COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 284
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 750
А колко от тези които са за интензивни грижи стигат действително до Интензивното?,  май някои си чакат отвън или се лекуват у тях с аспирин и чай, и така не влизат в тези статистики
Има го и това, заради тихата хипоксия при ковид.

# 12 751
  • София
И сред футболистите зрее бунт, вече и ултиматуми се поставят:
"Царско село" излезе с декларация относно предстоящия мач с "Ботев" Враца, който представлява директен сблъсък за място в Първа лига и през следващия сезон. Столичани заплашват с бойкот, ако тазвечершният им съперник не докаже, че няма заразени с COVID-19.
"С настоящето ДЕКЛАРИРАМЕ ОТГОВОРНО, че ако не бъдат взети необходимите мерки, които да гарантират, че всички членове на делегацията на "Ботев" Враца са здрави, ръководството на ФК Царско село ще бъде принуден да предприеме адекватни мерки, за да ЗАЩИТИ своите футболисти, треньори и персонал от евентуално заразяване. Непосредствено преди срещата ще вземем решение дали отборът да излезе за двубоя, ако здравето на футболистите, треньорите и персонала не е гарантирано."
  от ТУК
Въпрос на епидемиологично проучване е колко от всички заразени футболисти са пипнали вируса по време на игра, и колко - в чалготеките, аз си имам предположение по въпроса. Mr. Green
Но е факт, че ако продължава така - ще отложат началото на новия шампионат, че то май освен без публика ще останат и бе футболисти на терена.

# 12 752
За съжаление аз "здрав разум" в нашите управници не виждам, винаги са много крачки назад след събитията. Те не възприемат факта, че икономиката не може да работи с болни хора и това ще се отрази много по-тежко на икономиката ако не се запазят здрави, но с цената на някакви компромиси. Както каза Симидчиев всеки лев вложен в профилактика спестява 8лв болнично лечение.

# 12 753
Аз с очите си видях какво стана в Испания, Италия, Англия
И на трите места ли беше? И лежа в болница или лекува вкъщи болен от корона?
Била съм и съм видяла достатъчно, за да повярвам. Не смятам, че е нужно да давам обяснения тук.

# 12 754
Ха ха... Ей сега в  Мола  5 дами влизат преди мен и охраната им казва да сложат маски или да си купят от аптеката на входа. Казаха че са в чантите и взеха да се бъркат и тръгнаха на вътре. Аз вървя след тях... Не сложиха.... Докато не започнах да покашлям зад тях, на 30 см. Еех малеее, колко бързо извадиха маските, а едната бършейки ултра червеното си червило просъска:"къде е тръгнала тая да плюе зараза сега, да си стои на село".... Продължи смеейки се и покашляйки.... Без страшни били... Мореее

# 12 755
  • Варна
А колко от тези които са за интензивни грижи стигат действително до Интензивното?,  май някои си чакат отвън или се лекуват у тях с аспирин и чай, и така не влизат в тези статистики

Ако бяха много, щеше да си проличи по увеличената смъртност, която липсва към настоящия момент. Т. е., логично е, че не са много тези, които се нуждаят от интензивни грижи и не стигат до интензивното. Почти всички от официално обявените в България за починали от ковид са починали в болници.

# 12 756
  • София
Изначалният въпрос е: защо има толкова хора, които не вярват във вируса и не ги е грижа? Вместо да ги обвинявате и да ги окичвате с грозни епитети, питате ли се защо е така?
Има толкова обективни данни вече, че вирусът е лек и преобладаващо безсимптомен, практиката го показва от месеци, но въпреки това тук се продължава с паниката и агресията. Огнище след огнище не произведоха нищо. Сега нямаме огнища, но положението е същото. Безсимптомни масово седят у тях под карантина.
Вместо вие да се замислите, тръгнали сте да прекроявате света.
И сега какво е наред за затваряне след баровете, какви още мерки ще искате?

