COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 147
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 675
Бих затворила и кина и театри. Спокойно за 2-3-4 месеца можем да се върнем към добрата стара книга, няма да навреди никак.
Кино може у дома-домашно. Мач може у дома по тв да си изгледаш с двама верни проверени другари. Къде е драмата? От нищо не сте лишени.

# 12 676
Такааа...попада ми снимка от публичния профил на една дама, която е имала събитие с Тити и други хора на 4 юли - представяне на книга...

Аз харесвам въпросната дама и групата от хора, с които е в една компания. Но се чудех и аз дали не е удачно да ограничи сега малко контактите си. Присъствалите на това събитие с Тити Папазов са все интелигенти хора, предполагам, че са си направили тестове. Друг е въпросът, че според повечето изследвания отнема няколко дни, за да бъде засечен вирусът от PCR теста. Дано няма други заразени.

Някой беше попитал за сайт за маски. Аз мога да споделя два, от които съм купувала такива ppf2 и мисля, че са читави, но не знам дали е удачно да се сподели така тук (да не ме затрият). Ако някой иска може да пише на лично.

Много се радвам, че все пак решиха да вземат мерки и дано не се отметнат след 2 дни.

Edit: Добавям статията за новите случаи в Пловдив. Двама лекари от неврологичното отделение в Пълмед.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvi-podrobnosti-za-nov … biturienti-982037

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 13:00 от Prismeh

# 12 677
milittana , няма ИП в момента, от доста време няма такова.

Добре, ИЕО или ИС или там каквото го наричат, което позволява на м-ра на здравеопазването да пише подобни заповеди. Мисля, че всички ме разбраха какво питам.

# 12 678
60 000 са го изкарали, не че са болни сега. Повечето с леки или без симптоми. От февруари март това са 4-5 месеца защо да е невъзможно? Разхвърляй ги из  7 млн България не е кой знае какво за такъв период.
И аз се надявам 300 на ден да е максимума, ама надали.

# 12 679
  • София
milittana , няма ИП в момента, от доста време няма такова.

Добре, ИЕО или ИС или там каквото го наричат, което позволява на м-ра на здравеопазването да пише подобни заповеди. Мисля, че всички ме разбраха какво питам.
Ананиев каза, че ще го удължат до края на месеца.

# 12 680
Това за маските на клиентите в ресторанта и аз мисля, че е редно като влизат да са с маски, на масата свалят маската, консумират и слагат отново. Ходят до тоалетна - с маска. Масата на два метра от другата и така. Че една моя позната от безгрижните ми се подиграваше ама как така на ресторант с маски. Скоро ще се научим да живеем по друг начин и песен ще пеем, ако бройките скочат доста по-странни неща ще трябва да вършим.

# 12 681
# 12 682
  • Сф
Заразата няма вариант да се елиминира, единствената цел е да се ограничи до "поносими нива". А "невижданата ярост" на Мутафчийски изречена пролетта явно е имал в предвид за лятото. Мангъров (жив е )днес е ръснал поредния си бисер - щели да се увеличават приетите в болница защото вдигнали пътеката на 1200лв ... не спирам да се учудвам как този човек има обяснение за всяко събитие по негов си начин, точно както всеки вярващ в плоскостта на земята ще ви извади довод в продкрепа на теорията си на всеки факт който му кажете.
Ето на това попаднах за Мангъра, чак хибридна война..едва ли..но има определени амбиции.От 6.07 е публикацията.
Скрит текст:
             Миналата седмица в интервю за Свободна зона на Коритаров Мангъров заяви, че гърците били на път умишлено да провалят туристическия си сезон, защото очаквали идващи отнякъде (???) ползи, които ще са по-големи от щетите от проваления сезон. Същите били и причините за безумните според Мангъров ограничителни мерки на българското правителство - съсипва умишлено икономиката, защото очаква да получи ползи, по-големи от щетите. На уточняващ въпрос на водещия за другите страни от ЕС, наложили дори по-строги ограничения, отговорът беше: "Целият ЕС действа по тази схема". Значи някой ще дава огромни пари на европейските правителства, за да побъркват гражданите си и да си съсипват икономиките. Пари, които ще са повече от щетите на съсипията... В моя публикация по този повод направих две допускания, обясняващи манъровите твърдения: 1. Той е луд; или 2. Той работи в полза на руската хибридна война срещу ЕС и в частност срещу България. Нахвърлиха се отгоре ми няколко представящи се за лекари. Как съм смеел да засягам този изключителен медицински капацитет, след като самият аз не съм лекар. А вариантът Мангъров - хибридчик предизвика порой от най-злостни обиди по мой адрес от същите тези "лекари" и от други участници, често заставащи на амбразурата да бранят матушката. Сега вижте снимката от пленума на АБВ от преди ден-два. В президиума редом с пикаещия в шадравани гордо се пъчи мангъра. Едва ли някой не знае, че АБВ е в челната редица на руската хибридна война срещу България. Явно с предишната си публикация съм предизвикал неочаквано голямата злоба на русоробите, защото съм ги уцелил в десятката. автор- Любен ДиМов.           

