменил представленията за юли месец
https://www.plevenpress.com/театърът-отмени-представлен.И отдолу пускам линк към статия,която не е свързана с коронавируса,но още вчера щях да пиша какво е състоянието на отвратителната ни СП и тя го описва най-добре.Онази вечер карах една майка с оперираното й дете и отношението към нея и към  възрастната двойката заразени беше толкова ужасно,че ако охраната се беше махнала за малко,се бях приготвила да науча сестрата как трябва да се държи с хора и как ще се чуства да лежи тя в СП.Аз я питах най-човешки защо събират заразени с незаразени в едно помещение,тя започна да ми пищи истерично.
https://www.plevenpress.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%83%d0%b6%d0%b … 0%b9%d0%ba%d0%b0/

# 12 498
  • София
Ох, като чуя "Трябва да свикваме" и как да свикваме? Със смъртта ли?С трайните последици

# 12 499
  • София
Що за човек може в такава ситуация да тръгне на почивка! Наистина ли има хора, които могат до такава степен да се абстрахират от случващото се и да почиват спокойно, спазвайки или неспазвайки мерки. Същото важи и за тези, които ходят на разни събирания за удоволствие.
Мисля, че аз превъртявам, но тук повечето са на мнение, че са нужни мерки.
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.
Да, мисля, че напрежението ви е малко в повече.
Идете на морето, на някоя вила или апартамент, повярвайте ми, по-безопасно ще е, отколкото в бацилника София/Пловдив etc. В смисъл такъв, да не ида на вилата си на почивка, ама пък защо тогава да ходя на работа с градския?? Мога ли да си седна вкъщи и да чакам някой да ми плати?
Който си спазва мерки ги спазва навсякъде. Който не ги - съотв. никъде.

# 12 500
Всички свикваме с вируса, докато не порази фатално или тежко някой близък. Тогава почваме да се питаме "защо на мен", а защо не? Никой не е застрахован...

# 12 501
Що за човек може в такава ситуация да тръгне на почивка! Наистина ли има хора, които могат до такава степен да се абстрахират от случващото се и да почиват спокойно, спазвайки или неспазвайки мерки. Същото важи и за тези, които ходят на разни събирания за удоволствие.
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.
При цялото ми уважение, но абсурдно е да виним, че някой иска да има почивка. Има хора, които не са спирали да работят, независимо от мерки, включително и моето семейство,  няма къде да се скрия.
Събирания за удоволствие ще ходя, между близки, които си знаем ежедневието,  в крайна сметка няма гаранция от къде ще дойде вируса.

Сами трябва да се пазим, няма кой.
Септември да затворят, ами ще страдат децата и родители, че не могат да работят, а да ги гледат. Всичко друго ще си действа.

# 12 502
  • София
Защо мерките и затварянето март да са били не на време и нямали смисъл бе хора. Тогава имаше висок потенциал вируса да се разпространи много масово заради големия брой завърнали се от чужбина. Именно тези мерки позволиха заразата да бъде изолирана по места и огнища и още да бъде владяна. Били твърди. Ами да, тогава се де действаше с твърда ръка, сега не, изводите може да си правите сами. И моля разни палячовци да не излизат с тезата, че  сме били си съсипали икономиката и неможело така, не не сме си съсипали ние икономиката, икономиката се съсипа на световно ниво, и това се отрази съответно и у нас.

# 12 503
В Гърция през месеците на затваряне е имало коли с високоговорители, от които са се чували призиви за вируса. И нямаха чували.
Тук едни клипчета по медии никой не желае да пусне. Та даже и в бг мама няма желание да поискаме това от властта.

# 12 504
Живота ще продължи въпреки Ковид. Не е зле да свикнете с тази мисъл.
Ако сте от болните, които са между живота и смъртта и ви кажат, че смъртта е част от живота и трябва да свикнете, дали ще го направите! Това вероятно ще сте готови да приемете всичко само и само да живеете, но когато това се случва на друг е много лесно да говорим, гледайки философски на случващото се.
Защо хората са толкова глупави, че трябва да влязат в ла..та за да разберат, че миришат.

Скрит текст:
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.
При цялото ми уважение, но абсурдно е да виним, че някой иска да има почивка. Има хора, които не са спирали да работят, независимо от мерки, включително и моето семейство,  няма къде да се скрия.
Събирания за удоволствие ще ходя, между близки, които си знаем ежедневието,  в крайна сметка няма гаранция от къде ще дойде вируса.
Не ги обвинявам, напротив, възхищавам се на хладнокръвието и спокойствието, което имат. Ходенето на работа НЕ е сравнимо. Там сте хора, които се познавате, малко или много има вероятност да се организирате и да спазвате някакви мерки. Не е като да отидеш на място, което не познаваш, не познаваш обстановка, хора .... Що за почивка е това, да внимаваш за дистанция, за дезинфекция .......
Не знам дали ме разбираш, но това за мен не би било почивка, напротив, би ме натоварило много повече и ако бях единствена, добре, превъртяла съм, но не съм само аз с такова мислене.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 08:04 от Mama_Nana

# 12 505
  • София
Мерките през март бяха абсолютно необходими. Здравната ни система беше тотално неподготвена (сега е с 20% по-добре) Ако тогава бяхме правили като сега, щяхме да броим чувалите с трупове.

# 12 506
  • София
В градския транспорт в София продължават хора да не си слагат маски.Толкова ли контрольорите не могат да ги глобяват.Липсва всякакъв контрол.А иначе се отчита голям брой заразени.Защо пуснаха дискотеките и зрителите на мачовете?Те ли ще оправят икономиката?

Доколкото знам, контрольорите нямат права да глобяват за маски. Контрола за маски би трябвало да се осъществява от РЗИ и полиция. Министерство на транспорта няма отношение за това.

"Хората искат хляб и зрелища" , не е моя мисъл, а на древноримския поет-сатирик Ювенал който с едно изречение описва нравите на римското общество .Народът искал само храна и развлечения, а политиците с удоволствие развращавали плебса с кървавите гладиаторски игри и „купували” по този начин подкрепата му. Защо звучи някак познато?

# 12 507
Сега по Нова казаха, че вчера Премиера обявил, че мерките нямало да се затягат при каквито и да били обстоятелства. Ами, честито!
И що ни лъжат - при 100 случая затягане, при 200 случая затягане. Нямааа затягане, само примката около врата на народа се затяга. Уф.

# 12 508
  • София
Ей, продължават да лъжат за Сърбия.....

# 12 509
И аз чета коментари, "Къде са болните?".
Повечето хора трябва да пострадат лично, за да повярват?!

Общи условия

Активация на акаунт