А, и ето го Гришо: https://www.actualno.com/society/grigor-dimitrov-dade-otricatele … news_1479892.html
Излекуван, с отрицателен тест. Вчера за малко да го погребете, но човекът си е ок, ако въобще е бил болен.
Поне 3 седмици, откак даде положителен тест. Отделно, виж какво пише:
За да е сигурен резултатът обаче, Григор ще остане в двуседмична карантина.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/grigor-dimitrov-dade-otricatele … -news_1479892.htm

# 12 757
  • София
За съжаление аз "здрав разум" в нашите управници не виждам, винаги са много крачки назад след събитията. Те не възприемат факта, че икономиката не може да работи с болни хора и това ще отрази много по-тежко на икономиката ако не се запазят здрави, но с цената на някакви компромиси. Както каза Симидчиев всеки лев вложен в профилактика спестява 8лв болнично лечение.
Добре бе брат, да кажем, че премиера не е икономист и не разбира от икономика, затова не може да вземе адекватно решение. Ми около него има десетки тикви съветници, икономисти, финансисти, сигурно до сто могат да го докарат, как бе, как един няма да каже, абе г-н премиер, ако направим така няма да се получи така, а ще стане така, а така не е правилно за държавата, защо навсякъде е пълно с идиоти, верно ли, че всички читави до един избягаха, толкова ли по тези министерства не остана кадърен персонал. Ми да закриваме тая държава, да пада някаква бомба и да се приключва с това чудо, да дойде някой друг на това прекрасно място.

# 12 758
  • София
Искам да знам откъде идва мантрата "80% карат заболяването безсимптомно". Ако е безсимптомно, до тест рядко се стига. Откъде тогава тази статистика?
Почти всички Ковид случаи, за които знам, са с тежка клинична картина. И да са започнали леко, после са се усложнили.

# 12 759
  • София
Е няма да изгорят я, въведоха мерки. За 5 дни! Дано скоро се сетят да ги удължат.

Сега да видим кой колко ще ги спазва и  как реално ще се осъществява контрол. Подадоха топката на кметовете, РЗИ и всякакви знайни и незнайни агенции. Данчето, още ще олекне ми се струва. Още март се изложи с твърдението че ГТ се  дезинфекцира три! пъти на ден. То за целия си живот автопарка на ГТ дали е бил дезинфекциран и един път...
Мога да потвърдя, че станциите на метрото периодично се почистват. Пръскат пейките и бършат .
За вагоните не съм виждала, но когато аз ползвам метрото, извън час пик, вътре не мирише както миналата година. Може пък хората тази  година да се къпят по-често Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 06:46 от Алекс :)

# 12 760
  • София
Скрит текст:
Искам да знам откъде идва мантрата "80% карат заболяването безсимптомно". Ако е безсимптомно, до тест рядко се стига. Откъде тогава тази статистика?
Почти всички Ковид случаи, за които знам, са с тежка клинична картина. И да са започнали леко, после са се усложнили.

От Световната здравна организация, чиято формулировка е, че 80 процента от заболелите въобще не стигат до болнично лечение и се оправят амбулаторно.

# 12 761
Ха ха... Ей сега в  Мола  5 дами влизат преди мен и охраната им казва да сложат маски или да си купят от аптеката на входа. Казаха че са в чантите и взеха да се бъркат и тръгнаха на вътре. Аз вървя след тях... Не сложиха.... Докато не започнах да покашлям зад тях, на 30 см. Еех малеее, колко бързо извадиха маските, а едната бършейки ултра червеното си червило просъска:"къде е тръгнала тая да плюе зараза сега, да си стои на село".... Продължи смеейки се и покашляйки.... Без страшни били... Мореее
Дааа, те всички заразени са от село. Ега ти селския вирус начи! Ама сега разбрах защо кифлите не носят маски - ами размазва им се червилото на горките!

# 12 762
  • София
Това са пълни глупости, твърдения от преди половин година, когато вируса беше още в китай. То ако е така значи почти целия свят трябва в момента да е болен от ковид.

# 12 763
Поне 3 седмици, откак даде положителен тест. Отделно, виж какво пише:
За да е сигурен резултатът обаче, Григор ще остане в двуседмична карантина.
Не са три, а са две. И това, че ще остане в карантина си е стандартно. Не означава, че е берял душа.
Две седмици си е бил в скъпата монакска болница да го изследват и наблюдават. Който може да си го позволи, браво на него. Колко още такива хоспитализирани има без особена нужда, кой знае.
Нали не мислите, че ако беше зле нямаше да се чуе и да се използва това за раздухване на медийната истерия около короната? "Григор Димитров драматично зле в болницата" ехеее, колко кликове щеше да има.

# 12 764
  • София
Скрит текст:
Това са пълни глупости, твърдения от преди половин година, когато вируса беше още в китай. То ако е така значи почти целия свят трябва в момента да е болен от ковид.

Това е от 17-ти април - Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment. Around 1 out of every 5 people who gets COVID-19 becomes seriously ill and develops difficulty breathing.

Общи условия

Активация на акаунт