# 12 683
  • София
"Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения." - какви маски в ресторант?!

# 12 684
  • Петрич
уф,според мен бройката си е точна,защото рязко се увеличи броят на дневните тестове.В началото се възмущавахме ,че малко се тества, е сега средно по 4000 на ден ,спрямо 400 в началото.Нормално е да излизат повече ,макар че белите държави го правеха още от самото начало.А ние се учихме и нямахме достатъчно квалифициран персонал и тестове.А за баровете и дискотеките съм съгласна.Пък една година всеки да си седне на д-то.За съжаление сме си ганьовци и това е -нема управия.

# 12 685
Предното въвеждане на контрол по заведенията от преди 2 седмици го помня. 50% трябваше да намалят капацитета и да носят маски персонала. Личните ми наблюдения за същата вечер (че и следващата) беше че заведенията си бяха пълни и голяма част от персонала беше без маски.
Сега след толкова "контрол" как да разберат горките ресторантьори кога трябва да спазват и кога им говорят празни приказки че трябвало да се спазва, ама може и да си работиш както си искаш.

# 12 686
Мдаа, вече причината за поведението на Цветарката се избистря. Не е било заради тестовете на частната лаборатория, там явно няма достъчно келепир а заради Матушката и Царя. Само те са способни на такива подмолни действия, но в някои държави с "будни разузнавания" такива субекти ги излавят по "бели гащи".
Сега след толкова "контрол" как да разберат горките ресторантьори кога трябва да спазват и кога им говорят празни приказки че трябвало да се спазва, ама може и да си работиш както си искаш.
Не се ли направят няколко показни акции на полицията и РЗИ няма да се научат а ще си карат както си искат, не е много по-различно от 2013 когато забраниха тютюнопушенето на затворени места. Само ако гражданите започнат да се възмущават от неспазването на мерките тогава може да се говори за реален ефект - влизаш без маска в магазин трябва да стане на равносилно все едно си запалил цигара в автобус.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 13:17 от pehoko

# 12 687
Най-после доза разум! Дори и закъсняла реакция все пак вече е налице. Вярно - много по-трудно ще свалим отново бройката, но поне вземат някакви разумни мерки - на фона на изказванята на ББ не вярвах, че ще стане.  Ако може наистина контролът да е ефективен - ще има резултат...Но дали ще има воля и такъв ресурс?

Какъв ще е резултата Simple Smile Ще се елиминира ли заразата?

Шансът да се елиминира заразата отдавна е пропуснат. Достатъчно би било да се ограничи в разумни граници, както стана в редица държави. Нормалното функциониране на социума преминава през държането на вируса под контрол - иначе шанс няма за "нормалност", поне не и  до появата на лекарство. Видяхме какво се случи със страните, които бяха без мерки - после се чудеха какво да правят и дадоха и дават не малко жертви. А и не забравяйте,че ние нямаме ресурса на много от държавите , което означава, че за нас среден път няма. Всеки ден се затваря някоя институция, социално заведение, заведения за обществено хранене, контактните под карантина до появата на следващия позитивен и повтаряне на цялото упражнение. Расте броят на хората в болници плюс факта, че не се знае колко пъти може да прекараш заболяването и да оцелееш....Какво предлагате да се направи? Много ми е любопитно - ей такова едно усмихнато въпросче като вашето.... Без да искам да обиждам някого споделете - някаква по-добра идея ли имате? Защото специалистите по цял свят се опитват да измислят  компромисен вариант...ако пък вие го знаете - ще бъде от полза на човечеството!

# 12 688
Най-после доза разум! Дори и закъсняла реакция все пак вече е налице. Вярно - много по-трудно ще свалим отново бройката, но поне вземат някакви разумни мерки - на фона на изказванята на ББ не вярвах, че ще стане.  Ако може наистина контролът да е ефективен - ще има резултат...Но дали ще има воля и такъв ресурс?

Какъв ще е резултата Simple Smile Ще се елиминира ли заразата?
С тези мерки няма дори да се тръгне надолу,  най-много да се забави растежа.

# 12 689
Ресторантите ще си работят и на закрито ли? Там има ли ограничение на капацитета?

Общи условия

Активация на акаунт