COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 253
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 480
  • София
Защо в България всичко се случва след като нещо е станало. Как веднъж бе, веднъж някой не все мерки предварително и не предотврати нещо. Как всички на властимащи позиции сте скопени, как досега не се появи един с топки, всъщност появи се, в Пловдив, но тя е жена.
Приемам забележката, друг бе цитата на Паисий.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 07:33 от WhatHapppenedToMonday

# 12 481
Ами то се случи преди да е станало. Март месец. Просто трябваше да удържим фронта. И после постепенно да разхлабваме, ама плавно, многооо плавно. Трябваше, ама...

# 12 482
  • Пловдив
Отчаяна съм от България. Как така ще разчитаме само н съвестта на хората! Защо са ни Конституция, закони правила. Ами да премахнем парламент, съд, затвори. Разчитаме на хората.
Толкова години цивилизация, а ни връщат в първобитния строй, всеки да спасява сам себе си.

# 12 483
  • София
Бойко трябва да излезе и да каже мъжки - не можем да си позволим затваряне, поради това, това и това. Пари в държавата достатъчно няма, поради това, това и това. Парите от ЕС ще дойдат декември 2020, защото така, така и така се разбрахме.

Ще опитаме да играем контра, засега НОИ и НЗОК издържат.

Ако видим, че не издържат - затваряме държавата, за да спасим дискотеките и затворените бизнеси - теглим заем от МВФ, който ще изплащате до внуците ви до девето коляно. За целта обаче, още от 2021 ви вдигаме осигуровките за НЗОК, ДОО, ДЗПО, както и и данъка печалба. Вдигаме и ДДС на 24%.
Мутафчийски сгреши в преценката си март да затворим цялата държава - сърдит съм му. Мангъров ме подведе май - сърдит съм му. Не нацелихме баланса, а можехме. Ананиев се провали - дава оставката днес.
Примерно.
Предизборно не иска да го прави обаче, бъдете сигурни.

# 12 484
Що за човек може в такава ситуация да тръгне на почивка! Наистина ли има хора, които могат до такава степен да се абстрахират от случващото се и да почиват спокойно, спазвайки или неспазвайки мерки. Същото важи и за тези, които ходят на разни събирания за удоволствие.
Мисля, че аз превъртявам, но тук повечето са на мнение, че са нужни мерки.
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.

# 12 485
Ами то се случи преди да е станало. Март месец. Просто трябваше да удържим фронта. И после постепенно да разхлабваме, ама плавно, многооо плавно. Трябваше, ама...
Аз сега се замислих, че смисълът от плавното разпускане е да се следи ситуацията и да се настика спирачката ако нещата тръгнат на зле... Но, когато нямат намерение да натискат спирачката....
Аз вчера слушах ББ и може да сметнете за недобре умствено, но за мен в думите му имаше ... смисъл. Как насила да накара хората да се пазят, като те не вярват, че има от какво....
Все пак вярвам, че ако всеки спазва мерките и предписанията персонално това ще има ефект..

# 12 486
Живота ще продължи въпреки Ковид. Не е зле да свикнете с тази мисъл.

# 12 487
Що за човек може в такава ситуация да тръгне на почивка! Наистина ли има хора, които могат до такава степен да се абстрахират от случващото се и да почиват спокойно, спазвайки или неспазвайки мерки. Същото важи и за тези, които ходят на разни събирания за удоволствие.
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.
Точно най-големите поддръжници на ИП март и април месец, сега ходят по почивки и на заведения. От моя ФБ го виждам. Чак се чудя истина ли е...

# 12 488
Витанов и Безлов по Нова.
Витанов говори със сарказъм за Мангъров. Уж разказва приказка за имало един доктор, който лекувал хора, но те били малко, а той искал да бъдат повече. Дошла пандемия и за да си увеличи клиентелата доктора взел да разправя, че това не било никаква болест и хората го послушали и клиентела та на доктора станала много голяма. Извода и поуката накрая били - защо аджеба хората го послушали.

# 12 489
В градския транспорт в София продължават хора да не си слагат маски.Толкова ли контрольорите не могат да ги глобяват.Липсва всякакъв контрол.А иначе се отчита голям брой заразени.Защо пуснаха дискотеките и зрителите на мачовете?Те ли ще оправят икономиката?

# 12 490
  • София
Никой никога няма да излезе да каже, че нямаме пари и затова не затваряме, защото доскоро говорихме, че сме мега добре финансово.
Сега по Нова Витанов каза, пе реално имаме 50 000 заразени в момента. Много е ироничен към Мангъров

# 12 491
Скрит текст:
Чувствам се супер гадно.
Точно най-големите поддръжници на ИП март и април месец, сега ходят по почивки и на заведения. От моя ФБ го виждам. Чак се чудя истина ли е...

И аз забелязвам същата история. Хората, които още през февруари не си показваха носа навън, сега са на почивки, на сватби, на барове и т.н.
Смятам че това затваряне тогава беше крайно рано, хората преодоляха страха и сега вече им е все тая и се носят по течението. Мерките няма как да са вечни, прекалено разглезени сме станали и не сме свикнали някой да ни казва какво може и какво не. Пазете се сами, държавата каквото можеше направи за нас, сега топката е в нашите ръце, ние сами трябва да решим накъде ще заритаме.

# 12 492
Скрит текст:
От друга страна, колко време можем да живеем със строги мерки /не виждам друг вариант за спасение/! Все пак хората ходят на работа, пазаруват, ходят на лекар .....  колкото и да минимизираме риска, не можем да убием вируса.
Чувствам се супер гадно.
Цитат

Животът наистина продължава,въпреки К-19.Мисля,че голям процент от хората вече свикнаха.

# 12 493
Само три коментара от стотиците подобни под новината за 240 болни. Не е нужно дори да се коментира написаното

# 12 494
Живота ще продължи въпреки Ковид. Не е зле да свикнете с тази мисъл.
Ние се опитваме да свикваме, правейки необходимото. И свикваме. Такива като вас с такива призиви не свикват. Вашето не е свикване, а отричане. Тактиката на щрауса не помага, не разбирате ли. Опасността от заравянето на главата в пясъка е, че първо може да се задушите, второ дупето ви стърчи необезопасено и сещате се, нали.. голо дупе на показ все ще се намерят кандидати да го "ощастливят". Това, че ти не виждаш нещо, не означава, че нещото не те вижда.

Общи условия

Активация на акаунт